IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, September 30, 2009

Pizza..Pizza...

stop jap eh crite pasal raya..tak larat nk upload gambar..
later2 aku upload gambar2 yg aku tak upload lagi..kot ade yg termiss kan..

meh kite kembali ke feveret aku..yeahh makan la ape lagi...lama kan tak jaja gambar makan2..da abis pose ni, aku kembali malas mau masak..ntah la..

smlm aku semangat hijau..mmg hijau pekat tau tudung aku tu..
smlm kan ujan melebat time blk keje tu..aku pun kemalasan mau pegi gym..so call syarul ajak dia menambah lemak2..
menuju ke PIzza Hut la kami..


wahh dr plan mau buang lemak teros tukar menambah lemak..ye la kan ujan..malas la mau berlari2 comel ke gym tu dr paking *alasan*
Syarul pn redha je la..ko rse2 dia terpaksa ikot ke?? aku rse dlm ati dia lompat2 kancil..sonok la kot makan pizza..mokekeeee



tapi aku tau dia bukan gemor pn..saje nk layan isteri punye songeh + tau isteri malas masak :p




aku try ciken wing ni..ntah ape yg sedap ntah..mahal je lebih.baik la ko beli yg ayamas frozen goreng sdiri pastu tempek sos atas tu..haaihhhh ingat kan ade la yg special nye..





amik set for 2 pax. 1 pizza + 1 spageti



















chezzy ciken








yg ni mmg buat aku hangin..da la lmbt benau..pastu bleh dtg jmp aku kabo thai sos utk spageti yg aku mintak da abis..yg ade cabonara & bolognese je..ya ampunn da tau abis kabo la awal2 kan..ni ujung2 baru ko ckp..





pastu yg smp bolognese + tempura ni masin gile..mmg tak tertelan aku..aku rse cook dia nk kawen la bulan depan..nk je aku panggil cook dia suh telan depan aku ape yg ko msk..mmg darah tinggi aku rse..dgn service lembab yg amat..
branch mana??? meh aku highlite kan besar2 ye bior sume tau outlet tu hampehhh
PIZZA HUT SRI DAMANSARA
aku tak tau la kot korg pernah mkn sana service tip top kan..tp mlm td aku pegi service hampeh ok..nk tggu menu pn 5minit..pastu nk ngambik order lagi lamaaaaaa..
tggu makanan jgn ckp la..punye lama smp aku sempat la gado lite2 ngan syarul seround :p
gado pasal ape??? eh sebok2 je kan nk tau..hahahaaa
meh aku nk ngadu kt korg..bleh gado pasal nk buat open house..dia nk buat BBQ tp aku takmo.aku nk buat simple sempoi jek. ye la ateee kegawatan ekonomi kan..kena la bijak berbelanja..bijak ok bukan kedekut :p
lari tajok neh..
-watever-

Tuesday, September 29, 2009

Meriah raya

Raya ke 6 diteroskan lagi ke umah Makmok..ade open house + farewell party utk Jaja & family yg akan terbang ke Jepun..bile blk Malaysia tak tau..huhu sedih..sedih...

aku pegi ngan mama & mai je..as usual, syarul bizi lagi :(



umah makmok, kalo tak de Laksa Johor tak sah..mmg org dtg umah dia mencari laksa johor..sgt mantop ok..tak caya?? nnt ko ketuk umah dia..ckp ni member syana nk makan laksa johor..sure dia layan..mokekeeee

wahhhh shining la rambut Mai..tu rambut baru bikin ok..pagi2 aku da congok kt salon teman dia buat rebonding..bday gift dr aku & kak phira ...(alamakkk hadiah adiq blom bagi)





antara guest yg hadir



natsha hudson..sgt friendly ok..& sgt kurus..huhuhu dok sebelah dia terasa debab gile aku




see, org cantek kalo tak sombonggg lagiiii cantek...buat ape nk sombong2..oppssss lari topik














dari kiri: PakAnjang, Maklong Z, Natasha, her daughter (sori erkk lupe la nama dia..) & Siti (anak maklong)












jangan gosip ok..mokekeee








Ki'in (anak makmok) & Syana



with Yaya (anak Makngah)








Panten lama yg tak basi2..kekeeee ampon makanjang..ampon pakanjang











Khas dari Makngah..









Kami :) sume tu mak2 sedara + adik2 sedara aku













Yaya, Syana & Jaja





















Sisters sedang melepaskan rindu















nak maghrib tu baru la syarul sampai..member dia anta teros ke umah makmok..dpt la jumpa mak2 pak2 sedara..















































ni la Jaja & co yg da selamat smp Jepun..suami jaja, Ez keje sana..so sume dihangkot sekali..sian makmok takde cucu da nk gomol2..hehheee
















Jaja,tunggu la kedatangan kami dr Malaysia ye..doa2 la murah rezeki org2 kt sini
adik & kakak sedara ku




ok la tu je..penat nk upload gambar..

Family aku pulak

Ok sambung cerita raya family aku plak..raya ke5 turn aku beraya umah sedara mara aku. tapi aku lone ranger saje..syarul nye tak folow sbb kebizian..ape nk buat..kembali berdikari ye syana..

1st umah konfemla umah mama kan..lepas bf kt sana, teros ke Jusco..boleh raya2 pegi Jusco..hahaaa kekdahnye aku nk cari kasot raya..sbb kasot vinci ari tu membuatkan kaki aku sakit..sekali tu tersoping beria plak..adoiiii..

kemudian menuju ke umah Makngah aku plak..dpt la jumpa sedara mara yg len kt sana..sgt happening..

































Adli: huahhhahhaaa makan budakkkkkk
Sofea: no..no..no...takmo..takmo...

yang aku geramnye, ari tu Celcom plak prob..nak call no Celcom tak boleh..haiihhh mmg aku tak dpt contact syarul langsung..





























dr umah Makngah, kembali ke umah mama.lepak2 kt sana sambil menunggu syarul dtg..kemudian, teros cargas ke umah Maklong plak..time tu pn da lewat..smp umah dia dlm kul 11 malam..mmg bajet nk settlekan ari tu sume..sbb umah2 yg len tu dorg buat open house keesokannye..
wajah2 hepi kami dpt makan soto kt umah Maklong




















dari kiri: Pakngah, Makngah, Maklong & Paklong..ewahh macam gambar kelas plak kan..ade label2 nama..haahahaa
kemudian kami pun pulang..kena tido awal sbb next day tu ade lg umah auntie nk kena settle..time2 raya ni la pn nk jenguk umah dorg..kalo ari2 biasa tu masing2 bz..

Monday, September 28, 2009

Sekali harung

ok la..meh la aku tempek gambar2 raya aku kt Tepeng sekali harung ye..
raya ke 3 kami pegi ke Penang..umah Ayah Chik syarul. siap jamu nasi lagi..mmg heaven dpt makan nasi..bistu da berape hari dok ngadap ketupat, nasi impit kan..sekali dpt nasi lupe dirik teros..ngan petai rebus + sambal belacan..mmg mak mertua lalu blkg tak pasan..kusyukkkk

lupe nk snap gambar tuan umah 1 family..haiihhhh


pastu menuju ke umah Pak Su nye plak..jamu makan Mee Siam..siap aku mintak resepi..mmg mudahhh je cara dia..nnt bleh la aku try buat


lepak2 sambil makan2
ce tgk gambar bapak & anak bwh ni..mmg sama kan muke depa..copy paste abisss..heheee


yeahhh aku mandikan marsya..


budak ni lupe diri dpt men air dlm baldi


Pak Su & Family


*kami*


lepas u teros balik Tepeng..Maghrib smp umah teros get ready sbb nk ke umah cousin syarul plak..penat gile weyyy dr pagi membawa ke mlm..tp sbb raya kan..layannnnn

Abg Nazri & Kak Rohaya..tq la ye layan kami malam2..



balik teros debooommmm..zzzzzz

the next day plak (raya ke4) pagi2 siap2 beraya umah jiran2 inlaw aku..jalan kaki sambil bwk payung..sgt lenggang kangkung ok..


sempat la posing2 ngan family Noni (adik syarul yg baru pulang dr Kedah)

baru la meriah sket dorg ade..tapiii kami la pulak nk balik ke KL da..

b4 balik KL sempat la raya umah2 sedara mara syarul..last kopek b4 zass ke KL




singgah dulu umah Noni..mandi2 bg segar badan pastu teros gerak ke KL

mereka: bye2 pakngah..bye2 makngah :)
itu la kesah raya aku kt Taiping, Perak..