IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 15, 2011

Simple Dinner- Grill Chicken Wing

aku jarang tau beli ciken wing saje..ni gara2 tgk blog AFNE la ni
hahaaa pengaruh sungguh la weiii

smlm balik keje laju2 singgah ECONSAVE beli ciken wing 4 ketol
astaga mahal sungguh la ciken wing ni kan
4 ketol ni dlm RM5 lebih gitu
patut kalo kt pasar malam mahal sesajo ciken wing yg dibakar tu

aku perap simple jek
garam, black pepper, sos tiram ngan madu
pastu grill pakai grill pan Ikea tu
senang gile!!


pastu goreng la sayur 2 jenis yg ade dlm esbok ni
Iman mmg suke brokoli..dia mkn mcm finger food
pegang pastu ratah2

skrg kan musim jerebu..pastu mula la aku rse perit tekak mcm nk selsema tu
tu yg beli oren ni..
Iman flu pn da seminggu xelok2 lagi..
susah hati aku..basah jek hidung dia

aku mkn ciken wing jek cicah sos
yang syarul bleh tanya aku "eh camne gaya nk mkn ni sayang..?"
hahahaa nasib la aku msk nasi kan
dia makan nasi lauk ciken wing ngan kicap..hahaaa

enjin rajin masak baru nk warming up...
slow2 tukar gear kasi lajuuuu...ni otak da clear takde pening2 pasal ape2 da, bleh la start jalankan kewajipan pada keluarga..hahahaa

10 comments:

Jiejah @ Iza said...

menu diet tu syana kalau grill ciken ngan salad tp diet atkins laaaa..

dapppppp...

Nana said...

wah kagum nye ngan iman makan sayur mentah2 gitu
damia klw aku suap nasik
dah saun awl2 xmau sayor
mcm mana la kulit nak cantik

Gieyana said...

wahh..menarik gak niey..aku leh try gak nnt..:)

syanasaid said...

jiejah, sumpah xde niat nk diet..hahaa

nana, idak la mentah wei..aku goreng kurang minyak :-)

gieyana, senang & sedapp..haaa

watyz said...

masak la jugak. aku ni ntah jaman bile la gamak nyer.hehehe

pnsusu said...

yang simpel2 tu sedap kan

Afne said...

aku gak yg bersalah? hahahahaha. aku mmg suka chicken wing. mkn panas2 tu ratah sama tgk tv heheh

iman blh geng ngan hana suka mkn brokoli.

PUANSTOBERI said...

rajin oh ko grill2 ni Syana.

Eh..tetiba terliur ciken wing piza.. alahai... :P

Iela Fazielah said...

kira ok la...mcm menu simple aku je tiap2 hari..tp iman makn brokoli...wah..bagusnyer.. anak2 aku..hampeh!sume xsuka mkn sayur..siap dah sorok dlm nasi pun dia leh tarik keluarkan syr tu

ieda said...

sedapnyaaaaaa chic grill wing tuu .. nak2 buat sendiri kan perghhh ! :)