IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, August 25, 2011

Syamil Iman yang big boy

ni kesah b4 Iman msk wad ari tu
suke tgk dia ceria gini...da besar da anak aku..huhu

da makin paham da kalo org suh buat ape2 tu
suh amik pampers da pandai..amik botol air sdiri pn pandai da
da kenal la benda2 keliling dia..

cuma kalo kite larang dia buat benda bahaya, dia buat gak
bukan xpaham bahasa..cuma xmo dgr cakap..
jenuh la marah xmakan saman punye..itu mmg geram la kan..

ni saje bwk dia gi Mall main kete..suke dia..
skrg ni kalo lalu kedai menan bising la mulut dia tunjuk konon nak sgt la tu
kalo aku nk bagi, au stop la beli
kalo aku malas nk layan, aku ckp la "bye2 belon..bye2 belon.." cth kalo dia nk belon
nanti dia pn buat la gaya bye2..so paham la dia xkan dpt belon tu..hahahaa

time ni montel lagi..hahaaa
bolat jek muke..skrg ni mcm susut sket..xpe la nnt raya aku kasi ketupat byk2


ni time jalan2 ngan kak sofea & abg adief..

senang, amik trolley lambak tiga2 dlm tu..kalo xkang jenuh nk kejar



ini plak hari yg dia msk wad tu

kan aku kabo, pagi tu aku bwk dia mkn McD dulu..sje nk kasi dia main slide dlm tu

kasi sonok sket...time ni badan dia dedar2 :(



tapi aktif jugak..susut sket da time ni


tgk malam td kurang da bunyi kt dada dia time tido
alhamdulillah harap2 Iman ok la..

skrg ni ubat mmg aku bwk kalo nk kur umah..bertambah berat la beg aku..hahaha

rebeh bahu mak..



lama x jalan jauh..sbb lama xbalik tepeng

xtau la gaya Iman ni camne..rimaskah dia lama2 dok dlm car seat tu

aku plan nk balik Tepeng lepas sahur ari sabtu ni
xla panas sgt..tp baju 1 ape tak kemas lagi..huwaaaaa


sayang Iman sgt...harap Iman membesar dgn sehat & bijak
skrg ni meragam pn bleh tahan gak

aku rse bdan dia xselesa, tu yg meragam xtentu pasal tu..

tp skrg ni aku cuba tahan diri xmo marah2 kalo dia meragam
seboleh2 aku lembut gak ngan dia even dia da terjerit2 meronta2
hahahaa

iskh kalo b4 ni, dia buat gaya gitu mmg aku hambur kan jek..
hahaa aku ni garang tau..takut jek kang jd kes dera..hahaha *over*

tp lepas tgk ape dia lalui ari tu, rse mcm kesian nye

xmo marah la..dia meragam sbb xsehat kot..ye la kite pn kalo flu berat jek kepala kan
pastu rse panas jek badan..sume benda rse xkena..so gitu la kot Iman rse
so, mak redha jek la nangis la nak..




9 comments:

mama tisya said...

hah yg naik kete tu nmpk iman mcm dh 2-3 thn...hehehe..yela tk sihat susut bdn die..tkpe time ry leh mkn byk2 ye

Jiejah @ Iza said...

ahahaha akupun garang gak , tp time anak x sihat ..ko buli la mak nak , ko nangis la puas² - mak x marah ekekke

watyz said...

iman dh ok ke? harap korang sume sihat yer.. :)

Dee said...

harap iman sihat sepenuhnyalah ye sis..enjoy di hari raya tau..

Iela Fazielah said...

syana..tips nak suruh dia elak buat benda2 ko xsuka ko suruh je dia buat..kompom dia xmau buat... cth.. nak naik tangga..ko ckp je kat dia..naik elok2 ye..pegang besi tangga..kang jatuh sakit... kompom dia naik gak..tp dia akan naik dgn baik..smbil tu ko perati la... jgn marah dia.. lg dia suka...
mcm irfan kekadang dia nak main gunting aku ckp...adik..gunting ni tajam.. nnt kena darah... terus dia xjd pegang.. pastu cepat2 la amik n sorokkan... psyco....haha..

tp iman mmg dah susut

gee ryder said...

pandai ke iman bwk kete tu? hehe...

afeef pun susut dah la sediakala kurus...aktif sangat. tak duk diam seminit

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh aku cam kenal jer mc d area rumah ni kan?

POSH76 said...

Janganla marah dia ...cian dia...nampak susut...insyallah kita doakan iman sihat yer

mama_umar_maryam said...

tibe2 aku rindu tgk iman montel mase baby dulu,heheh,xpelah syana..tgh lasak tuu,stendedlah susut sikit..jgn mrh2 lg yee..hehehe