IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, April 30, 2012

Burger bakar kat Puncak Alam

sana sini dok canang pasal burger bakar kan
aku pn agak frust la sbb sume pn jejauh dr rumah
pastu mcm koser jek nk beratur pepanjang :(

jumaat lepas, time nk cr dinner kt area rumah tu ternampak la 1 gerai ni
depan Speedmart 99 jek
dia tulis situ burger kukus

aku pn mcm eh eh camne burger kukus ni kan
pegi la interview pakcik tu

dia ckp burger daging homemade
dia ckp lepas bakar dia kukus kasi panas
aku mcm oooo

taraaaa.....sumpah sedap!!!
RM3.00

sekejap jek tggu burger ni
sbb dia bakar siap2 pastu dia kukus
rse daging tu lembut2..mmg sedap la

yang penting xsmp 5 minit da siap :-)

Bila Kenny Rogers Roasters kehabisan ayam

Morning!!!
ramai tak bercuti ari ni??? mesti ramai kan
sbb jalan best clear xde org :-)
harap2 balik kang pn clear la jugak..
sape2 yg pegi berjalan tu, jgn la plak sebok2 nk berada kt atas jln raya time org blk keje kang

ok ni cerita ari Sabtu
ade family gathering kt Aeon Wangsa Maju sana
mama nak belanja makan KRR

sampai2 mmg time lunch..so ramai la org
sume kedai penuh..tapi heran sbb KRR clear xde ramai org
rupenye dorg kehabisan ayam
kalo nk kena tunggu sejam!!!

tapi kitorg masuk la jugak
sbb lapar sgt kot
lapar tp muka memasing ceria sbb lama kot tak jmp2 gini (ejam & watie je xde) :(

sebabkan ayam xde, maka kite oder lamb chop
not bad, sedap jugak
tp kuah dia xkick sgt la
mcm lite sgt..


sbb org belanja kan, memasing amik air "sedap" hahhaa
:-)


muffin yang nyummehhh
aku suke vanilla :-)

nasib la service pantas
kalo kata hidangkan lamb chop ni lambat mmg aku buat komplen
tp bile dapat makanan cepat, makanye sejuk la sket hati aku
heheee
yo la rugi ok gi KRR tak makan ayam dia
:p

*tapi kak phira dpt makan ayam..sbb dia buat 2nd order last minit..untung budak tu, spageti dpt, ayam pun dapat..sbb spageti dia xsedap*

Friday, April 27, 2012

Sudah bertahun kahwin tapi takde anak??

kalau korang tergolong dlm golongan yang atas tu, jangan susah hati
bukan korg jek yg ade prob gitu..ramai lagi kat luar sana

dan utk pengetahuan readers baru blog Syanasaid ni, tuan tanah pun 6 tahun kawen baru dapat seketol dak kenit tu..hehe

so jangan susah2 hati rasa down ye
dgn teknologi moden skrg ni, mcm2 cara kite boleh cuba
berjaya atau gagal itu kuasa Allah..kite hanya mencuba saja

kalo korg da pernah cuba cara tradisional mcm urut2 sume tu makan jamu2 ke tapi tak berjaya, ape kata cuba amik ilmu dalam teknologi IVF (In Vitro Fertilization)
aku tahu ade yg tak tau lagi psl IVF ni..
takpe, korang bleh gugel cr info

tapi kalo nak tau kesah perjalanan aku buat IVF korang bleh klik tgk link sini:
http://syanasaid.blogspot.com/search/label/~treatment~


ada ape2 pertanyaan boleh email aku: syanasaid@gmail.com
insya Allah kalo aku x bz bleh je aku jawab..

kepada yang berkenaan boleh la baca balik entry aku pasal treatment tu
aku pn xbrape terer sgt..aku terangkan kt blog tu dgn cara yg paling mudah tanpa ade bahasa2 doktor
hahaaa sbb aku pn lupa terms yang doktor pakai..so aku main guna pakai bahasa yg aku paham jek



" SEGMEN : UP FOLLOWER BULAN APRIL! "

hai semua!!
meh la join contest yang sgt best
yang bleh membantu up kan blog korang
meh nak join klik banner bawah ni


Tarikh tutup: 30 April 2012
sempat lagi ni :-)

ok syarat dia kena tag 2 kawan
aku tag: Zety & Posh76


Hadiah
- Sticky Post 24jam + Review Blog untuk TOP REFFERAL [2 Orang]

Char Koay Teow terbaik kat Subang USJ

Morning!!!
meh sini nak share ngan korang port layan CKT yang best kat Subang USJ sana
tapi sori la wei aku xpasti tempat ni kt mana
heheee sbb tau2 da smp jek :p

yang pasti berdepan dgn stesen minyak (Mobil dgn Shell) kalo tak silap aku la

tu ade no tepon brader chef ce try call tny direction



sebenarnye ni member Syarul..sekampung deme ni
selama ni syarul dok sembang jek ngan aku ckp CKT Bond ni sedap
mlm tadi baru la aku dpt rasa

Tukang buat CKT bernama BOND

Tukang buat air bernama asyraf
dua2 pn bersahabat :-)

tapi mmg CKT dia sgt2 sedap
ala2 mcm makan kt Mali's
aku oder yg biasa..

syarul oder special..ade lebih udang segala
pastu up telur mata
so aku sudah jeles dia ade telur mata teros dia bg aku setengah :p



iman tgk Upin Ipin
hehee ttibe bg iman berembun kan :p
sori la ye umi teringin nak makan CKT

sape2 kat area Subang, pegi la cari kot2 terjumpa hehe
tapi sennag jek rasa nye tepi jalan kan

Thursday, April 26, 2012

Nasi Ayam Gemas...

meh nak story kedai nasi ayam feveret aku kt area umah sana tu
KEDAI NASI AYAM GEMAS

eh gemas tu nama tempat ke?? ade kan nama tempat gemas??

ok ni la rupe paras ayam nye
ni amik ayam utk 2 org
besar ok ayam dia..peha dia sgt montok

aku kalo nk tgk ayam tu besar ke tak, mmg tgk tang peha
montok seksi mmg aku suke..kekee


Iman suke nasi yang ade perasa..mcm nasi ayam, nasi beriyani, nasi arab
makan nasi saje pn da cukup..tak yah lauk2 bagai

 syarul oder nasi goreng kampung



uhukkk lebor nye muke
sejak teman iman kt wad aritu mmg berat naik mencanak2
mana tak nye, takde keje ape kt wad tu asyik makan je la
tak cukup food iman yg sepital bg, aku oder room service
lalalalaa *senang hati*




gambar ni iman yang snap :-) *dgn bantuan papa*
makin bleh diharap anak teruna saya tu


sayang mereka dunia akhirat


*entry pasal viva tadi tu: aku gi keje sendiri sbb syarul ade hal balik ni..so pegi keje asing2..pandai dia xmo bwk VIVA katanye viva sesuai ngan aku comel
huh :p

Jenuh membawa kereta manual di pagi hari kerja

Morning!!!!

huwaaaa sangat2 jenuh hari ni..da la kena drive sendiri gi opis pastu kena bawak kete manual plak tu
kereta VIVA yang paling basic..yang jenis kalo naik bukit ko kena tutup econ sbb pick up sangat sedey!!!!



lama da kot tak bawak manual jauh2 tgh2 jem gini
selalu bawak auto kite tekan2 break je kan
time jem relax jek siap bleh up status kt FB lagi :p

sekali bawak manual hamek ko..kejap2 kan tangan kiri bergerak
bistu jem yang tahap guna gear 1 gear 2 jek
lenguh!!!

gini la org gemok yang da dimanjakan dgn kete auto
sekali kena bwk  sdiri manual riuh sekampung..hahahaa



kete VIVA ni, syarul buat kete sewa utk budak2 UITM Puncak alam sana tu
kete sewa harus la kosong kering kontang tanpa mekap2 bagai

dengan tinted nye pn xde
da mcm dok dlm akuarium plak aku rasa
pastu gelak2 mcm org gile dgr HOT CHAT HotFM
tgh2 gelak baru sedar diri dlm akuarium org kiri kanan sure nampak
hahaha


ape2 pn syukur la gi keje naik kete kan
dari yg kena himpit2 pagi2 alam dlm bas, komuter tu lagi la jenuh

tgh kumpul kekuatan nk tempuh jem balik kang plak
:p

Wednesday, April 25, 2012

Bakal photographer tersohor

Morning!!!
wah tajuk...
ni ha aku dok tgk memory card camera aku ni ha..penuh!!
dk belek2 rupenye anak teruna saya udah pandai snap gambar ok..

meh layan gambar dia amik :-)

yang ni berseni tak?? hahaha segala habuk bleh nampak :p



ntah ape2 dia snap..hahaaa
bile tgk balik ni, rse nk tergelak plak



ok fokus ke tong sampah putih tu

hahahaa teros ke dlm tong sampah!!!


ni percubaan amik gambar gaya syok sendiri



ok last sekali gambar umi dia
jenuh la umi kena tunduk sbb camera da nk smp ke lantai


sekarang ni kecik lagi, sume dia buat comel
ce kalo da besar sket..hahahaa harus amukan sbb selongkar beg umi amik camera

pandai plak tu cari celah mana aku simpan...


Monday, April 23, 2012

Alhamdulillah Syamil Iman da sihat

Morning!!!!

alhamdulillah Iman da discaj ari sabtu lepas
ngam2 hoi 1 weeks kami bertapa di wad..sgt2 mencabar minda & fizikal..hehee

letih dok wad..aku yg sehat pn ttibe rse nk sakit plak..tido x cukup..da tu takkan nk tido nyenyak mcm kt umah kan..
dgn nurse kejap2 masuk..huh


ape2 pn lega Syamil Iman da sehat
lepas ni mmg aku akan alert kalo dia flu ke batuk ke..
ari tu aku just bwk gi klinik biasa makan ubat 2 cycle tp makin terok
lepas ni kalo jd gini, teros jek bwk gi DEMC tu..
ni bwk lambat iman pn da weak mmg kena marah la ngan doc aritu

skrg ni iman kena guna inhaler ni 4jam sekali
nasib la dia ok bile time nk guna
kalo sket2 nangis, mau stress aku


Khamis ni ade follow up dgn doc..harap2 dia sehat so xyah la pakai inhaler ni lama2
bkn ape, leceh tang kt nursery la..
ye la, 4 jam sekali cikgu nk kena bagi dia kan..risau kang cikgu ngelat xmo spray kan

umi doakan Syamil Iman umi sihat sejahtera ok..

*da jaga dia seminggu, rasa rindu sgt2 plak kt opis ni :(
dia pn td pelok kuat xmo lepas time anta kt nursery..huhu
doakan la papa dipermudahkan jalan kt bnm tu...bleh umi jaga Syamil Iman full time..

Tuesday, April 17, 2012

Blog bercuti sampai....Iman sehat

salam semua!!!
hidup kucar kacir sket skrg..
bernomad di DEMC...






doakan Iman sembuh ye :-)
Umi tau Syamil Iman umi kuat!!!

Friday, April 13, 2012

Gambar penuh jubah dari Indonesia RM35 tu

ingat lagikah kome pasal jubah yg aku bangga kan sgt berharga 35 hengget tu???
aritu aku posing2 duduk kan..
ni nah..gambar penuh :-)

sume tu bersulam benang tebal..tang bawah tu lawa berat jek sulam dia
nyesal aku beli 1 jek :(
padahal memacam kaler ade
harap2 ade la jual jubah ni kt Bandung nnt
ha ckp pasal bandung, ade beberapa yg inbox kt FB & email aku kabo nk kirim la bagai kan
kirim pakai duit pleaseee....aku ni idok kaya ye
pegi pn bawak duit cukup2 jek aku nk beli utk family aku
so kalo korg kirimssss tanpa duit, last2 barang aku takde plak
paham ye???
kalo part nk berbisnes plak, insya Allah aku pegi ari rabu sampai sabtu (23/5 - 26/5)
so kalo ade benda yg aku rse lawa, aku akan post kat FB sekali dgn harga
kalo korg rse berkenan nak beli, teros jek bank in kat aku, aku teros sambar utk korg time2 tu jugak
kire kena pantas la...
aku xmo la stock up2 barang bwk balik malaysia..so aku akan beli ape yg korg nak aje
tp pasti la aku mark up harga kan
kalo korg nk murah, beli tiket pegi sendiri ek :p
-kalo jumpa jubah ni, aku nak borong 10-

Thursday, April 12, 2012

Syamil Iman: 1 Tahun 9 Bulan

10 April lepas (selasa) genap Syamil Iman 1 tahun 9 bulan
bile ade anak ni, kerap jek kite ckp "kejap jek da besar"
tp mmg kejap jek aku rse..tgk2 da tinggi la bleh capai paip kt sink tu -__-
jenuh la nak basuh pinggan sbb paip selalu tertutup sdiri..hehehee

banyak sgt2 benda yg dia da pandai..
kadang tu nk listkan x reti...hahahaa padahal malas :p



- pandai letak pinggang cawan sdiri kt sink..
- kalo ade sampah kt lantai pn buang ke sink..
- korek hidung, taik hidung pn buang ke sink..hahahaa
- suke makan sdri..tapi adoii nk ngemasnye letih..makan bersepah!!!
- baru pandai minum pakai straw :p
- tak brape reti minum pakai cawan..ok salah kan aku sbb takut sgt baju anak basah
- GARANG!!!! aku pn takut kadang tu
- suke sepuk muka org..geget org pn suke :(
- pandai sgt2 sembang..kadang xsembang pn ngan dia..ttibe jek nyampuk..hahaa

- cepat sgt serap ape org ckp..mcm span!! so kena hati2 kalo ckp dpn dia
- kadang kalo aku & syarul tercakap kuat sket or mcm nk gado kan..ttibe kang dia jerit marah..hehee teros xjadi gado :p
- suke nyanyi..kalo dgr lagu nnt dia ikut la org nyanyi..tp amik perkataan hujung2 je la..
cth: negarakuuuu...dia akan ikut "kuuuu"
- kenal da aeroplane, moon, star..suke tgk langit iman ni :-)
ni gambar time sehat aritu..tp dia skrg ni mmg kurus pn
makan sume ok tp still kurus..rse keturunan kot..hahahaa
dia sgt2 aktif kalo ko kenal..xbleh dok diam langsung
aktif pergerakan & mulut..hahaa tak larat nk layan
tp bile tgk gambar ni rasa syukur sgt2..lepas ni kena hargai dia time dia sehat
bile dia melepek xlarat ni rse rindu tgk dia aktif
yg kelakar kan, Iman ni mmg nampak la penakutnye tu
tp dia seboleh mungkin akan cuba cover line xmo nampak dia takut
kalo suh amik brg dlm bilik gelap, dia akan pandang kite pastu buat2 xdengar ape kite suh
hahahaa...
umi sayang Syamil Iman sgt2...
Umi: camne bunyi chicken??
Iman: kok kok...
Umi: camne bunyi tiger??
Iman: aaauuummm
Umi: camne bunyi umi garang??
Iman: eeeheemmm
hahahaa
Umi: camne bunyi umi sayang?
Iman: Ayaaangggg
love u Syamil!!!
*mcm kena start panggil dia Syamil jek..
Iman tu nnt sume adik2 dia nk kena ade Iman ujung nama :p