IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 10, 2010

1005 sungguh bermakna :)

selamat pagi semua!!!!
aku dok bersin2 ni dr mlm td..huhu virus..virus...

aku nk share ngan korg berita yg hepi buat aku :) ngehhhh

mcm yg korg tau minggu2 sudah entry "Lebih Hangat Dari Biasa" kan..W** 1005, ingat tak??
ye tu no plat kete baru kami

so myvi udah elek..trade in myvi ngan Vj :)
sedih time nk let go Myvi tu sbb aku syg sgt kt dia..huhu tp takpe la demi nk bonet kete besar sket aku gigih gak

1005 tu tarikh nikah aku ngan syarul 10 MEI
mmg dr masa amik Myvi lg kitorg dok booking no tu..tp salesman PERODUA tu sengal..duit sume da bayar dia bleh lupe nk Q amik no kt JPJ..last2 terlepas la no tu..

maka nye da sound salesman TOYOTA ni jgn main2..aku nk btol2 no tu..
kalo tak jgn harap aku nk amik kete ko :p

so berjaya la dpt no 1005 tu..tp yg kelakar nye, no plat ni aku dpt 2 minggu lepas..tp kete tak kuar2 lagi..huwaaaaa sengal jugak..
kata nye kaler yg aku mau takde..pastu ckp nk kaler itam dan2 tu kabo, stok kete tak smp lagi..*watever la*

setelah berminggu2 menanti & aku pn patah kaki tak bleh nk ke mana kelmarin dpt la kete ni..
aku tak kesah sgt kete ape pn yg syarul nk beli, janji bonet besar senang later2 nk letak stroller anak kan..hahahaha persiapan nk jd parents gak ni :)
ko tau la myvi bonet ciput kan..letak kasut aku jek da penuh 1 bonet :p

kami amik yg basic jek..paling murah..bajet tu penting..
nnt ade bajet mekap la sket2 kan..takat tekan2 channel radio kt stereng tu tak yah kot..janji enjin sume sama udah..


muke pucat di pagi hari..so aku da kembali bleh bergerak ngan bebas..susah la share2 kete ngan syarul ni..asyik2 dia jek guna..hahhahaaa

suami: kalo syg sagat2 calar kan kete Vj tu, syg tak yah bwk da..bawak jek Waja abg tu..yg tu takpe kalo nk sagat
isteri: *cuak*
aku ni mmg suke sagat2 kete..hahahhaaa serammmmmm

15 comments:

shuz said...

Tahniah. Tapikan....

9. do you plan to change your car?
tak kot. ni pun da best da..andai kata nk beli kete len pun, aku nak simpan gak Myvi ni..sayangggg MyVi Hitamku

Kurkurkur...

SyaNa said...

hahahaaa..tp ape daya tak mampuuu nk simpan..bajet..bajet..

helena's said...

nak naik kerete baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

mama tisya said...

wah2 kete br dh smp..bila mau bw aku ronda2..leh la on plan kita..laparrrrrrrrrrrrrrr :-)

SyaNa said...

cik hel~ adikkk meh meh dtg umah..hahaa

erryn~ lepas raya cina la wey..jumaat ni aku cuti :)

** atie + farid + aisyah ** said...

wah..... bau kete baru sampai sini ..... caiyok la... cantik ar no tu.... igt, jgn sagat2 kete baru... hehehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bau kedai lg nieh .. mmg kena carik kete yg ada bonet .. nanti blk kg usung segala brg mmg penuh ler .. tahniah yer ;-)

rasp said...

wuhuuuu bestnya dpt kete baru!!!
bonet lak besar, mcm2 leh simpan *ihiks*

JiEjAh_DeEn said...

waaahhh tahniah laling
dapppnya bau keta baru sesedap bau bebi hhahahha

Manjakusayang said...

VJ apa tu yang... ku mana tau kereta2 nie... hehehe

huhuhu...semalam datang naik kete baru yer... tak dapat tengok kereta baru... sedih...sedih...

Kaklong @ Izan said...

Tahniah kak Syana...tertarik ngan no 1005...sebab...sy sllu guna no tu...tarikh besday sy tu...

~Eila @ Along~ said...

kete baru di tahun baru cina..hehe..tahniah syana! bakal bertiga kan..so harusla bonet besar..nak punggah segala stroller dan beg2 bagai..hehe..
vroom vroom..ingat tu..jgn sagat2 dah..hehe..pesanan suami ko tu ingatan supaya ko lebih hati2 bwk kete...think positif..bukan die syg kete je..die lebih syg ko sebenarnya..hehe...
**aku kalo beli kete baru pun plat harus ikut no. fav aku..hehe

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hehe...
tukar keta ek??

Akak pun baru smlm dpt keta baru..tp takde bonet..cuma keta tu leh meramaikan penumpang aje, haha...

Nanti ler..ada duit lebih2 nanti nak gak beli mende yg taruk atas bumbung tu...mcm bawak bot ler plak, wakaka...

Hmm..tapi akak mmg tak kesah sgt ler ngan nombor2 plat ni. Hentam aje ler..takde duit nak bayar lebih. Nak byr ansuran tiap2 bulan pun tak tau ler lagi ni peningnya tahap macam mana...haha..Maklum ler, suami akak tu mana penah wat loan bank, kiki...ni 1st time seumur hidup dia. Hrp cukup ler makan kitorang anak-beranak, ngee

Nana said...

wah!!!!!!!!!!! kete baru
nak tumpang...hehehe

ppb_ppkp said...

fuyoooo....kete baru,.....
cayalah syana..best2..best.. I lioke....
aku mampu cinonet jer syana..ahakz...