IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, June 3, 2011

Rumah kami, syurga kami

morning!!!
rse mcm forever plak kan nk update pasal umah baru :p
bukan ape, asyik la lupa nk snap gambar umah

ni aku korek2 dlm hp ade gambar time aku gi tgk umah ni b4 beli dulu
aci la kan...janji ado :-)

ok, ini la rumah baru kami
semangat hijau!!!!!
hahaa bukti ni bukan kitorg yg cat kaler ni
mmg beli2 da kaler ni..hahaaa
nanti ade rezeki kite tukar kaler lain ek

ni hall...agak besar la hall ni
ok la cukup la nk tampung bontot2 org yg dtg secara beramai2

cuma dapur agak kecik...tapi tanah belakang tu ade 10kaki lagi
later2 ade bajet kite reno kaw2 ye
biar sekali reno puas hati teros...sekarang aku pakai dapur 1 tungku jek
hahaaa sempit nau
ni tangga ye puan2
atas pn agak luas..family hall atas ni mmg best la
aku mmg aim nk cr umah ade family hall besar
master bedroom pn luas..
bleh la nk main kejar2 dlm tu
hahaaa

ok tu je la gambar2 yg ade
nnt aku rajin, aku snap gambar terkini
tapi mmg xde buat ape lg umah tu, masuk2 ari tu pn just buat repair2 benda minor jek

tggu la lepas raya baru kite pikir pasal reno umah
ni kasi settle bday iman dulu
pastu pikir raya dulu
hujung tahun ke baru kite pikir pasal umah

sekarang ni janji selesa terima tetamu, aku da syukur alhamdulillah
iman pn nampak seronok sbb makin besar kawasan jajahan dia..hahaaa

ooo umah aku ni kt PUNCAK ALAM..kt area UITM baru sana
mmg jauuuhhhh la dr KL
tapi xpe la, sbb syarul nampak kawasan ni ade potensi nak membangun
tu yg dia berani beli

rumah ni plak, ala2 hadiah anniversary ke 6 la
sbb kami ngam2 ho pindah masuk 15/5 (bday mama)
lewat 5 hari dr tarikh anniversary ke 6 kitorg

aku bersyukur sgt dapat duduk umah ni
even umah lama, beli atas org, tapi sgt2 puas hati
umah tu tak smp RM200K
mana nk cr umah 2 tingkat bawah 200K kt KL ni

tu yg teros jauh ke dalam tu
janji dpt umah 2 tingkat
4 bilik, 3bilik air
pastu ade bilik stor bwah tangga
mmg sgt2 puas hati

sape2 yg tgh planning nk cr umah bawah 200K
usha2 la area puncak alam ni
mmg dijangka harga sini akan naik
sbb UiTM akan pindah sini

ni gambar aku tgh bagi iman makan kt luar
seronok dia :-)
ok bye :-)

updated: (ade yang tanya size umah kan)
umah ni size 20 x 70


17 comments:

Akma Azlin said...

Na, besar umah ko ni. Aku pnh pg Puncak Alam tu. Nak mengamuk jugalah sbb jauh. Tapi puas ati ekk umah xsmpai 200K. Weh, umah aku pun 18x60 ngam2 200K. Mahal n kecik. tapi alhamdulillah la..

umah ko brapa kali brapa kaki?

MRS. K said...

ok sangat harga tu..

LizHairi said...

cantik umah :-D.

nape x beli dekat umah kakak syana?

leh kite berjiran hehehe...

AdanyaKauUntukku said...

sangat2 jeles syana..huwaaaaaaaaaaa
syana dah tunjuk umah siap
dan sudah selesai pindah
akak asik tunjuk rumah tak siap
ha ha ha...

sib baik lah ada tempat bertedoh kat "penthouse" melati tu haaaaa

tu pun dah ketar2 lutut panjat..ha ha ha

Gieyana said...

weh..mmg besar giler umah tue..kaler hijau tue ok wht..nmpak cantik..lgpon skrg byk umah taruk kaler hijau..

ku pon tgh survey umah kt Penang nie for investment gak..tp suma mahal2 lah.mmcm x mampu jer..x per lah kan..slow2..kalau da rezeki insyaallah x kemana..:)

saveme_zero said...

syana,PA berapa yer. ksu pun tgh mencari rumah teres juga. harga pun takde la 200k keatas,mmg nak cari yg bwh 200k..tu yg mampu. puas hati tengok rumah syana ni. nti buat besday iman,jgn lupa jemput ye..hehehe.

Iela Fazielah said...

syana..berbaloi la... 200K dgn besr mcm tu.. yg penting beso...paling aku suka stor bwh tangga tu.. byk kegunaan tu... tahniah ea dah dok rmh baru

ayien78 said...

syana...huhu kalo tak kita bjiran...dulu before aku kawen..laki aku dh beli umah semi d kat situ gak...sgt murah RM155K sajer utk umah semi D cluster... tapi sbb isu ex wife dia yg tak abis2... umah tu burn mcm tu ajer... hangus rm30K Deposit+ 2 yrs interest payment masa umah dlm progress... so kami dok di puncak jalil ajerla...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syana > welcoming jiranku ... best umh ko ada family hall atas .. aku takder ... atas semua bilik .. cuma ada tanah tepi dan depan yg luas .. nanti kalo sempat aku lalu2 depan umh ko yer jiran ;-)

Nana said...

wah cantiknye umah baru iman..
beso sgt

mama_umar_maryam said...

berjiran dgn makcik aku la nnt,hehehe,puas hati kan syana umah sendiri..20x 70 mane nk dpt bwh 200k..rezeki korang..tumpang heppy ;)
jmput join GA aku ye

sall said...

20x70,bwh 200k,syukur alhamdulillah.

Afne said...

seronoknya dpt rmh teres. yg penting ada kawasan nk cucuk tanam kan. mesti seronok anak2 klu dpt main lari2 sbb luas.

sW33tdARLiNG said...

eehh boleh tahan ceria gak umah kaler ijau.. tp kalau kat terengganu, sensitif tauuu umah kaler2 ijau gitu.. muahahahaha

[-suziey-] said...

syana..in future 1 day nnti kita dekat ler..aku pn ade beli umah kt saujana utama sg buloh..plan nk dok lmbt lagi..just beli je dulu..tpt tu mmg ade potensi nk membangun..

Ayuraza said...

Salam...murahnya..bertuah la ek...BW..singgah sini k...follow u...

gee ryder said...

papepun yg penting kita sendiri puas hati dah ada umah sendiri dan selesa.
Besar gak umah ko tu....umah skg mmg mahal2, suma above 200k