IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, April 12, 2012

Syamil Iman: 1 Tahun 9 Bulan

10 April lepas (selasa) genap Syamil Iman 1 tahun 9 bulan
bile ade anak ni, kerap jek kite ckp "kejap jek da besar"
tp mmg kejap jek aku rse..tgk2 da tinggi la bleh capai paip kt sink tu -__-
jenuh la nak basuh pinggan sbb paip selalu tertutup sdiri..hehehee

banyak sgt2 benda yg dia da pandai..
kadang tu nk listkan x reti...hahahaa padahal malas :p



- pandai letak pinggang cawan sdiri kt sink..
- kalo ade sampah kt lantai pn buang ke sink..
- korek hidung, taik hidung pn buang ke sink..hahahaa
- suke makan sdri..tapi adoii nk ngemasnye letih..makan bersepah!!!
- baru pandai minum pakai straw :p
- tak brape reti minum pakai cawan..ok salah kan aku sbb takut sgt baju anak basah
- GARANG!!!! aku pn takut kadang tu
- suke sepuk muka org..geget org pn suke :(
- pandai sgt2 sembang..kadang xsembang pn ngan dia..ttibe jek nyampuk..hahaa

- cepat sgt serap ape org ckp..mcm span!! so kena hati2 kalo ckp dpn dia
- kadang kalo aku & syarul tercakap kuat sket or mcm nk gado kan..ttibe kang dia jerit marah..hehee teros xjadi gado :p
- suke nyanyi..kalo dgr lagu nnt dia ikut la org nyanyi..tp amik perkataan hujung2 je la..
cth: negarakuuuu...dia akan ikut "kuuuu"
- kenal da aeroplane, moon, star..suke tgk langit iman ni :-)
ni gambar time sehat aritu..tp dia skrg ni mmg kurus pn
makan sume ok tp still kurus..rse keturunan kot..hahahaa
dia sgt2 aktif kalo ko kenal..xbleh dok diam langsung
aktif pergerakan & mulut..hahaa tak larat nk layan
tp bile tgk gambar ni rasa syukur sgt2..lepas ni kena hargai dia time dia sehat
bile dia melepek xlarat ni rse rindu tgk dia aktif
yg kelakar kan, Iman ni mmg nampak la penakutnye tu
tp dia seboleh mungkin akan cuba cover line xmo nampak dia takut
kalo suh amik brg dlm bilik gelap, dia akan pandang kite pastu buat2 xdengar ape kite suh
hahahaa...
umi sayang Syamil Iman sgt2...
Umi: camne bunyi chicken??
Iman: kok kok...
Umi: camne bunyi tiger??
Iman: aaauuummm
Umi: camne bunyi umi garang??
Iman: eeeheemmm
hahahaa
Umi: camne bunyi umi sayang?
Iman: Ayaaangggg
love u Syamil!!!
*mcm kena start panggil dia Syamil jek..
Iman tu nnt sume adik2 dia nk kena ade Iman ujung nama :p

7 comments:

cik helena said...

comelnye kakak!!rindu kat iman!okey syamil!ehehee

SURIA AMANDA said...

sweet jer kan...bestnya ada anak lelaki...

MRS. K said...

kan? sekejab je membesar.. skang ni nak mengadap tv je kejenye.. mak panggil pon buat tak tau je.. huhuh

Falsya said...

tomeinye lahai anak ko syana..;D

PUANSTOBERI said...

Lahai...kurniaan terindah ni.. :)

~diAhOntHeblOg~ said...

so sweet...da beso..mcm2 la pandai nye..

bada said...

kecil comel je iman ni...


bila nk tambah lg :p