IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, January 5, 2010

Anugerah Tak Ternilai

Alhamdulillah korang
smlm aku pegi scan..da masuk 12weeks da baby dlm peyot :)
mungkin b4 ni aku mcm berteka teki kan..bukan ape, awal lg kan malas la nk canang besar2
so la ni aku da ready nk share ngan korg

sape2 yg tak tau bulan 10 ari tu aku buat IVF
transfer 2 embrio, alhamdulillah jadi sorg :)


semlm scan sgt teruja ok..
rse nk nangis ade..tp last2 aku jd mengong smp syarul tny "apesal ni, mcm tak hepi jek.."
bkn tak hepi tp teruja sgt smp salah react..hahhaa


last month check up doc nampak ade cyst sebesar 6cm..
tapi alhamdulillah da kecut jd 3cm..harap2 hilang la cyst tu

insya Allah EDD aku 19/7/2010
doakan aku ye kawan2 sume :)

sape2 yg belum ade rezeki tu, aku doakan korg berjaya
yang penting jgn putus asa ok :)
nnt aku cerita pasal tempat buat IVF ni ye
kot la sape2 nk buat kan..



40 comments:

JiEjAh_DeEn said...

TAHNIAH syana.
jaga diri baik² , jaga bebi baik².
aku doakan semuanya selamat sampai bebi lahir :D

hepi 4 u lalink !!!

LoVEaQshA said...

Thniah kak..
ZUra tumpang gembira dengan news nie..
zura salu follow blog akak specially lpas akak wat treatment..!~!

Hope adalah rzeki zura utk thun 2010 nie..!~Doakan yer..
zura pun sabtu nie start blik treatment lpas sethun "rehat".

Akak jg dri n kandungan elok2..~!

Nana said...

syana..aku dah agak dah...ko pregnant cuma aku cari2 juga entry psl pregnat tp xde pun ehehe ingtkan aku tertinggal.

pertama skali kan.ceh dah panjang lebar mukadimah br nk pertama skali heheh...aku nak cakap aku tumpang gembira utk kau...aku plak yg eksited ni..

itu la...berkat kesabaran korang kan & mcm2 usaha yg korang lakukan..akhirnya termakbul juga hasrat.aku doakan ko selamat sampai melahirkan nanti ye jaga diri elok.

mAr@ZiEy said...

Syana congratulation!!!!!!!!!!!

Da agak da..tp aku tggu je empunya bdn umumkan..heheh..pape pun jge leklok diri tu..skg ko bukan takat jge diri sendiri tp anak sendiri gak..aku doakan sume berjln dgn baik ok..

PuteriSatu said...

tahniah.... semoga dipermudahkan sehingga melahirkan...

M@L@ said...

Alhamdulillah....taniah dik... akak dah agak dah tgk selera hang lain mcm jer....jaga diri elok2.. so nanti anak kiter sama tahun lah yer..cuma beza bulan jer akak awal bln April...hehhehe...
take care yer.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniah...akak tumpang hepi dgn anugerah buat syana somi isteri, mudah-mudahan jangkit kat akak lak pasni...amin....

iswatie "colours of life" said...

Jiran..congrats....im sooo happy for u n syahrul... take care n jgn lasak2 tau...

Kaklong said...

Tahniah kak Syana....
Saya duk tggu n3 ttg berita akak ni...
Hari2 jgk blog akak...haha...
Moga selamat n byk2kn beramal untuk kebaikan akak dan baby yg bakal lahir....

CaMaRPuTiH said...

at last... ala.. syana sumer org dh leh baca.

bila ko kata time scan tu rasa nk nangis pun ada.. huhuhu... itu realitinya k. aku dulu meleleh2 air mata ni time doc scan. happy x terkata.

papepun... take care... byk2 baca al-Quran n surah2 utk ibu mengandung. sangat2 berbaloi.. insyaallah.

++eden|essey++ said...

fren...ako mmg tertunggu2 ko scan..so xnak push2 ko..ako bz kan diri dgn tenet...hihihi..mmg tunggu saat2 entry cenggini kua..akhirnya alhamdulillah..penantian 3 bulan kan...mmg risau kan..bedebar je kan....

akhirnya dah belalu 3 bulan..nah skali dah scan dah...ngalahkan ako..ako x scan2 lg...geram ngan hubby yg byk sgt alasan nk bw ako scan.....gaknya die risau kot....ako rase mcm nk g sorg2 jek...nk wat majuk gitu...hahaha...tp sayang plak..die x dpt nk saksikan sama2....

apa2 pon kuatkn semangat....rase nk mkn ape2...mkn jek..tp jgn la bende2 bisa oke....jgn wat keje kuat2/berat...bia syahrul jek buat...hihihi...yg penting bb lam peyot tuh sihat jek....x saba tunggu bln 7...ako dah selamat kot...sempat la masuk keje...pastu ko lak cuti panjang....

syana ako tumpang gembira oke.....beshnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

::Mamalyna:: said...

tahniah syana, ejan selalu baca blog syana dan dah agak, syana pregnant, tp tunggu jer entry dari syana...alhamdullillah, takde ape yg membahagiakan dari dapat memberi zuriat buat suami tercinta...jaga kandungan baik2 yer...take care

Ayu Jaffar said...

tahniah syana, take care..

& hepi belated birthday :p

Iela Fazielah said...

syana..alhamdulillah... tahniah ye.... jaga kandungan baik2 tau..... jgn aktif sgt n jaga makan utk awal2 prgnency ni... ila doakan syana selamat mengandung sehingga melahirkan baby nnt... waiting 4 ur next story...

PHiRa said...

hi cousin sofea n adief;-)

sara said...

tahniah kak...tumpang gembira la.jaga diri bebaik ye..

zarith said...

alhamdulillah, syukur padaNya...insyaAllah

~Eila @ Along~ said...

wahhh..menjadi..syukur alhamdulillah..im hepi for u syana...huhu
aku plak yg eppi tgk baby lam perut ko..hehe
nanti bgtau pasal IVF ye..ade gak plan nak buat tuu...
aku nak kembar...

b.O.n.d.a said...

tahniah syana!!!
waaaa..rezeki 2010 ni =)
jaga diri leklOk k..jangan lasak sangat :p

Manjakusayang said...

hehehe... akhirnya dicanang juga berita baiknya. Kimm nak ucapkan tahniah buat kali ke-2 yer... hehehehe...

Kimm nasihatkan agar syana banyak berehat, jangan lasak2, jangan angkat benda berat, jangan sedih yer... Jangan kandungan baik2 yer...

Memang pertama kali scan tu kita akan teruja. Dulu kimm sampai pucat2 muka! Cam percaya dan tak aje!

ratu78 said...

tahniah....
allhamdullilah...
jaga diri, jaga bby baik2 tau..
enjoy ur pregnancy

watie said...

yeay..leh jd befdaymate watie! ;)

mama tisya said...

congrats again even dh wish ko b4 ko announce...kalo bb ko kuar awl 14 julai sama busday ngan ratu tau...hehehehe..take care ye..nanti nk mkn mcm2 jgn lupa calling2 aku..teman seLUNCHmu...hehehehe

helena's said...

da reveal da..hehe tahniah kakakku..suke gile ni!!

ez said...

hi jugak to 2 pupu eizwan n yg dlm perut..
tahniah sbb bakal dpt baby cancer..
insyallah bakal jdk org hebat hehe..

Take care..

Nina Rizwina said...

ya allah..syukur alhamdulillah..syana jaga diri bebaik ek..:) happy nye..

fabulous.farah said...

tahniah..jaga diri baik2 tau..=D

doakan lepas ni turn saya pulak..huhu

LizHairi said...

tahniah syana!!the gud news lastly came!!akak lak yg nk nangis..huhuhu

truly,
ur sr (but not anymore)

gee ryder said...

mmg aku tunggu2 ko nk umumkan berita baik ni wpun aku dh agak hehe...finally, congrats!!

jgn risau psl cyst tu sbb masa pregnantkan aqeel dlu, aku pun ada..xbsr pun..lama2 mmg dia kecut..smpai bila perut dh bsr..lgsg hilg dh xle trace..alhamdulillah masa checkup lps bersalin pun clear

mama_umar said...

syana...aku sebak weh tgk gambar anak ko nih,huhu..tp kejap je sebak sbb i'm too heppy for u & shahrul,jage diri baik2 k!!

cintaKusayangMu said...

thniah k.syana...jaga diri bebaik tau...jgn wat keje berat2..n bykn rest...

sufiza said...

tahniah

suka bila tgk baby tu
ermm sy kawin nak masuk 2 thn dh
xde rezki jgk
jd blog ni akan jd motivasi pada sy
jge diri n baby yer

Nissa Nasar said...

kak syana.. congrates! teruja plak dgr akak dah pregnant.. tu la kan org ckp, ade hikmah di sebalik semuanye..

CINTAMANISZ Lite said...

hmm..ramai yg suka berita baik ni walaupun akak rasa ramai pembaca blog syana mcm dh dpt agak jawapan teka-teki syana tu, hehe.

Jaga diri baik2 walaupun ramai yg dh nasihat..tp kekadang tu terlupa. Kalo ada bendul kat umah tu..langkah elok2..jgn kalut. Kat dlm bilik air pun sama, kekadang licin. Kita berusaha mengelakkan, ye..

Tahniah...

mya said...

aku doakan yang terbaik untuk korang dua k! ko tu jaga diri bebaik. jgn melasak nau eh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

meremang bulu roma kita baca N3 nie..kita memang tumpang gembira dengan awak..hapie sangat...
insya-allah..kita nyer EDD 25/08/2010 a month after awak..doakan kita jugak yer..amin..

shakeymirza said...

tahniah...hope Allah permudahkan segalanya...amin

payiet said...

Tahniah beb , and cocoi too. Penantian yang berbaloi. Syukur alhamdulillah

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Syana...congrats...kita senyap2 ikut perkembangan syana buat IVF ni aritu...pastu lama x jenguk blog, skali ni teringat nk follow up...alhamdulillah..tahniah again yer...jaga diri bebaik..ceria2 slalu...

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????