IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, September 11, 2009

Spageti Goreng

ari Rabu lepas, aku buke sorg sbb syarul ade kelas smp kul 7.30. so bg can dia buke pose ngan member2 beliau..see baekkk tak saye?? :p

tp setelah aku buat crite sedih kt adik saya, HELENA..dia pn setuju mau teman sye buke
puas pk nk msk ape..last2 plan masak spageti goreng saje..
sbb dua2 org takmo mkn nasik

bahan2:
Spageti 1peket
Sup campbells 1 tin
bawang putih, bawang merah, cili api (di tumbuk)
kiub ayam 1 kiub
cendawan butang 1 tin

Cara:
1. rebus spageti pastu toskan
2. tumis bahan tumbuk tu
3. pastu masukkan sun campbell campur dgn 1/2 tin air
4. masukkan candawan biarkan kering sket kuah nye pastu masukkan kiub
5. last sekali campak spageti gaul sekata


aku guna sup neh..kalo nak yg rse len pn bleh..ade yg cendawan


ok..neh hasilnye :)
sgt simple tapiiii sedap ok...
Helena! sedap ke???
hahaaaa

dia smp dlm kul 6.30 gitu teros berdesup pegi PARAM kt damai
gile byk budak ni borong...

Ya Allah..ni jek gambar dia yg aku snap..sbb lepas buke teros sebok hal masing2..
aku dok men game dia dok tgk Jgn Lupe Lirik

ko tgk food kitorg..gile tamakkkkk

mmg tak abis pn sume2 tu..sape yg kena abis kan???
ahkakkkkk jugak :p
gigih aku abis kan malam tu...
Adikkkkuuu see akak da gemok blk :D (pernah ke kurus..kekkeee)

9 comments:

Diarihatiku1976 said...

menyelerakan aku tgk spageti ko ni... tapi masalahnya akak tak reti makan spageti ler.. cam ner tu... tekak kampung ekk..

ppb_ppkp said...

syana..aku pon dah kering idea ape benda nak masak berbuka..
kira ni idea aku cilok arrr..hehehe..halal ek..aku xpenah buat spagety..tgk ko punya spagety tu macam teringin la pulok..
soheh dah en rizal aku tu terkejut tergempaq tgk bini dia xpenah2 buat spagety..ahahhahaha..
ptg ni dia request nak makan maggi ja...logik ke tak ni..confiusnya aku

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

pernah msk sekali menu nieh utk adam .. cuma tkr ke macaroni .. sebabnya mama adam dah mls giler ;-)

~Atie+Farid~ said...

amboi...sedapnye....laki aku pun suke mkn spageti..tp aku malas la nak masak

CINTAMANISZ Lite said...

Akak mmg tak reti nak makan spagheti ni. Dah cuba tp tak boleh ler anak tekak ni nak telan byk2. Agak2nya, kalo Syana yg wat..leh licin pinggan akak kot yek? hehe..

psst; Amek kad raya akak kat blog ye..

helena's said...

KAKAK!!!SEDAP OK!KALO TAK TAKKAN SAMPAI SAHUR DAKU MAKAN TU JUGAK!EHEHE LENKALI NAK LAGI EK!
LUV UUUU

gee ryder said...

spagethi goreng pun ada ke?
belasah jer syana janji sedap kekeke...pastu mkn ngn sambal ikan bilis petai ko tu..mesti terangkat haha

gee ryder said...

spagethi goreng pun ada ke?
belasah jer syana janji sedap kekeke...pastu mkn ngn sambal ikan bilis petai ko tu..mesti terangkat haha

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????