IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, September 5, 2011

Cerita Menjelang Raya

Morning!!!
selamat hari raya korg....malas jek rse nk koje ari ni..tapi ku gagah jugak
pastu rindu kt Iman sbb dok belek dia seminggu 24jam kan..
ari ni rse rindu membuak2..hahahaa

kitorg balik Taiping sabtu b4 raya tu..konon nk gerak lepas sahur
tp tak daya nk bukak mata..haha

so kul 10 baru kedek2 gerak..nasib tak jem melampau kan
Iman muka ganas tp slack ade puting.haahaa

Ari isnin tu gotong royong la kite masak juadah raya
tugas aku potong daging yg super duper banyak tu..lenguh ok jari2 mak nk hiris lemak2 tu



syarul seprti biasa tugasnye mengisi pulut dlm dan palas tu
nanti nk try buat ketupat kt umah sdiri la..



pastu malam raya tu ade org masjid datang takbir
ingat kot dlm 10 org gitu..so setting la sket jek



sekali hambik ko penuh umah..nasib la kan makan la sorg sikit

haahaa

meriah la mlm raya tu org bertakbir raya..
tapi hati sayu jek kenangkan family kt KL..ewahhhh

tp tahun ni xde la nangis2 belakang pintu mcm 1st year sambut raya as wife dulu
hahahaa tgh2 masak juadah raya ptg tu bleh aku lari msk bilik nangis belakang pintu
kelakar gile..tp mmg sayu pn time tu
atee 1st time raya jauh ngan family kan..

nanti cerita pasal hari raya plak ek..


4 comments:

mama tisya said...

aku pn dlu 1st raya jauh dr family tp idak la nangis cuma sayu je..hehehehe

PUANSTOBERI said...

oh. ai pun balik kampung ari Sabtu tu, tp kul 10 tu da selamat smpai da sbb kiterang betolak kul 4.30pg. hihi :D

POSH76 said...

besskan amalan takbir ke rumah2 camni...

~diAhOntHeblOg~ said...

best2!! aku nak ase cmni..tp xdpt..sbb duk uma bujang..hahah