IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, July 13, 2011

Syamil Iman: 1 year old

Morning!!!!
yeahh Iman da setahun 10/7/2011 ari tu
update pasal bday party nanti ye..hehee
nk cerita pasal Iman dulu :-)

sori la kalo ramai terasa psl entry soalan2 yang xgemor aku dengor tu..
lek la, jgn emo2...aku paham ramai yg amik berat kan
sape yg tak tau ujung pangkal diam2 sudah

ok meh kite fokus cerita Iman...

kejap je masa berlalu, ttibe da setahun da Iman
ingat lagi time bersalin dulu, punya la risau mikir keadaan baby
sampai aku mimpi yg bukan2 la
tu sume mainan tido

alhamdulillah sgt sempurna & comel baby yg kuar dr perot aku
ecewahhhh sape lg nk puji kan..

tu gambar fresh from oven..
kuar2 rambut tersisir rapi..hahahaa
gamaknye sbb aku selalu gi saloon kot time peknen..hahahaa

ni Iman umur setahun :-)
time dalam pantang dulu mmg ujian yg sgt hebat utk aku & org2 keliling aku
sebab Iman adelah sorg baby yg penangis..hahhaa
sumpah wei nangis jek kejenye
smp aku tak tau nk buat ape da...tgh2 malam nangis smp ke subuh
kalo tak tahan bleh meroyan kot..hahahaa
tu yg smp terpaksa bagi puting, so melekat la smp skrg puting tu

tapi lepas jek abis pantang, alhamdulillah Iman da banyak behave
umur 3bulan gitu da tido kt bilik sdiri
so sgt2 bersyukur...


setahun aku jaga Iman sgt2 la mudah...dia nangis kalo btol2 ade benda tak kena
mcm dia lapar ke or dia tgh sakit mcm demam ke flu ke..
kalo kata dia ngantok pn jarang2 sgt la dia meragam..
harap2 dia behave smp la besar..notty lite2 tu takpe la kan
da katanye boy, kalo duduk terkepit jek masalah gak tu

Perkembangan Iman 1 tahun:

- so far takde problem makan..ape aku suap dia ngap je..

- sgt2 la memberi kerjasama kalo aku bwk dia gi soping..senyap jek duduk sebelah aku time aku driving..

- time nk tido setakat ni xde memberi masalah..nampak bantal dia teros dia tonggeng2 pastu ttido sdiri..tapi ade gak la time2 dia buat perangai tu nk tido susah siap nangis2 buat drama bagai..

- masih kuat nyusu even da kasi makan nasi..kirenye nk tido kena ade susu dulu br bleh tido..
- dia takut ngan syarul..kalo syarul marah tu mmg kang cebik2 nangis..tapi kalo time nk manja2 pn cr syarul gak..suke baring celah2 ketiak syarul..mmg anak bapak oh dia ni

- jgn la lambat kasi dia ape dia nk..suara dia kalo menjerit tu adoiii gegar telinga wei..mmg suke menjerit dia ni..ikut sape la kan..hahaaa

- garang!!! tu pn tak tau menurun sape..hahahahaa
- aksi panjat2 da makin terer..tp ok la so far dia tak manjat tangga..maybe sbb ari tu kena marah terok ngan syarul sbb panjat tangga..nangis smp sedu2 la..pastu tak berani da kot nk main..bile abg2 sedara main tangga, dia tgk jek..dlm hati nk join kot..tp tgk muke papa garang semacam teros xjadi..hahahaa

- kalo aku marah or larang dia buat ape2 mmg xjalan wei..tapi ade 1 cara yg dia takut
cth kalo dia main plug ke kan..aku ckp "iman stop!!!" - dia mmg tak layan nye..dia main gak
tp bile aku ckp "papaaaaa...tgk Iman, dia main plug.." hahhaa da gaya budak2 ngadu kan..yg tu teros dia xjadi main..takut gile dia ngan syarul..hahahaa

- Iman da berjalan semalam (1tahun 2hari)
balik2 keje saje dirikan dia, pastu suh dia dtg kt aku, hahaaa
nanti aku amik video dia..
tu gambar dia tido time bday party dia ari tu..Iman ni biar la org ramai bising TV ke, kalo dia ngantok, dia pedulik ape..dia tido gak..janji da abis susu teros isap puting..mmg teros lena la dia..

-Happy birthday baby umi..
umi doakan Iman jadi anak yg soleh, dgr ckp umi & papa
Iman jgn nakal2 ok..notty lite2 xpe..

sayang Syamil Iman!!!

4 comments:

cikmOt said...

sob sob...iman dah besar...aku lak yang emo...rasa ko baru jek tayang perut ko yang memboyot tu...huhuhu...

cik helena said...

saya kat sebelah masa iman tidur tu!hahaha

qemaishak said...

kak bila anak dah besar ni, tengok balik gambar time baby, kejap je masa berlalu kan..selalu gak belek gambar ammar time baby haha

Michael said...

sob sob...iman dah besar...aku lak yang emo...rasa ko baru jek tayang perut ko yang memboyot tu...huhuhu...