IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Sunday, September 27, 2009

Kisah raya pertama syana

hi sume kawan2..amacam raya korg?? ok? still mood raya lagi ke? ye la pose sebulan raya kena la sebulan kan..
gile weyy baru raya pertama tp badan aku naik mencanak2 bagai dipam2..
dalam hati gusar..tp sbb nak sedap kan hati sdiri, aku kabo kt diri sdiri "takpeee raye..nnt diet la blk" :p ok nnt tu bile ntah..

meh aku story kesah raya aku bersama family inlaw aku kt Taiping.
aku gerak ke Taiping Jumaat malam tu..aku gerak lepas maghrib.time tu jlan byk kete tp still bleh laju lg..smp umah 3jam kemudian. lepak2 borak2 ngan mereka2 teros aku zass tido..

pastu ari Sabtu sempat lg mencari tudung raya..tp punye la mahal tudung kt Tepeng tu..huhu nyesal tak beli kt KL..bukan ape,aku lupeeee

pastu petang tu siap2 teros masak juadaha raya..aku masak (saje bagi terang word tu..kekekeke) rendang daging & kari ayam. syarul buat ketupat daun palas & sup tulang..dia terer ok..kagum aku..abah plak masak lauk nk buke pose..MIL aku kan tak sehat, so kami sume kena pakat berdikari..time dia sehat dulu mmg sume dia buat..skrg ni mak just tolong2 kami..

sayang dia!!

Raya pertama tu tak seperti yg diharapkan..b4 solat raya tu, dapat call kata sedara mak meninggal kt Kuala Kangsar..tu da 1 hal..pastu tak smp 10minit tu dpt plak call kabo makngah syarul masuk sepital kt teluk intan..so niat aku nk solat raya terbantut sbb kena siap2kan beg kot kena tido kt teluk intan..Syarul & abah je yg pegi

after dorg blk dr masjid, teros zass ke Kuala Kangsar ziarah jenazah..lepas tu teros ke Teluk Intan..3jam gak la perjalanan ke sana..

korg imagine la raya pertama kami di dlm kete..smp sana kul 4.30ptg..pastu gerak dr sana kul 5 lebih gitu..tak jd tido sana sbb makngah pn da sedar..mmg beraya dlm kete just makan roti jek..huhu tragis..tragis...org len sedap2 dok mkn ketupat kami mkn roti cokelat jek..


MIL aku..

otw blk tu masing2 da kelaparan. singgah makan kt kedai dulu..nasib la ade yg bukak..


mmg takde mood nk amik2 gambar time perjalanan tu..hati masing risau la kan..pastu smp umah kul 10 lebih tu aku paksa syarul posing2 dulu..ye la kan, kang gambar baju tangan kembung2 takde plak kan..mana bleh :p









see, raya tanpa ketupat pn gemok tau..huhu
mmg kena kurus la kalo nk repeat pakai baju ni..biar la aku gantung dulu baju tu tuggu smp kurus..yeahh berangan!!!

itu la kesah raya pertama aku...

9 comments:

gee ryder said...

alahai syahdunye rya ko syana..
takpela raya sakan di kl je.

syarul xde sibling lain ke?

syana said...

gee~ tu la cover raya kt KL :)
dorg 3 beradik..adik pompuan & kakak dia blk umah inlaw tahun ni..tinggal la kami jek yg blk rya

TiNiE said...

ok per gitu..
takyah la nak susah2 diet syana..
selagi boleh pam..pammmm... hihihihi

mama_umar said...

heheh,syana, baju tgn kembong ada dimana2, smpi aku yg xde size ni pon terpakse beli siap,haha

Liana said...

sedihnya raya pertama syana... Apa2 pun, tu semua dugaan! Wa..baju tangan kembang nie..cantik ler... Cantik ler...

** atie + farid + aisyah ** said...

syana,,,,dugaan raya ko thn ni ye....cantek sey baju tgn kembong2 ko tu....jeles ai...

Nana said...

cantik baju raya ko.aku pun ingt nk cari baju raya tangan kembung2 gini tp payah nk cari kaler grey skali bli bj kurung aje

syana said...

tinie~ ni tgh syok pam badan la kak

zeti~ mmg pesen kan kembung2 neh..

kimmi~ mmg dugaan..tq eh..cantek erkk?? hehee

atie~ mmg dugaan beb..jeles?? moh le tempah tgn kembong2..hehee

nana~ aku ni pn tempah..sbb yg siap sume tak ikot citarasa..ewahhh citarasa konon

ratu78 said...

semua org dah wat baju tangan kembung2 ni hah...teringin gak aku nak pakai nya....

mmg wajib lah snap gambar weh, kalau idak...tak best lah tak der gambar baju tangan kembung2 tu :)