IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, April 5, 2012

Dalam dilema dengan ASTRO

adoii tengah BUNTU dgn Astro ni
nak buang je kang, aku nk tgk TV canner
sbb area umah aku ni kalo pakai arial biasa tu susah dpt
umah ceruk kan...

aku plak skrg ni langgan pakej yg murah gak la
dpt time promo dulu
RM132.50
- ade sume channel termasuk la movie2 sume dgn katun dgn sukannye
mmg complete sume la..

so kalo aku nk buang pakej2 tu jadikan basic mmg murah la dalam RM50 gitu kot
tapi anak aku tu nk tgk katun..

so bile amik pakej basic + katun *kena tambah variety pakej* = RM80

so beza dgn yg complete pakej tu dalam RM52 gitu jek..
hehee paham ke??

so korg rse camne?? biar jek mcm yg ade ke (RM132),
atau aku amik pakej basic xde katun (RM50)
atau amik basic + katun (RM80)

aku tgh2 nak cut mana2 expenses yg tak perlu ni..
tgh berazam nak berjimat..ewahhh

16 comments:

bada said...

basic 40.25..ada chanel ceria(ada gak la cete katun kt situ) pun dh leh buat aku berebut remote astro ngan anak2..hihihi

*nk byk lg katun, tgk 119...

ZSqueenbee said...

ermm pening ni sis...tp kalo xbyk beza proceed jela..kalo byk tu buat bazir je baik amik yg d tgk je..kdg cte yg tayang tu buhsan..bkn leh tgk semua pon..bazir je kn sis...xpe xpe fikir lgi & lgi..

Jiejah @ Iza said...

aku ambik basic + ent = RM59++ sahaja. kartun dah berlambak syana , kat 611 pun aku dah mual tgk ahaha

SyaNa said...

erm...tq korg
tgh berfikir lagi ni

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Sama mcm aku. Tp kartun 611 cite ultruman ler.. kartun x mcm channel 613. More to education.

mama tisya said...

kalo nk cut cost amik yg basic je..channel ceria ada cuma tk brp best mcm channel disney ke,nikelodeon ke tp bole la dr tkde langsung kn..hehehe...tv 1,2,3,9 pn ada kartun cuma kena tgk time2nye...hehehe

kombat said...

astro kat rumah tu, pakej family+ch Kids = (nick & disney jr + dll) = 59.20.. pasang astro pun pasal nak bagi budak-budak tgk 613.. 613 mmg informative la untuk budak-budak.. ch lain tak penting :D 611 pun budak-budak tak berminat. hehehe..

AdanyaKauUntukku said...

mahal gak yek basic plus cartoon tu...

akak basic,cartoon n sport .74.95.....tu pun naik sbb channel sport tu dinaikkan baper hinggit tak....kalau tak lagik morah..dalam 60++..

skrang dah naik yek rege dia?

Myra Jay said...

Bebudak memang layan Ceria, akak amik yg Ceria la..

Myra sebab berdua je dengan hubby, dari pakej RM90 cut teros amik basic je :)

ieda said...

amik rm 50 je dik
macam akak ..
anak2 kita x leh biasakan tgk kartun sgt ;) itu yg akk amalkan lah ..
x nak bg mereka tgk tv sgt .. lebihkan masa bersama kita ..
jimat pun jimat kan ;)

rose77 said...

ros ambik basic ja..si anak nk tgk kartun beli DVD pasar mlm ja..ko tgk ler spi rosak....nt beli yg baru pulak...begitulah seterusnya....

POSH76 said...

entahla asterok ni...segala mak nenek la ni sumer kena bayo...nyampah...aku HBO tu terpaksa mr y nak...kalau aku basic pun ok jer

Atie.Rashid said...

amek yg basic je... katun tu kat tv 2 ngan tv 9 pun ade....

sW33tdARLiNG said...

tgh tunggu budget nak masukkan unifi.. nak memberontak dengan asteruk bila hujan....

suterazen said...

pakej family + kids (cenel kartun 613, 615, 616), caj bulanan rm59.20...leh jimat rm73.50...byk dh tu penjimatan nya, and at the same time keperluan utk anak leh fulfill.

Iela Fazielah said...

hmmm aku pun amik pakej 132.50 tu... tp untung sbb hubby tgk sukan... mcm ko...sbb xtgk sukan semua..cuma perlukan kartun je... amik jelah pakej basic..... tp iman tgk 611 layan hagemaru lah...