IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, January 20, 2010

Haaihhh..bawak2 bersabar

hi kawan2 sume..selamat pagi :)
mulakan pagi anda dgn senyuman :D

aku da ok..cuma smlm ade anasir2 luar yg mematikan mood aku..tapi takpeee...hari ni aku da ok..tak perlu la aku cerita lebih lanjut kt FB, forum or blog ni..sbb mana la tau kan, kalo aku luahkan kt sini dia membaca..aku takmo jd tak matang gitu..nk sentap2 kan hati org..
biar la...
ape yg aku buat, aku luahkan kt org terdekat..tq kepada suami & my sis :)

ok lupakan hal yg sengal tu..
minggu ni aku da start drive sdiri gi keje..sbb kelas syarul bermula seawal jam 8.30pagi
harus tak sempat mau hantar aku
tapi mmg dugaan aku kot..dr hari senin ari tu, jalan mmg jem luar biasa..
time syarul anta dulu takde jem melampau gini
kejadian berlaku di Tol Jalan Duta

gile wey..lepas byr tol aku stuck kt sini 1/2jam..dr pintu tol tu, nk melintas depan Shell tu 1/2jam ok..gile wey..


1 mmg la da jem kan..pastu ade yg dr lorong tunai belah kiri tu mau cross ke kanan jalan..melintang2 kete kt situ..tu yg bertambah jem tu..



pastu lg sengal ade yg bwk kete mcm org takde otak..ko tgk kete2 yg dok lorong kiri tu..tu kan ke emergency lane..ko ade emergency case nk terberak ke smp nk lalu situ
sian aku tgk motor2..tersepit la depa celah2 tu..aku mmg pantang org2 yg potong line gini
dulu syarul mmg ade gak buat peel gini..tp sejak kena saman RM300 time musim raya teros dia serik :p

kepada semua pemandu di luar sana: tak yah la nk tunjuk ko hebatt mau cilok2..bg aku, ko nk drive laju2 smp abis meter bleh..tp biar la time tak byk kete..atleast kalo ko terbabas, ko terbabas sorg..ni kalo tgh2 jem gini, please la behave ye..
perlakuan begini hanya memburukkan jem itu

sekian.

8 comments:

JiEjAh_DeEn said...

syana
mmg 2mggu ni hari² aku sangkut dek jem .. dah x tau nak kata apa.
padahal aku lalu jlm sama gak dulu huhuhu

Diarihatiku1976 said...

betul ler weh.. nape bulan ni jem teruk ekk... aku bulan ni punch teruk sgt ..

Nana said...

mmg tension bawa kete kt kl ni.aku nyaris nk eksiden senin lps ada kete xsabo dok cucuk aku kt bakang ee gram nye

** atie + farid + aisyah ** said...

yeah....aku paling benci org2 mcm ni... bawak kete pentingkan diri sendiri....

rasp said...

tu lah kan sis...
pemandu2 silalah jadik pemandu yg berhemah & bersopan santun lah dijalanraya ;)

tapi i rasa hari isnin tu mmg teruk gak jem lah...

Manjakusayang said...

:) senyum dalam iman... coz kita biasanya merempit jer...lalalala

Nana said...

aku bersyukur sangat2 sebab opis memang xjem 15 mnt je dah sampai...
mmg aku carik keje dekat2 ngan umah & paling penting jalan xjem...
penah sekali kena hadap jem time g training tiba2 terkenang kan nasib kawan2 yg terpaksa hadap jem

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????