IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, June 3, 2010

Mari membasuh baju baby

hehehe semangat woooo aku basuh baju baby
sambil2 basuh tu gelak2 sbb rasa kelakar plak
mcm tak caye jek kan.pastu dok tgk baju dia kecik gile kan..comeyyy

ade yg kata tak yah basuh pn takpe kan.tapi better la basuh..wangi plus buang la kuman2 kotor tu..

aku baru beli ampai ni. senang letak dlm umah boleh, letak luar boleh..
kalo dlm umah jemur je bwh kipas tu cepat la dia kering

kan ari tu aku beli 5 CD
ni aku br pre wash dia
comel kan kalerful tu :-)

cara pre wash:
juast basuh 3 kali dgn air biasa dlm mesin basuh
3 kali tu maksud nye, basuh keringkan, pastu basuh lagi, kering pastu basuh & keringkan utk kali terakhir
kemudian baru boleh pakai

aku baru basuh kali pertama.so ade 2 kali lagi
slow2 la buat..

lepas ni nk beli set sarung tilam dia plak. agak2 Jcard day ade lagi tak??

14 comments:

mama tisya said...

cpt kn ms berlalu..nextmonth dh ko nk deliver...jcard tu tksure ada lg ke tk,kalo ada aku dpt info,aku khabo ye tp ko tu larat lg ke wei

SyaNa said...

huhu bab soping rasa bleh gigih lagi kot
hahahaa wpun napas semput jek la ni

mAr@ZiEy said...

yeyey..da start membasuh bju baby..hehehe..suke..suke..

SyaNa said...

mar~ mmg suke wey :-)
pasni ko plak gigih basuh ek

mama_umar_maryam said...

aku senyum dr tinge ke tinge =)

Manjakusayang said...

Wau! geramnya tengok oran basuh baju baby... Cam nak gak ler...huhuhu... Syana bukan ker sekarang tengah sale kat Jusco. Sampai 22/06 kan.. Tengok harga pun boleh tahan murah gak.. Baru semalam memborong...lalalala. Rasanya Jcard mungkin akhir bulan 7 atau 8 ada... tp, sure

Afne said...

tgk tajuk entry ni cpt2 aku dtg baca hehehe sbb..... aku sukaaaaaaaaa

mcm tercium2 bau sabun baby harum je kan! to baby yg bakal lahir, auntie ucapkan slmt berCD.

SyaNa said...

zeti~ aku pn senyum baca komen ko..hehe

kimmi~ ingat nk tggu Jcard kot bleh kumpul voucher..hahaa
tu la, dgr gak kt TV psl sales ni

afne~ time lipat tu kan aku dok la cium2 baju dia pastu gelak2 ngan syarul..hahaha kelakar la
hope maknye kuat semangat pakaikan CD

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

terigt lak time preggy dulu .. mmg wajib kena buat aktiviti membasuh bj2 baby & cd ... all the bestttt ;-)

rasp said...

all prepared ek..slow & steady...
tak lama lagi, tiap2 hari wajib lah ada aktiviti basuh baju baby la sis ek hehehehe

Nana said...

ingat lg time basuh2 bj bb ni tetiba terfeeling satu perasaan yg xleh nk digambarkan

eksited+teruja+terharu+tak sabar heheheh

gee ryder said...

oh aku pun xbasuh2 lg ni

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya...aku xbasuh2 lagi..awai lagi...baru 7bulan..heheh next month la aku suruh laki aku basuh.. :P

Jawatan Kosong said...

cool!