IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, June 16, 2011

Ku bahagia

Morning!!!
hahhaaa bahagia la sgt kan :p

ni nk story kesah umah baru
mcm jarang jek aku cerita kan
bistu skrg ni jarang sgt nk snap2 gambar

ni gambar weken lepas...ari ahad
bangun pagi2 after bekpes teros syarul ajak lepak luar
dia nk basuh kete, pastu dia bukak pool utk kasi Iman main bubble
Iman pun hepi sgt2 dpt main air..
kalo tak main air dlm bilik air je kan
suara dia jgn cakap la..aku rse 1 lorong tu bleh dengar
terjerit2 excited..hahaa

ni kat family hall atas
situ aku letak TV pastu aku lambakkan toys Iman
so sambil aku langut tgk TV biar dia main sorg2
tapi dun wori awal2 syarul da pasang pagar tu
insya Allah dijamin kukuh

pastu skrg ni pagi2 b4 pegi keje mmg WAJIB bekpes dulu
aku akan pastikan pagi2 ade makanan terhidang
tak kesah even roti sapu majerin
*tadi makan nasi + sambal sotong + ikan goreng + sayur kacang buncis*
hahaa dulu dok umah lama tu mmg tak pernah nye nk bekpes2 bagai kt umah
tak kire la ari cuti ke ari keje ke
mmg kalo nk bekpes kite gi kedai mamak
kt umah ni ntah rse sonok bile dok kt meja makan ber3
sambil mkn sambil borak2 pastu gelak2 tgk Iman makan

ni gambar lama da
Iman pun sonok dpt main kt luar
kalo tak dulu asyik dok dalam umah jek

yg aku nk cerita kat sini adelah:
aku bersyukur even aku nk gi keje agak la jauh tapi sebabkan dapat buat benda2 kt atas ni buat aku hepi

balik keje smp umah kul 7pm mmg lepas mandi2 segala aku teros zass buat keje dapur
dlm kul 11pm la paling awal aku dpt tido
pastu kul 5.30am la paling lambat aku bangun siap2 kan makanan sume kalo kata nk sidai baju ke time ni la (mmg macam lipas kudung aku settlekan sume)
pastu kul 7.30am da kena kuar umah anta Iman gi school

tapi rasa berbaloi2 dgn investment yg ini..lepas letih2 dlm kete sbb jauh perjalanan tp bile smp umah rse lega
rasa lapang jek umah tu (mmg lapang pun compare dgn umah cute aku dulu)
Iman pun aku tgk makin hepi sbb dpt explore lebih

Syukur kepada Allah sbb bukakan pintu hati kitorg utk buat keputusan ini

18 comments:

Jiejah @ Iza said...

aura dok rumah baru tu syana .. btw yg penting kita hepiiiiiiiiii .

SyaNa said...

hahaa harap2 kekal lan momentum aku ni..kekee

[-suziey-] said...

ko lalu mana g keje wei..lalu plus ke? aku rasa klu aku dok sg buloh jln kita nk g keje masuk kl same je kot..hehe..xpe jauh tp kepuasan hati tu menghilangkan segala letih dan penat :)

MRS. K said...

hahaha. aku nak like komen ko tu:

hahaa harap2 kekal lan momentum aku ni..kekee

SyaNa said...

suziey, aku lalu guthrie pastu kuar ikut plus tu..sampai ke tol jalan duta..tol mahal la sket kan..tp laju berdesup la

mrs K~ hahaha doa kuat semangat ni

AdanyaKauUntukku said...

nak merasa gak cam syana..

akak nak gak menghidang bekfes....
tapi..
tak sempatnya...
masak je yang sempat......

so tapau je dari rumah..
makan kat opis

ALoNa CintamaniszLite said...

yelah..rumah luas..maka fikiran pun lapang aje, hihi..

senang ye dpt umah yg leh parking depan umah...leh wat aktiviti dlm kawasan pagar sendiri..erm..

semoga kekal berbahagia laa kalian bertiga..dan mgkn berempat dan berlima pada masa akan datang..insyaallah.

su su said...

kekalkan momentum syana.....

watyz said...

alhamdulillah. rezeki anak kan. aku pon cam ko gak syana. even umah ngan tempat keje 20min je tp aku htr anak aku ke umah mak aku 30min then dr umah mak aku ke tpt keje almost 1 hour tp aku senang sbb aku tau penjagaan anak aku n pembesaran dorang terjamin. :)

sW33tdARLiNG said...

umah baru haruslah mood baru.. mood masak pun datang membara2 jerrr kannn? hehehehe

cik helena said...

ok pasne kene g umah baru lah kan..adoii bila nak jumpe ne :(

Mummy `Aish said...

Aisehh..sepesen muka Syarul la Iman ni..aiyooo..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..

Iela Fazielah said...

betul syana.... otak rasa lapang sbb rmh lapang...paling seronok sbb rmh sendiri.. balik keje penat2 masuk je rmh mcm masuk dlm syurga kan.. aman... tenang... tp respek kat ko siap masak pepagi n breakfast.. ila cuma surah syafiqah je b/fast..