IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, August 23, 2011

Memang dugaan di bulan puasa

salam korang...
xde cerita ape yg best nk share..

just nk kongsi rasa ngan korg jek...

jumaat lepas aku amik EL sbb syarul kabo dia bleh discaj
so aku pn malas la nk ke opis sbb da la jauh kan..pastu kul 12 nk kena patah balik Shah Alam amik syarul plak..
tu ape yg aku pikir hari khamis

sekali tu Jumaat kul 3pagi, Iman demam..panas badan dia
cuak gak la aku da la aku berdua ngan dia jek..ubat demam yg DEMC bg ari tu pn da abis
selongkar esbok jmp la ubat bulan 6 dulu..kasi la jugak kan

pastu bgn pagi kul 8gitu badan masih panas
aku mandikan siap2 dia bwk dia gi bekpes kt McD..

pastu teros pecut ke DEMC dgn niat nk amik syarul pastu singgah amik ubat kt klinik DEMC tu

sekali check temp Iman, 39.6
masuk ubat montot pastu doc kabo kena admitted
sbb suspek ade infection sbb tu dok demam on off xelok2
tambah plak flu ngan batuk pn masih mengganas...

aku pn ikut la mana yg baik utk dia kan
ini la doc yg menyampaikan suh admitted..time dia ckp tu aku terbyg kain baju umah sume tgh bersepah..sbb ingat lps syarul kuar tu bleh dia tgkkan Iman aku kemas umah kan..
hahhaaa





tp sebabkan wad xready lagi...kami kena pulang dulu

balik2 umah tu mmg aku terbongkang ko..letih ya amat

pastu lps mandi zohor sume siap2 kemas gerak teros nk check in wad..hahhaa

da settle sume hal2 msk wad, sebok pk hal nk berbuke plak

lama wei xmakan lauk sdiri masak..hahaha


dok kt sepital ngan Iman dr Jumaat smp senin mmg ade hikmahnye

kan aku kabo nk spend quality time ngan dia ber2 kan..mmg ye ko dpt aku spen time ngan dia puas2

manja2 ngan dia..tido pn pelok2 sbb katil sempit..hahahaa

tak kesah la kalo ade timbul isu kt opis ni pasal kejap2 laki msk wad, pasu anak plak msk wad..
janji aku da cuba buat yg terbaik utk org2 yang aku syg
Allah Maha Berkuasa..hari ni aku yg kena, esk2 kalo korg yg kena..*sambung ayat sdiri*


Iman sgt2 boring dok kt wad tu..da aku kena bwk dia main2 kt lobby wad tingkat 3 tu

abis sume nurse dia dok tegur..hahaa

ramah tamah sungguh ler..


nurse2 pn sgt2 baik..
skrg ni kalo amik NEB pn dia takat nangis sedu2 je la..takde la meronta mcm dulu

yg aku kesian time nk sedut kahak tu

aku just dgr kt luar treatment room jek

dgr suara Iman nangis + muntah sgt2 meruntun jiwa aku..

even aku tau, idak la sakit mana..kadang iman ni je yg drama lebih..hahaaa

tp still la sedih dgr dia nangis gaya gitu kan..da la aku xbleh msk sekali :(



smlm discaj keadaan Iman ok sket
dorg bagi ubat sgt la banyak..jenuh aku nk hafal time bile nk kasi ubat

tp pagi td bangun tido, masih dgr dada Iman mcm bersarang..
bunyi banyak kahak tu..
harap2 sehat la sepenuhnye b4 raya ni..ye la dgn cuaca panas kang nk jalan raya dia dok flu gitu sian aku nengok..

aku doakan semoga org2 tersayang, suami & anak aku sehat sejahtera..

mmg aku kena jaga kesihatan skrg ni..mmg xbleh sakit la ni

banyak benda xsettle lagi

raya makin dekat..hahahaa



11 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

memang sedey kan klu kesayangan2 kita sakit nie...semua serba xkena...harap2 ko kuat la beb...insya-allah aku doakan yang terbaik tuk ko..iman get well soon yer cayunk...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai hero kecik admit wad .. sabo syana dugaan sblum raya ..hikmahnya nanti raya iman dah sihat sepenuhnya . heppi manjang ;-)

Nana said...

dugaan btol kan...
pas syarul iman plak xpe
harap2 iman cpt baik ye

Dee said...

moga suami dan iman sis sihat sepenuhnya ye..amin..

watyz said...

sian nye iman x sihat. take ye laling....

mama tisya said...

smoga iman cpt baik...ada hikmah disebalik dugaan

Mya said...

alahai..
betul2 dugaan korang sekeluarga ni.
bertabah yer..

AdanyaKauUntukku said...

aminnn moga sharul ngan iman sihat macam selalu

PUANSTOBERI said...

sabar bebyk Syana. Moga raya ni seme elok belaka.

Pasal org2 nak kata2 tu, abaikan je. Derang tak merasa mmg derang tatau. Dah kena baru la nak teringat balik kan. Apa2 pun..moga semua nya akan jadi spti sediakala yer Syana :)

mama_umar_maryam said...

Syana,xdpt bygkn penatnye jage anak & laki saket..hanya yg penah rase tau camne rasenye..kate2 lalat yg xmemahami tu, ko ignore jelah,,slmt ahri raye korang ;)

gee ryder said...

papehal family first. keje no dua...
takkan nak biar jer dorang sakit betul tak..pedulik jer pe org ckp..

semoga iman cepat sembuh