IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, January 26, 2010

Adnan Semp-It & Filem MELAYU


aku rasa mmg byk da blogger review pasal filem ni..tapi sbbkan aku takde idea mau update ape, so aku pn tumpang review la ye..
saje mau bg pendapat sdiri jugak :)
ok, aku tgk filem ni last week..tgk kt wayang ok..no DVD cetak rompak..

bagi aku cerita ni tak la hebat melampau..tp boleh la nk tgk utk release tension..sbb mmg kelakar. byk part yg buat aku ngan syarul gelak kuat..
part last tu paling aku suke..mmg sempoi la si ADNAN ni..

dgn muke si Adnan tu yg sengal2..mmg best la dia berlakon.tak la poyo mcm setengah2 hero tu kan..aku rse dia ni bleh naik kalo di beri peluang..cewahhh
so aku saran kan (mcm ahli politik plak) korg tgk la cerita ni..sbb aku sedih jek tgk panggung ari tu, bleh kira brape row jek yg penuh..
****************************************************************
ala..tak yah la malu tgk movie melayu..
bukan sorg 2 yg aku kenal kuar kan statement "aku tak kan tgk cerita melayu kt wayang.." mmg ramai gk member & family aku yg gitu...buat ape nk malu??? kenapa? korg malu ke jadi MELAYU???
kalo kata sbb kan kualiti korg tak mo tgk, smp ke sudahla kualiti filem malaysia ni cam gini jek..
sbb takde support dr rakyat sdiri...bistu, buat filem kuar juta2..tapi kutipan tiket hancusss..so camne depa nk kuarkan filem len yg lebih bagus??? modal kurang..
aku ingat lagi cerita 2012 yg di tayang dulu tu..fuh!!! penuh panggung wey..tapi ujung2 aku tgk takde ape yg best pn cerita ni..tu bg aku la..tp tu la bile filem luar, org kite beria beratur nk beli tiket..
sori la kalo aku terEmo sket..sbb aku mmg sensetip sket bab2 ni..sbb ade gak family aku yg cari makan dlm industri ni kan..so kalo bleh biar la dorg bleh maju mcm kt negara2 luar sana..
akhir kata: kalo malu nak ngaku tgk wayang melayu, da tgk ko senyap2 jek tak yah cerita kt org :p

8 comments:

Diarihatiku1976 said...

lor.. ye ker syana.. ko tgk kat mana.. kat tempat akak ramai ..penuh panggung tgk citer tu...

SyaNa said...

kt TGV Kepong ni
tgk sabtu lepas..ntah sini kawasan cina kot..so tak ramai la kot yg tgk

** atie + farid + aisyah ** said...

syana....last week aku tgk midnite ngan hubby n adik badik aku.... kalak giler beb adnan ni... die ni mmg sempoi ngan muke sengal2 die tu... aku adalah salah sorg melayu yg tak malu nak tgk cte melayu kat panggung.... :)setiap kali cte melayu kuar, mesti aku g tgk...

SyaNa said...

syabas atie!!!
aku pn mcm ko jugak..kalo ade cerita melayu yg aku rse ok mmg aku tgk la..selalu nye yg kelakar2 la..

rasp said...

i tak tgk lagi crite nie...
mmg susah lah nak tgk wayang since ada si kecik nie...
harapkan tunggu dvd je...
so, slalunya ketinggalan zaman lah kan huhuhuhu...

Nana said...

rmaai org kata cite ni bez bila zaman aku nk g tgk wayang ni...jawabnye sure kena bli cd je ni

Nana said...

aku baru2 je tgk cite ni bli dvd je heheh

sall said...

Lps tgk wayang lagi sedap pekena ni
“MAKAN MCDONALD FREE?????”