IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, March 17, 2010

Nak tengok ke perot aku??

ramai yg dok tanya "da besar ke perot??"
meh aku tunjuk perot aku (22weeks)

tp tak la besar mana..
bile org tgk aku, pastu tanya da brape bulan??
aku kabo 5 bln sume mcm "eh kecik nye perot.."


selalu mmg 1st baby perot tak besar kan :)
lagi 1 aku suspek perot aku nmpk kecik sbb dada aku besaq..
so automatik perot nmpk kecik :p


tapi doc ckp perot kecik ke besar ke tak kesah..janji pekembangan baby sehat
kalo 5 bulan perot da boyot gile, camne aku nk kendong smp 9bln kan
so mmg kena la ngan badan aku yg ketot ni :p

so far aku muat lagi pakai baju lama yg besar2
tp kalo dtg gediks aku pakai gk baju peknen..saje nk merasa
padahal tak pakai pn takpe :)


ok ni bekalan bekpes aku ari ni
sandwich telur rebus + kurma


mmg nampak selekeh sandwich tu..tapi sedapppp
skrg ni kalo bleh mmg aku elak la bekpes nasi lemak or roti canai pagi2
1 sbb nak jaga berat, 1 lagi sbb aku kena elakkan makan benda pedas la ni

tapi nasi mmg aku wajib amik sekali sehari..kalo tak syarul bising2 kt telinga aku
pakcik tu takot nau anak dia tak cukup zat..hahahaa
aku kabo roti pn ade kaborhidrat ape..dia ckp "no..no..no..makan separuh hidangan pn takpe..janji mkn nasi sekali sehari.."
"baikkk bosssss...."

33 comments:

ana Yg Ceria said...

hehh comel la u bila peyott dh buncit sikit walawehhh tahniahh

mama tisya said...

dh makin beso dh perut ko..cute2 tp tang tek mmg maju gk..hehehehe

tkpe2 perut kecik or beso tk jd masalah yg penting bb dlm perut sihat

♥♥ atie ♥♥ said...

betul la..perut kecik ke besar ke xde hal..janji bby n ibu sihat.

masa pregnant 2nd bby ari tu..mmg kawan² kata perut kecik..tp skali kuar 3kg jgk..ok per? Hehehe..

Asma said...

cumilnye pewot...yg penting sehat!!

CikPuanMiera said...

xpe xpe.. asalkan bebi sihat da cukop da...

mira pon perot kecik gak..
baju kurung seme boley pakai lg.. cuma xle nk butang la kat kain tu :p

ohh.. insyaallah bb kite sama gender :p

congrate congrate

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

yangg..comeinya perot yanggg...hehee
dah besar dah perot ko kan...

haihhh...meroyan laa aku tgk sana gambar baby..tgk sini gambar org peknen...

smpikan satu malam tu aku g amik buku nama2 pilihan ko tau tak...
huhuhuhu....

Nana said...

comei weh perut ko semakin berseri2 sejak perut dah besar ni kan hehehe

Diarihatiku1976 said...

AKAHIRNYA DAPAT GAK TGK PERUT SYANA.. OKLAH TU.. YG PENTING BABY SIHAT...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

agree.. janji amalkan pemakanan seimbang .. perut kecik tue normalll .. nanti x penat sgt time nak sopping ;-)

helena's said...

kakak!nak pegang perut!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cute la perut awak..betoi tue xkisah la perut kecik @ besar yang penting kandungan kita sihat

IDA said...

cute je perut hehe..takpe lagi bape bulan mesti lagi besar :-) tengok kurma tu teringat kurma kat rumah ni byk bebeno MIL pos suruh mkn :-)bagus utk org pregnant :-)

Manjakusayang said...

comelnya itu perot! geramnya... Syana sama ler dengan kita. 6 bulan boleh pakai baju kurung lagi... PAstu en suami marah... Dia kata jangan ler pakai baju kurung lagi...siannya baby...hahahaha... So, bila 6 bulan ++ baru pakai baju peknen! Rasanya cam tau jantina baby ko syana...hahahahah

M@L@ said...

jap jer dah 5 bln..perut comei jer..mcm akak gak perot x besar sgt...senang nak berjln x penat sgt..kalo besar2 penat nanti..

Mamamanja said...

xpe kecik ke beso... janji baby ok.

gee ryder said...

perut aku dulu pun cam ko memula xbsr mane..bila dh mauk 6 bulan keatss..haa hambikk..nak sgt besar haha

ko kata anak 1st je kecik..skg akuyg 2nd ni pun kecik gak..mmg pesen gitu dia akn start membsr msuk 6bln

Nina Rizwina said...

kira besor jugak la perut syana tuh..nak besor mana lagi..hehehe..comei jer..nak bawak pun senang..janji sihat walafiatt...

kejap jer kan...mesti sonok syana n hubby tunggu yg dinanti2kan..semoga semuanya selamat...amin..

Ami said...

besar ke kecik tak kisah kan,asal baby sihat.tapi tgk tue macam besar jer syana huhu.ami sekarang tak suke amik gambar la,muke comot giler huuu.

rasp said...

tul tu sis, tak kisah le besar or kecil perut tu...
asalkan baby sihat dah....

:: iManja :: said...

wah comelnyer perut....ke main berseri-serinya diaaa....

:: iManja :: said...

wah comelnyer perut....ke main berseri-serinya diaaa....

mya said...

uuuuu comel perut ko. sukerrrrrr....
happy for u n cocoi :)

ahpai said...

hahaha,cute2,ko same mcm akulah..yg atas tu nasik lemak 2 henggett,tp xper..dah katenye preknen,wajibla kembang2 kan,just feel good wit ur body babe ;P

mama_umar said...

weh,ahpai ni id laki aku daaa..lupe nk sign out ;p

fabulous.farah said...

ok la tuh untuk 5 bulan kan..nampak sangat membulat..hehe

fabulous.farah said...

ok la tuh untuk 5 bulan kan..nampak sangat membulat..hehe

SyaNa said...

thanks korang sume
tak sempat aku nk reply satu2
cayang korang :)

*ko ni zety ttibe aku tergelak..cess hahahaa

sara said...

cayang abg syarul kat akak..sbb tu die bising kat tinge kn..heheh

~sall said...

comeynye perut, ok la tu syana, janji bb sihat k.

~sall said...
This comment has been removed by the author.
zieha said...

salam..lama tak walking kat sini..sedar2 dah pregnant..heheh..congrats ye..
hopefully sihat semuanya...:)

mummy aryan syamil said...

yang,...
klu xnk mkn ns,ko mkn oat time bfast & sebj pisang..susu 1gelas..da cukup kenyang yang:)

Nana said...

mmg kurma elok utk ibu2 ngandung
tp aku xske makan kurma
buka pose pon xsuka makan kurma heheh