IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, April 9, 2012

Mentarang masak sambal

Morning!!!
rse lama jek dapur rumah tu tak berasap :p
so bile weken, ni la masanye nk kasi berasap sebelum laki aku yg berasap..hahaha
sabtu malam tu, dia balik rumah membawa mentarang
di beli kt area ke sg besar tu..
ok la paham la suh masak mentarang...
ahad tu, kul 10 pagi siap aku masak sekali bfast + lunch
sonang keje..hahahaa
lepas masak bleh rehat2 kan..tak la kang tghari br nk terkocoh2 masak

mentarang sambal
mula2 kena rebus gak..pastu baru kopek
selalu makan rebus2 jek..tp ntah smlm rajin sgt bersambal2 bagai..hehee

sayur campor asal ade :p
pastu up sup tauhu jepun + suhun + kentang untuk anakanda
:-)
niat nak masak ari2 :(
tapiii.....sedar kemampuan diri..hehehe alasan jek sume tu kan

7 comments:

wida said...

sedapnya..
selalu kalau balik kg, lalu jer tgk org jual mentarang. tapi x pernah beli pon

Falsya said...

sedapnye lahai aku tgk lauk pauk tuh pagi2..;p

MRS. K said...

aku pon tak sure penah ke tak aku makan mentarang tu.. macam 1st time dengo je nama tu..huhuuhuh

Dee said...

tak pernah mkn mentarang..tp pernah tgklah rupanya camana..sedap ke syana..dee suka lala dsbnya..hehehe...

Myra Jay said...

Myra tak penah makan lagi mentarang tu.. Tp tgk macam sedap jek ;)

syanasaid said...

mentarang ni sodap...
tp kalo yg geli mmg bleh geli la
sbb rupa paras dia x macam kerang, lala etc
hehee
tapi sedap

My Love.. said...

xpenah makan mentarang..

tp hubby pun request nk suruh masak malam ni...uwaaaaa