IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 3, 2010

Weeks 16

Alhamdulillah da msk week 16 da :)
syukur kepada Allah..

ok last monday aku gi check up kt Pusrawi Kota Damansara..nampaknye di sana la aku akan deliver nnt :) insya Allah

Dr. Zul ckp sume ok, baby sehat, uri elok :) pastu paling lega cyst aku pn da kecut jd 2cm..syukur sgt2..

baby sgt aktif..kaki dok la gerak2
mula tu syarul ingat gambar baby tu gerak2 sbb grafik ke kan..pastu doc ckp baby la tu yg gerak :)
nak nangis ok..huhu

Doctor: Tgk ni, baby gembira duduk dlm ni..aktif betul..baru lepas makan ye??
*eh doc ni nampak ke mehun goreng aku time scan tu???

gender da tau, tapi later2 la ye..aku tak ready lg nk btau..even ngan family pn aku suh syarul diam2 jek..tggu la aku ready ye..aku nk simpan special moment tu utk diri aku :)
boleh kan????

tapi gambar scan kali ni buat aku sedih :( sbb aku tak nmpk ape dlm gambar tu..
tak mcm yg 1st tu very clear gambar baby..huuuuuuhuuu
*doc bagi CD video baby..dok la ulang tgk tu ngan syarul..suke tgk back bone baby..cantek :)


sekarang ni aku alami:
*gusi berdarah time gosok gigi
*malam2 panas yg amat..kipas laju mcm nk terbang still panas
*selalu sakit pinggang
*sembelit melampau..(yg ni aku mmg cuak..seram je rasa)
*perot rasa kembung jek..urut kaki ngan minyak panas pn angin susah nk kuar..huhu

20 comments:

wani said...

Subhanallah..
seronoknye baby dlm peyut :p

PHiRa said...

nnt bwk gambar scan aku cite kat ko...hahahhaa...mcm tera

rasp said...

bestnya tgk pics nie...
tingat kat ke-empat2 anak ku dulu...
syukur alhamdulillah, semuanya sihat :)

Manjakusayang said...

Syana...

Gusi berdarah tu memang ada sesetengah ibu mengandung kena cam nie... Bila gi check up cuba minta pandangan doktor.


Kalo pasal panas malam2 tu memang tak boleh cakap apa! Badan wanita mengandung memang panas. So, pakailer baju2 yang nipis sikit! Pss... Bior bagi seksi sikit! hahahaha

Sakit pinggang tu... bila duduk kat kerusi masa kat opis tu kan..cuba alas bantal kat belakang tu! Dah ini pun perkara biasa... Nanti bila dah 6 bulan ke atas... adoi... lagi ler... Tp, seronok! hehehe

Sembelit tu cuba atasi dengan banyakkan minum air masak... MAkan buah-buahan.

Kembung pulak elak makan makanan yang sejuk2 dan berangin. Kalo boleh makan halia makan... Atau bila masak lebihkan halia...

Cam sembelit dan kembung tu... pun tanya doc ada ubat tak?

Ok...sekian dulu laporan dari saya...

Sekian terima kasih :)

mama tisya said...

cpt ms berlalu kn dh 16weeks...alhamdulillah smua ok..

bab panas tu mmg normal wei utk ibu ngandung..aku dlu kt opis/kt umh mmg pns je...mmg tdo tk pki bj:-p

sembelit tu ,ko cuba mkn sunsweet

ALoNa [CintamaniszLite] said...

alhamdulillah...baby sihat ye...

tgk gambar scan tu..kepala dia akak nampak ler..
pusat pun ada tu..hehe
ntah betul ntah idak ler apa yg akak nampak tu, ek..

psst; syana balik tepen ek minggu ni. sj2 balik sebab syarul rindu kat mak dia, ek?? hehe..
Kalo ada masa..leh gak kita jumpa ek..Nak tengok mak buyung..huhu

JiEjAh_DeEn said...

allololololo cute nya syana.
hepi 4 you ..

** atie + farid + aisyah ** said...

alhamdulillah... baby n mummy sihat... aku doakan yg terbaik tuk ko syana....

ape yg ko alami tu sume stenderd wey.. jgn merungut, nanti baby merajuk... hehehehe

** atie + farid + aisyah ** said...

alhamdulillah... baby n mummy sihat... aku doakan yg terbaik tuk ko syana....

ape yg ko alami tu sume stenderd wey.. jgn merungut, nanti baby merajuk... hehehehe

Nana said...

aku suke sgt tgk gambo2 org scan bb hehe bez je

RaFFLeSiA MeRaH said...

alhamdulillah dah besar dah baby kat dlm tu yerr, moga dipermudahkan sampai saat kelahiran nanti.... amin

Diarihatiku1976 said...

wahhhh... bestnya syana.. tak tahu nak ckp per....

nzh1979 said...

wah behnyeeeee

petua saya..
jgn lupa mkn buah2an, minum air byk kalo sembelit gak lagi sile minum dulcolax kat farmasi ada..supaya tak sembelit..sbb kalo biar buleh jadik buasir okeh!!

bab panas ke hape tu semua pembawakan je..ehehe..tapi ahkak sampai sudah mmg tak tahan panas..ekekke

papepon selamats menjalankan 40hari nan indah... indah okeh sbbnye nye jadik puteri lilin bagai..eheheh.. ;) ahkak akan doakan yg terbaek utk ko..moga2 baby ni nanti secomel arissa dobot, sofea gebus dan adief yg cute..ehehhe

ppb_ppkp said...

wahh..syana..syoknyaa....nak jugak nanti..hehehe..
syana..dah sampai ka surat aku??

mya said...

happy nya aku utk ko na... jaga diri bebaik yer

gee ryder said...

wah sonoknya..
xsbr nk tgk baby aku lak hehe

aku pun dulu pregnant pns giler...aku tido luar jer, xtido pun dlm blk..dulu xde ekon lak tu

helena's said...

ya Allah kak..seronoknye..mesti best kan..saya teruje sangat nih!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

seronok kan yang tgk scan baby ni...
biar aku teka gender anak ko..
hmmm...pompuan ke?
pandai2 je aku ni..hiks..
papepon jaga diri n baby bebaik k...

ratu78 said...

allhamdullilah....ko ngan kandungan sihat :)

rindu plak aku tgk gambar scan ni...padahal baru jer lepas bersalin hehehehe....

IDA said...

sembelit tu aku pun selalu jd skrg ni huhu..seksa kan..so,aku mmg mintak ubat kat gynea sbb tak lalu le nk telan prune or benda2 serat lain..skrg ni dh settle le..mkn seminggu sekali je ubat tu..takde dh nk sembelit ape hehe :-)