IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, January 25, 2012

Pusat Sains Negara ~ best dari pegi mall :p

morning!!!!
azam tahun 2012 ni kan, syarul suh aku berjimat cermat..hahaa
boros sgt gamaknye :p

dia ckp jgn la every weken tu nak menebeng kt mall..
even kata nak window soping pun, tau2 nak dekat 100 ringgit abis kang

so skrg ni kami mencari tempat2 yang murah & best kalo nk bwk iman jalan2 :-)

antaranye: Pusat Sains Negara!!!
mmg best korang..ari tu aku masuk free jek
cma kalo nk tgk pameran robor kt tingkat 1 tu kena bayar 6 ringgit
fish dia besar2...iman excited gile
tak yah pegi Aquaria pn xpe..hehee


aku yang penting Iman hepi, aku ok jek pegi mana pun


kat sini experimen dia sume best2

smp org tua pn berebut2 nak try..

ape lagi budak2 kan..


okla, iman pn da paham la sket2

ajar dia suh push ball pn dia buat..


bilik klon :p


tempat ni mcm dlm kapal..dia gerak2..aku mmg pening dok dlm ni






perkembangan baby dalam perot :-)






tempat ni paling best!!!

lepas kan Iman main dlm tu..da la free ko..

:-)


Iman ni obses ngan bola..

pantang jmp ball..mmg itu yg dia tuju dulu










siap ade demo lagi

mmg best gile!!! sume ni free ok


ok meh mendaki bukit ke 1st floor

sini ade pameran robot!!




masuk dalam ni yg kena bayar RM6/adult
cat tu robot...iman takut..hahaaa



cute gile panda ni
rse kalo jual mcm nak beli jek

siap bleh nyanyi2 lagi


ok !!



robot serupa manusia..

takut ooo kalo tgk lama2



sebijik mcm manusia..

dia buat body robot ni kan pakai mould org2 tercantik kt dunia..

cth kaki guna mould model kaki pny kaki..hehee

pastu dia cantum2 kan jd robot..so hasilnye!!!

idok ler cantik sgt kot..hahaaa tp utk org jepun ni paling cantik kot..hahaa


kat luar pn ade benda2 yg kite bleh main

time ni panas terik..

bile pijak benda2 tu kuar muzik then ade air pancut

seiring dgn muzik..cool!!!



mmg akan repeat lagi..

sbb tak cukup even dok dlm tu 3 jam :)
banyak lg x explore..

14 comments:

Nana said...

hahahah aku dah jejak dah
time2 xde duit mmg carik la tmpt2 gini kan..
aku ritu sebab bosan sgt xtau g mana..
jenuh carik tempat2 murah or free mcm muzium ke pusat sains ke planetarium ke hehee

POSH76 said...

bessnyer tempat ni...nak2 bawak budak lagi enjoy....bagus utk minda sikecik...

POSH76 said...

bessnyer tempat ni...nak2 bawak budak lagi enjoy....bagus utk minda sikecik...

Iela Fazielah said...

aku xpernha pergi pusat sains ni...abah aku keje kat sini..huhu..nak bwk anak2 la pegi... tgk gmbar ko semua best2 belaka...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah teruja ok tgk aktiviti dlm nieh ;-)

~diAhOntHeblOg~ said...

woowww...bestla..xsangka kan..aku xpenah la pegi..xde anak lg..hahahaha

YaYaNsMuM said...

G PSN time bercinta2 dulu, huhu.My son dah 2 thn, boleh la ajak g, smbil mengimbas kenangan lalu..huhu

myaishahhafiz said...

walaupun free tp tempat tetap best....

mama_umar_maryam said...

uishh..bagus ko nih syana..mcm tau2 je kitorg cr tmpt cenggini

Cute Mum said...

wah.. dalam gambar nampak macam best..
cuma time sekarang nie kalo ajak daddy dania mesti tak nak..
takperlah..
dania dah besar sikit lagi nak try ajak..

adarnadzmie said...

mcm2 benda boleh belajar kat pusat sains negara ni...teringin nak bawa anak2 kesana...

Dee said...

dee dari last year dah praktikkan pegi tempat murah2 je kat KL ni..mmg anak2 pun suka dan enjoy..jgn lupa pegi muzium negara, planetarium negara, tugu negara, taman botani, dlm tu ada taman rusa..sure best sis..

sall said...

Belum jejek. kena pegi ni...

sall tag syana

Gieyana said...

bestlah Syana g sini..at least anak2 leh learn more & gain knowledge..aku kalau dkt cfm p nie..