IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, September 1, 2009

Ikan Cencaru Sumbat

adoi cuti 3 ari blog ni pn cuti tak berupdate..
ok ari ni aku try update secara marathon. so sile tahan napsu ye..sah2 la aku akan update menu buke pose aku kan..sae2 yg tak tahan tu, anda di tegah msk blog aku..kekee kang kureng pahala pose :p

ok, ni aku nk story menu ari Jumaat..Ikan cencaru sumbat


bahan2:
ikan cencaru sekor
kelapa skit
bawang putih
bawang merah
cili api
cili merah
garam
asam jawa

cara2:
basuh ikan pastu belah belakang
pastu lumur ikan ngan garam + asam jawa
pastu bahan2 len tu blend or tumbuk
pastu sumbat la kt ikan tu
then goreng



siap!!
lagi sedap kalo letak daun kunyit.tapi aku takde stok :(


so hentam je la kan..janji bersumbat


pastu sayur sawi goreng bodoh2 jek



aku try jugak buat sup tauhu jepun..sedap!!
nnt nk buat lagi la..

-bz-

6 comments:

~Atie+Farid~ said...

tahu jepun tu feveret aku wey.....byk stok dlm esbok aku..kalau masak ngan cendawan butang & oyster sauce lagi sedap...

Anne Zain said...

Ko tepek la resepi sup tahu jepon tu...ekekekek

Nana said...

nk suh mak aku wat gak la cencaru sumbat ni.hehe..ni la bahana nye tgk gambo makanan seme nk makan

ppb_ppkp said...

syana....tq ye dear...idea utk aku menu berbuka ni..tahu jepun mcm best jer...

cintaKusayangMu said...

k.syana...same la menu kita..ikan cencaru sumbt blkg....
mcm jnji2 je kita ni...hehehe

mAr@ZiEy said...

dugaan beb...sabar la aku ni..