IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 17, 2010

Holiday kt Janda Baik

kalo korg nak tau kan, hari berangkat ke GENTING tu, aku pack baju laki bini utk holiday smp hari ahad tau..sbb plan tido genting 2 mlm pastu teros lajak ke Janda Baik dr genting tu
sekali bile da sakit sgt Jumaat tu, teros turun gagau cari klinik kt Gombak..
tapi kami tak tido umah..aku check in kt umah mama kt Gombak..malas la da poyo2 pack baju bagai ttibe nk balik umah kan..time tido umah mama tu berangan la tido chalet kan :p
lepas gi beli ubat tu, teros elok sakit aku tu..geram jek :(
so aktiviti ari jumaat hanya tido di umah mama..rugi jek aku amik cuti kan
pastu thari Sabtu gerak dari umah mama menuju ke JANDA terBAIK ;)
lama da aku booking chalet ni..tempat baru..cantek gile
*nnt aku buat review pasal tempat ni ye..yg tu next entry ok*
sampai2 teros punggah barang makan..laparrrrr


dia ade dapur tau..so takyah semak2 bilik makan dlm tu..

















konsep biliknye plak ala2 dorm..kalo nk honeymoon tu kureng sesuai la kot..sbb ko kena share bilik..takde nye katil double gitu..so kami amik 2 bilik (1 utk girl, 1 utk boy)
tp ends up time tido aku nyelit gk sebelah syarul kt bilik boy..abg rizman plak nyelit kt kak phira dlm bilik girl..hehehe
ko tgk adik2 aku ni..kitorg dok best tawaf kt luar chalet, dorg sedap2 jek baring atas katil..tak adventure langsung





sbb tak tahan tgk sungai tu, aku & mama terjun dulu..lantak sume org tak mo..time ni kak phira & co tak smp lg..





syiokk gile air sejukkkkk....even tak dlm sgt tapi bleh la cepuh2 air tu






babah tgk pk nak buat umah tepi sungai









time ni aku da sehat..tgk la bertapa ceria nye aku :)







da penat mandi manda, naik wash up pastu tidooooo..nikmat seyyy
pastu lepas asar siap2 buat BBQ..saje tak buat mlm sbb ade budak kan..
just bakar sate jek




kak phira & geng yg baru sampai..tempat ni mmg sesuai utk budak2..sbb tanah lapang so bleh lari2..ko tak yah pakai seliper pn takpe..sbb bersih..cuma nk naik katil tu basuh la kaki ek












sangat tenang..dengan sungai nye..huhu tak puas ok..
seronok dpt sama2 ngan family gini..










aktiviti kt sana, makan, mandi sungai, borak2, pastu gelak2 tgk sofea..hahahaa
penghibur kami so takde TV pn takpeee
mmg kat sini dlm bilik no TV ok..nk tgk TV gi kt tempat makan tu..tp kena share2 ngan org len la












tokma & adief













best kan??

sofea yg kesejukan.."thofea kecuttt"
















tu la pemandangan depan bilik..
















sangat gedik oh..hahhahaa


malam mmg takde aktiviti ape..hanya lepak2, borak2 makan2 jek..
ade la kedai kt luar2 sana..kalo rajin bleh je lepak kedai..















pagi2 AHAD tu bangun bekpes pastu mandi sungai!!!!
gambar pagi takde sbb sume tak rajin nk pegang camera..
tepat kul 12pm check out time..















da bye2 kt kete..ingat masing2 nk balik umah..
















pak lang & adief

















mak ngah, sofea & pak lang















rupenye masing2 tak puas berjalan (aku la especially nye) sbb kan da sehat kan..harus la repeat sesi berjalan
dari Janda Baik tu kami menuju ke BUKIT TINGGI plak..
wahh sakan noooo..tunggu la next entry :)

10 comments:

Nana said...

wah beznye aku tak penah tido sini pegi balik ari je

rasp said...

amvoi dah sihat terus terjun sungai ek....
bestlah tempat nie sis...
info lebey skit leh tak...
cam nak ajak satu rombongan ke situ aaaa....

SyaNa said...

nana~ try la wey best :)

rasp~ ok sis..sat lg info mariii ok :)

mama_umar said...

blm penah smpi sini lg,tp mmg tmpt terbaek utk famili kumpul rmi2 kt sini kan..hmm

cintaKusayangMu said...

wah k.syana...bestnye...dh lama giler2 qis xjejak janda baik tu..cntik la scenery tmpt tu...chalet pn nmpk selesa n bersih

~sall said...

weyyy...daripd ko peluk tiang tu, lebih baik ko peluk aku je..dpt gak aku merasa tempias ko (mengandung laaa)

helena's said...

mak buyung!hehehehe tp perut tak nampak lagi..

ayien78 said...

syana...apa nama chalet ko sewa tu???nampak cantik lerrr

ALoNa [CintamaniszLite] said...

uii...ni mesti mendaki ngan vios baru neh...haha..
camno?? super power???

mama tisya said...

best dpt jln2