IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, November 16, 2011

Cabaran Iman nak say bye2 kat puting

morning!!!
kalo nak ikutkan da nak msk 2minggu Iman x jumpa puting dia
mula2 tu dia xmo isap sbb dia sakit mulut
ade ulser dlm mulut dia..
bile dia meragam, aku bg puting dia campaknye..ok la last2 mmg aku sorok

elok dia da baik sakit mulut mmg aku sorok puting dia..
smp la hari ni..ade puting dia aku sorok dlm esbok
mula ingat nk buang, tp kenangkan brand AVENT..hehee
xpe la simpan buat kenangan :p

mmg rezeki la aku rse, dlm pada aku dok cari cara nk pisahkan puting tu, dan2 tu dia sakit mulut..hehee ade hikmah tu

sekarang ni, dia ok jek xjmp puting dia tu
tapi waktu yang agak mencabar, adelah bile dia ngantok...
mula la merepek2 xtentu hala..

dia punya la lawan mata dia..dulu2 time isap puting, mmg sennag jek dia tido
lepas minum susu, kasi puting teros zzzzzzz...
tp skrg ni, lepas susu, dia mcm gelisah missing something,,hehee
tu gambar atas tu mmg tgh ngantok tp dok la lawan mata
kadang tu over hepi..time dia over hepi tu mmg nak main jek keje nye
ajak kite main kejar2 la
pastu dok gelak2...

pastu bile mak pak xlarat layan da dia pny over nak main tu
mula la buat benda2 yg org marah
mcm ni tgh kena marah sbb dok petik aku pny bunga2 tu
pastu bawak masuk mulut..mana la papa nye tak marah


tp aku mmg tau bile masa dia ngantok pastu lawan xmo tido kan
cara aku senang jek..bawak masuk bilik, tutup lampu
pastu gosok2 la belakang dia..pakaikan bedak sapu2 belakang
dia suke la..

tapi kan, kalo da gelap gitu pn dia tak bleh tido, aku ade 1 cara yg not good
aku takut kan dia...bkn dgn hantu..
aku cakap ape tau..secara berbisik.."Iman...MAT KOOL ade kt bawah..baik iman sleep nnt MAT KOOL amik.."
hahaa

korang tau tak MAT KOOL tu ape???
ala, kan kalo org jual eskem naik motor dia pasang lagu, "mat kool..mat kool..kawan ku..."
hahaa ntah camne aku ngan syarul bleh dpt idea tu ntah
tp so far berjaya la...bile keadaan tak terkawal mmg mat kool la jd mangsa

ni la muka lepas meragam xmo tido
padahal da letih ngantok..tp sbb kan xde puting, mmg susah dia nk lelap..

sian dia..takut Mat Kool..padahal xkenal pn sape mat kool
haahaa nnt dia da besar mesti dia rse hukaloooohh Mat Kool tu eskem la..haahhaa


orang kata xelok takut2 kan anak kan
bile aku ckp camtu kt syarul, dia ckp kite bkn takutkan dia pasal gelap ke, pasal antu ke..
kite takutkan pasal Mat Kool..hahaaa


xpe janji Iman tido lena..xde la ngigau Mat Kool..


7 comments:

♥cikmOt♥ said...

huhuhu...anak aku plak jenis cakap antu pun tak makan saman...tapi si abang ni sebut lipas pun takut...aneh kan...harap badan jek beso...hahaha

~diAhOntHeblOg~ said...

alolo..cian..xpela..xkan nk bia je kan..

mama_umar_maryam said...

kih3, aku pon tgk matkool monyet tu mmg agak seram muke die,hahah

ieda said...

x per dikk , nanti ok lah tuu :)

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

aku gelak weh... hahaha !..

iman, iman nak tau tak, mat kool tu bawak eskem sedapp... silap ari bulan, eskem magnum yg umi suka sgt tu pon ada... hahahah !

TiNiE said...

baby umo gini mmg gitu lah.
akak dulu, nak pisahkan diorg dgn buai.
so, teknik menepuk bontot sgt berkesan.

rasp said...

dah besar nanti...
mat kool jadik kegemaran dia nanti hehehehehe