IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, January 5, 2012

JJCM~ Kuala Gula Sanctuary Resort

aku kalo balik tepeng mmg tak tau nk makan kt mana
balik2 kang dok repeat makan kt area bus stand kamunting nun

so balik cuti krismes ari tu saje la pegi jalan2 cari makan
gugel2 tgk ape yg menarik...jumpa la tempat ni

dulu rasanye pernah kuar rancangan JJCM TV3

ni kat perak tau..kang ade yg ingat kat mana plak
direction dia: ko nampak simpang balai polis yg kat Jalan Gula tu ko masuk terosssss jek..hehee sori aku xtau bagi direction..pegi gugel ek :p

siap ade resort tepi kuala sungai lagi
sape kaki pancing best la lepak sini


Iman bersama Wan...
muka sama kan..heheee mmg cucu wan sungguh


tempat pun luas...

best la anak2 berlari2..tapi mak pak kena jaga la kot anak terjun dalam air plak kan
mmg keliling tu air..


iman jakun tgk ikan belacak..

sampai muncung2


Iman kalo excited ke, mmg muncung gitu mulut dia

dia tgh cakap "uuuuuuhhhhhh..."

macam kite cakap fuuyoooooo


jom kite makan kt sini!!!

restoran cenderawasih ni kt dalam resort ni

so kalo nk gugel ke, gugel la nama resort tu



order air jag gini puas minum...



kat sini mmg orang selalu amik Ikan Sembilang Asam Pedas...

mmg terbaeeekkk..harga ikut berat ikan


up sotong celup tepung...kureng sket tepung dia

aku xsuke gayak gini..


sayur campur...


Ikan Siakap Stim...yang ni kena ade sbb aku suke :p


tak silap aku, total sume tu= RM102.00
ok la kan..ikan sembilang 2 ekor besar

Iman & papa....

nape la hidung tang ikut mancung macam papa...hhaiisshhhhh
*tp comel la mcm hidung umi :p*


Mak & Abah ingat nak makan area Kamunting jek

tu yg pakai gitu...dengan mak tak bawak beg duit, IC xde..hahahaa

best makan sini..dengan kawasan yang luas
kalo nk datang lunch pegi la awal kul 11.30 pagi da bukak

-hari ni bday ibu mertua ku..lalalalaa-


6 comments:

rasp said...

oooo kalo tau aritu dah leh singgah sini...
takpe takpe...masuk list nie...
cepat rasanya iman dah big boy...

~diAhOntHeblOg~ said...

bestnyee...ok bleh buat next trip BFF..haha

Nana said...

menarik ni si deah ni kan pantang je jump tmpt menarik ada je masuk dalam list trip dia sekeh baru tau

POSH76 said...

bessnyer dah lama tak balik perak...walaupun org perak...leh JJCM ni

adarnadzmie said...

besa dgr kual gula tu...tp belum pernah pegi...hehe... tentu ada yg best kat situkan...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah aku pun tak pernah terjah sini .. good ingo nieh ..;-)