IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, September 2, 2009

Nur Kasih

hari ahad bgn sahur pastu tido smp kul 9 lebeh. bangun2 siap2 mandi teros on laptop
hajat nk tgk Nur Kasih kt tv3.com
gile la dr episod 1 - 14 (eh ke 15 lupe) aku tgk nangis2
heheee nassiibb aku dok sorg
bleh la nangis feel2 suke2 ati
gile best cite tu kan
tapi aku takmo tgk kt TV
nk tgk kt web tu..kalo iklan bleh lajukan...hehee gile byk iklan nye


selesai nonton kul 4.30 siap2 kan diri nk bersilat kt dapor.
aku msk sambal telor hancur + ikan bilis kari + sup sayur campor


aku tgk kt blog ceera la ni..teros try buat ikan bilis kari

bahan2:
ikan bilis
bawang2
cili api
serbuk kari

cara:
1) goreng garing ikan bilis.pastu angkat ketepikan
2) tumis segala bwang cili tu
3) da layu msk serbuk kari
4) gaul sekata. masukkan ikan bilis

mmg sedap ko..

hari Isnin cuti merdeka!!! pagi2 bangun kuar gi Tesco beli brg dapur
kak ina nk dtg buke kt umah

smp umah kul 4 siap2 teros start masak

yeahhh begitu la rupe aku sdg masak...tq la ye suami snap gambar neh :)


aku masak: sup suhun



udang celup yg tak cun



kari kepala ikan..nalllaaaaaa
besaq gile kepala ikan merah ni..puas makan
aku msk kari mmg tak letak santan..so biar pekat gile gitu
tp kena letak air asam jawa lebih

patut letak bendi br terangkat..tp takde so tukar jd kentang

mereka yg da makin bujang :)


suke la pakngah dok layan depa



time ni da lewat. dlm kul 10 lebih..dorg sebok ajak blk sbb esk nk skolah
heheee bagusss jgn ponteng2 tau

ok tu saje
*aku dok la taip sket2 dr pagi td..huwaaaa br siap entry ke2 utk ari ni

13 comments:

Diarihatiku1976 said...

aku akan pastikan akan buat gak ikan bilis kari tu.. mcm sedap je kan.. wakakkaka

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah menu ko nie .. terliurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;-)

mama tisya said...

wei mmg best citer nurkasih..aku pn br je tgk cz rmi sgt org dk ckp best citer tu..ko lyn kt web tv3 kn yg ada iklan tu..lyn kt youtube la tkde iklan...ehehhehe

tu ank saper wei??dh beso isap puting lg ke..ke aku slh pandang tkpn depa mkn gula2 ala2 puting...:-)

gee ryder said...

oo nurkasih ada kt website yer..aku punye lembap baru nk start tgk sbb blk kg aritu mak aku tgk mcm best pulak..selama ni aku xtau pun wujud cite tu..
so skg bgn sahur aku tgk kt tv kul 5am dia tayang episod awl2..pastu tgk pulak yg ari jumaat mlm...becelaru jadinya hahaha..

ble try gak ikan bilis kari tu..sng jer

lia said...

menu2 kat cni mmg sedap2... nk try la ikan bilis kari tu...

SyaNa said...

diari~ kak ina, mmg sedp..try tau

diana~ hhaaa lap sket air liur tu

erryn~ anak SIL aku..eh biasa la kan budak umur 4 & 3thn isap puting..ade yg isap botol lg

gee~ segan dow nk tgk ngan org ramai..kang kena control nangis..kekeee

~Atie+Farid~ said...

syana...aku peminat setia nur kasih tau..jgn memain...hehehehe

ikan bilis kari? aku tak penh dgr plak....unik....

mAr@ZiEy said...

besh kan citer nur kasih tu kan..

Tp...

Besh lg kari ikan bilis ko tu...adooii..terliur maaaa

idyavie said...

Pergh.. mau terangkat kari kepala ikan tu.. kalo ikan kurau lagi best, tapi susah nak dpt. Isinya lebih lembut & manis. Udang tepung or udang celup nak sedap n cun, masaknya kena sabar N pandai control api.. petua drpd hubby aku.

SyaNa said...

atie~ aku pn da minat nur kasih..try la beb buat bilis tu

mar~ hahahaa

vie~ aku pny udang tu mcm itam2..hangus ala kadar sket..hehee terer suami ko..

Nana said...

argh..tidak..tidak..banyak nye makanan

mummy aryan syamil said...

aku pun nk try gak wat :)

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????

rajinnye...