IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, July 28, 2011

Untuk renungan bersama

tgh2 BW kat blog http://sw33tdarling.com/ ttibe nampak 1 entry nk menarik uk di share

sekadar renungan bersama kan..











aku bkn la baik sgt kan..tp tak la jahil sgt smp org kasik nasihat ko bangkang2 gitu..kena panah petir baru ko tau :0


mmg la tak sume yg pakai tudung tu baik, tak sume yg pakai tudung tu menutup aurat sepenuh nye & mmg ade yg pakai tudung sbb BF suh, sbb laki suh..bile ko break off ko bukak tudung kan..no good ok *ecewahhh*


tp nk ckp pasal tudung ni, aku pn sama jek la..pakai tudung secara fulltime sbb syarul suh..hahhaa ye mmg aku bukak pekung di dada..


dulu time matrik kt UPM Terengganu kan, aku ingat lg ayat2 power member2 aku..


"ko ni solat cukup..tp rambut xtutup..." sentap ok..hahaaa tapi aku paham dorg ckp gitu sbb syg aku..lepas tu teros aku pakai tudung :p


tp lepas msk UPM kt serdang hahaa aku menyetan on off pakai tudung..mmg sah aku tak ikhlas time pakai 1st time tu kan...


masa jmp syarul sah2 xpakai tudung..lepas sah menjadi kekasih hati *eheemm* dia slow talk la ngan aku..hahahaa dia suh aku berubah b4 dia bawak aku balik jmp mak paknye...


aku plak ckp alaaaa tggu la kite sah menjadi tunangan :p dia kabo, org mana bleh berubah sekelip mata...please la berubah..haahaa sbb dia ckp kalo aku xpakai tudung, kalo aku jadi wanita baik *ewahh* dia xmo aku..*mmg calon suami soleh* hahhaaa


kire seru aku dtg melalui syarul la kot..byk la ko pny seru kan...kalo jwb nape xkawen sbb xdpt seru lg paham la kot xde jodoh lg kan..ni xpakai tudung sbb xdpt seru...ewahhh main seru2 plak kan...tp syukur aku kawen ngan syarul, sbb kalo aku kawen ngan "org lain" tentu aku "tak dpt seru" lagi...kan kan kan...


don't judge book by its cover, tapi jgn samakan dgn pakai tudung ok..takkan kt depan ALLAH nanti kite nk jawab gitu..& mmg ade yg pakai tudung tp menyetan..itu terpulang pada iman masing2..


yang tak pakai tudung molek jek perangai tingkah laku, hati bersih, kalo pakai tudung Masya Allah lagi cantik la korg..mmg complete sume :-)


nak baca lebih lanjut acara balas membalas tu ko klik link ni:
http://2dayblogger.com/blog/2011/07/25/bertudung-vs-tidak-bertudung-versi-facebook/

4 comments:

Iela Fazielah said...

mcm2 biasala tukan... yg penting...walau apa reason yg menyebbkan kita pakai tudung...itu hidayah pada kita...

pnsusu said...

maniskan bertudung.....

tapi yg pelik,,ada yang bertudung tak solat.....

qemaishak said...

Muhasabah diri masing2..aurat tu wajib tutup nak tak nak terpulang la kan:)

Gieyana said...

betui2..ada yg btudung tp tinkah laku teruk juga..aperpon peringatan utk diri sendiri juga kan..

setgh owg ckp, semayang tunggang tebalik pon belum tentu dpt masuk syurga..huhu..takutkan..