IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, March 8, 2010

Boy ke girl????

salam sejahtera kawan2
sehat??? aku alhamdulillah sehat :)

meh aku cerita check up last week..
sgt teruja ok sbb doc da janji nk btau gender baby..

mula tu timbang berat..Ya Allah..naik mencanak ok
siap doc kabo "yang lain sume ok..cuma berat ni naik banyak ek.."
syarul: mmg doc..dia berselera makan minggu ni..

*mmg betol wey selera aku kemain lagi..tp takpe la..janji sehat ye dak..
tp kena gak control takot penyakit datang kan

last month berat aku 50kg..ari tu timbang smp 54kg da :p
ape aku makan ntah

ok ni gambar baby terbaru
sgt aktif dia dlm tu..HB sume ok alhamdulillah, pembesaran pn doc ckp normal
*dan seperti biasa aku tak dpt catch up gambar ni..huhu



boy ke girl????
jeng jeng jeng...

OUR BABY IS A BOY!!!!!!
(kot ade auntie2 nk bg present bleh la ready dr skrg ek)

*takpe ke reveal gender baby awal2??? kot la mana tau ade pantang larang ke kan
sbb sepanjang aku peknen ni, mcm2 la pantang larang aku dgr
sket2 "orang tua kata tak elok bla bla...."

aku paham tu sume utk kebaikan..tapi kkdg rse mcm menyekat kegembiraan aku plak
ye aku paham tak bleh excited..tapi HELLOOOOOOOOOOOO aku tggu almost 5 years ok for this moment
so tak kan la aku nk excited sket tak bleh
kalo ade benda buruk terjadi (mintak dijauhkan) tu sume kehendak ALLAH
sape kite nk halang
*ttibe aku emo apesal????

21 comments:

mama tisya said...

wah dh tau gender ye...tahniah2...tkpe2 slera ibu ngandung..cuma jgn over weight je..bole je mkn2..nanti jumpe ko ye..mcm lama je tk dating mkn2...tp jgn syarul marah aku lak ,ajk ko mkn...hahahaha

atle ♥ waT¡e said...

Tahniah..ape yg penting skrg ni jaga kesihatan diri n bby kat dlm tu k...
pasni leh wat persediaan skit² utk bby..

Nana said...

wah bezz nye..amrul kan nk 1st bb boy tau skali kuar damia..tp xkisah pon boy ke girl tu ttp anugerah tuhan kan....jaga diri bebaik....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

x emo2 .. jaga diri ..jaga baby .. bleh shopping skit2 dah ;-)

IDA said...

dh agak dh..mesti boy..sbb tau awal..kalau girl suke nyorok2 hehe..haa..apelagi..sile shopping dr skrg..hehe.take care

CikPuanMiera said...

waaa.. baby boy.. congrates~~~

mAr@ZiEy said...

Baby Boy..ramai plak kwn aku yg pregnant thn ni pregnantkan baby boy..sungguh best..

Lyz ^ EroL said...

waaa...jelesnye akak da tau gender baby...lyz baru 2 kali pi scan...igt leh la tgk masa 2nd scan tuh tp baby dok baring atas uri plak...xpe...hope 23hb nie dpt ler tgk gender baby...xkisah laki ke pempuan...just excited nk tau gender...kekeke...

kak...chayok2!!!

Diarihatiku1976 said...

Tahniah..ape yg penting skrg ni jaga kesihatan diri n bby kat dlm tu k...

saveme_zero said...

ehh boleh jer syana. aku pun over excited nak tau..ekekekek. moga selamat hingga saat melahirkan k...aminnn

ratu78 said...

wah, baby boy yer...leh lah kawan ngan danish :)

bab pantang larang tu biasalah weh..ko dgr je lah...pastu ko senyum, tu je lah hah....

take care yer...

MRS. K said...

tahniah! abang long la ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniahhh...moga dipermudahkan sampai saat kelahiran nanti...

rasp said...

bestnya dah tau baby boy...
mula la nanti kita aim barang boys je kan...
tingat excitement masa pregnant kan my kids....
congrats and take care ya sis!

mama_umar said...

yehuu,blh beli baju bola byk2,hehehe

Afne said...

syana, i'm happy for u. pasni blh list down nama baby hehe

hatiberbunga said...

byk untung tau klau 1st baby ni boy.. ;)

do take care, ok? moga2 syana makin sihat so baby pun bleh makin sihat. *love*

helena's said...

yeayyy mesti ensem..nak ngorat!!!hahahaa

Manjakusayang said...

bestnya dah tau gender... mak kim pernah berpesan masa peknen husna dulu. Kalo nak berpantang (ikut petua org dulu2) tak terbuat kita. so, kalo rasa ia sesuai dan kita boleh buat apa salahnya. Tp, kalo sampai tak boleh GUMBIRA dengan kehadiran baby dalam peyot, ermmm cam tak ok jer... Tak salah apa. Kita doakan yang terbaik untuk diri kita dan baby dalam perot! Yg PASTI hepi selalu, jaga emosi. Naik berat badan biasalah... Kita pun pernah naik sampai 4kg! hehehe...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tahniah yangg...
tak dapat nk jadi besen ngan ko..
takpe..kita buat team bola ye yang...

gee ryder said...

okla dh tau sng sket nk shopping..
xde hal la kalo bgtau pun..xpnh dgr lg aku pantang larang yg tu..

utk aku, ko doakan gal ye hehe