IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 10, 2011

Menjadi jugak asam pedas aku..

morning!!!
gumbira sgt sbb planning nk msk asam pedas menjadi..hahahaa
aku ni byk2 benda yg aku msk, asam pedas la paling fail

ade sekali tu aku msk asam pedas kt kg..pastu bile syarul tanya abah dia aku msk ape, bleh abah dia ckp aku msk sambal tumis tp air terlebih..hahahaaa

pastu kelmarin syarul ckp dia nk asam pedas..pastu dok buat dialog membakar hati
ade dia kabo, sume aku msk sedap..cuma asam pedas jek xpernah jadi..hahahaa
tercabar ok!!!

teros laju2 aku cr resepi dlm tenet..da jumpa resepi gigih la beli segala rempah ratus
ooo patut la xpernah jadi..selama ni aku msk asam pedas just buat konon2 mcm sambal tumis cuma tuang jek air asam..hahahaa
rempah2 ratus mana ade aku letak..hahahaa

sekali tu smlm, taraaaaaaa......
jadi ko :-)
ASAM PEDAS IKAN SIAKAP..
syarul siap warning jgn tak jadi sbb ikan siakap kan..bukan ikan kembung

amboi2 dia tu kan...



tempek lagi la..bangga walaupun hanya asam pedas..hahhaaa

daun kelsom tu amik blkg umah jek..lagi bertambah bangga sbb main petik2 jek :p



pastu up sayur sawi jek..xsempat da nk msk benda lain..

lg pun syarul kabo nk fokus mkn asam pedas, so xyah byk2 lauk

ok..hahaa



pastu aku just rebus yong taow foo beli kt tesco ari tu

tp kuah xsedapp :(



ni mamat kenit yg sebok gak buke posa..

kalo makan tu, abis 1 muke naik nasi..haaiishhh

hari ni nak cari resepi sotong goreng tepung plak..
syarul beli sotong besar2 smlm..tu pn dia yg request..da pandai request skrg ek..
dulu kalo request takat sambal telur jek..kali ni agak mencabar smp aku kena cr resepi dlm internet *amboiii*


xpe janji dia suka :-)


11 comments:

PHiRa said...

nak resepi...aku pun fail sampai skang...

qemaishak said...

kak, ku pun fail masak asam pedas, kalau terasa nak makn kena request hb masak huhuhu dah menuntut pun rasa tak sama gak dgn yang dia masak..malu weh.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

terbaik lah berjaya .. resepi jt blog masak aku pun ada .. simple2 jer .. menu tp sedap

MRS. K said...

syabas bete

MrS. F!zA said...

perghhh! mabeles lah kuah asam pedas!

ain_nia said...

sedapnye..sy pn x pnd..tp hubby pnd la..tp ikt style die la.

~MAWAR~ said...

macam bestt! nk kena try wat skali..risau la pulak kot2 xmnjadi..=(

Nana said...

wah good2 berjaya juga ek..hehehe
aku baru sekali je masak asam pedas

watyz said...

wa..syabas la syana... aku pon x reti masak asam pedas even aku org melaka. hahaha

mama_umar_maryam said...

tahniah2...aritu [pon aku masak siakap asam pedas, hehehe..same2 tahniahkan diri masing2!

sotong goreng tepong feveret aku tp blm penah try

WATIE said...

belajar la dr mama..hehe ;)