IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, August 9, 2011

Sumpah takmo pegi Sogo Member Sales

boleh percaya ke sumpah itu?? hahaaa
tp aku da ikat sumpah janji xmo pegi next yr ngan kak phira..aku kabo kalo aku gedik nk pegi, sile lempang aku..hahahaa

stuck kt jem almost 2jam..ade lagi awal dr kitorg
ingat aku bgn kul 6.30pagi tu da abis awal da..haahaa
ni kesah sogo sales ari sabtu b4 posa tu..

tepaksa bawak Iman sbb...sbb ape ek..sbb xde org bleh jaga iman la
kalo ikut aku mmg kesian tgk org bawak anak kecik gi soping berengkek2 sesak tp skrg br aku paham..sbb xde org bleh jaga anak tu

da tau xde org bleh jaga anak, yg ko pegi kenapa???
abis tu org mcm aku ni xbleh soping ke??? hahahhaa
so diam2 sudah ek :p

kak phira kena bawak Sofea..adief daddy dia bleh jaga kt umah



dr dlm kete tgk org da ramai..tp xkan nk give up kan..hahaa 2 jam tu br bleh smp dpn ni



berjaya gak msk sogo lepas cabaran mencari paking


Iman xmandi pagi time ni..hahahaa

sejukk tu....tp aku bawak la beg ade tuala baju segala..mandi kt
baby room jek
ape2 pn mari kite makan dulu..aku pilih Secret Receipe sbb malas nk beratur..

tak larat da..tu kak phira sebk berFB meluah perasaan :p


mummy & sofea..da big girl sgt2..



Umi & Iman..pun da big boy..


lepas jek makan teros naik kt tempat kids

b4 cari barang tu aku teros menuju kt baby room..kasi mandi Iman

buat susu..br la fresh :-)

anak fresh br la senang mak nk menjala..

tp xsyiok sgt sbb mostly yg 50% utk baya iman xde :(

aku suke MIKI..so dpt la suar 10% less jek

tp baju ok la ade gak yg murah2..

aku bwk Iman guna stroller..senang dia nk tido ape

tp mmg payah la nk lalu kt umat manusia yg ramai tu
tp gigih la jugak kan...pastu kejap2 kang aku dukung Iman, sofea plak dok dlm tu
dia pn letih gak berjalan..


time nk Q mmg hazab..mau sejam ade, tp layan kan je la..

nasib Iman & sofea ok..kire kategori behave la jugak..xde la nangis menjerit2
sbb ade jek budak nangis2..pastu muka mak pak yg stress jek..

Iman pn sempat la tido dlm stroller tu...dia pedulik ape ramai org ke..kalo dia ngantok dia tido jek

dapat la rembat utk raya 1 family..

dan paking kitorg = RM27.00

(paking kt CIMB sebelah sogo)

hahahaa gile wey..dr pagi smp ke mlm..sbb kitorg pilih pn relax2
malas nk rushing2 kan..

nak kata berbaloi sales ni xjugak..sbb ape aku dpt x diskaun yg melampau
sbb malas aku nk rebut2..so mmg xkan pegi da la..

kalo Jusco kad mmg aku akan pegi..sbb Jusco luas kawasan dia..mcm sogo da la bertingkat2..pastu sempit..xsesuai la kalo aku nk bwk iman


dan mmg aku kena bwk Iman kalo aku pegi time ari cuti..abis sape plak nk jaga kenit tu kan..

apaknye mmg idok ler..syarul tu bulan posa ni brape jam jek dia sempat jumpa aku & iman

sedih :(


12 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku pun dah tobat weii...hahaha

MRS. K said...

aku pegi ari isnin sbelum sale tu.. mmg jeans anak aku pon takde saiz wei... brand miki lah.. baik la aku pegi jusco, sale up to 70% lagi

AdanyaKauUntukku said...

Syana..akak pun suka MIKI.....dan POLO.....dapat rembat polo bawah RM20 dan MIKI pants for RM25 dan shirt MIKI bawah RM20...hehehhehe.....

mama tisya said...

moral of story baik p jacrd sales dr sogo..mmg aku tk suka boleh pening2 nk2 plak part parking..huhuhuh..jusco terbaik...hehehehe..kn ko dh sms aku b4 pi..

ZuNas77 said...

Syana,

bagi aku org yg gi SOGO sales ni org yg cekal2. Aku kalau gi siap amik cuti, time takde org, time takde apa2 sales. Sbb aku tau walaupun tkde sales, tp tetap ada la less sikit2 sana sini kata sogo kan. sale sepanjang thn. hahaha...

Kalau brand miki lagi berbaloi ko gi sales kat Isetan or Parkson. Aku pernah dpt jeans and baju Arsyad 70%. isetan member sales lagi best. kalau dah ada 50% or 70%, members dia tambah lagi 10%. Berbaloi-baloi..hehe

Iela Fazielah said...

sama la... aku kureng dgn sogo sales sbb xlalu nak cr bj yg bertimbun2 org dah tarik sana sini..keadaan sesak jgn cerita... baek gi jusco..dpt lg voucher kan... berbaloi2 kat situ

Nana said...

mak aii gile mahai parking
aku xpenah g sogo card sale ehhe caya x
aku tak de kad sogo

Mya said...

mmg tak sanggup weh pegi sogo waktu member card.
tambah2 lagi jumaat lunch time.
sumpah tak sanggup!

fazilzura said...

MAK AIII mahei nye parking.... nape x park dlm sogo ..

kiteorg kalau pegi sure park kt tmpt lain , xnak le park area2 sanun..

Cute MuM said...

pernah pergi masa kecik zaman sekolah dulu.. sekarang dah tak.. daddy dania tak suka bersesak camtue..
mahalnya duit parking.. huhu..

wardah @ fie shah said...

RM27? Mak ai, my mon pergi juga tapi dia parking kat bank negara dan menapak ke sogo. Tp bawa budak kecik susah la nak menapak jauh2 ni kan.

watyz said...

aku g hari ahad pon penuh gak..