IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, November 2, 2011

Sotong kunyit sedap

lama kan xtayang lauk yg aku msk
kang korg ingat aku xmasak plak kt umah kan..asyik makan luar je kan
*mmg pun* :p

ok ade la dlm seminggu tu 2-3kali aku msk...atee smp umah pn da nk kul 8mlm
letih mak nk msk..nk ulit anak lg..

so mlm td, roh kerajinan dtg, tanpa buang masa smp2 umah kul 7.15pm tu b4 solat tu aku msk laju2..kul 7.45pm siap msk

sambil2 tggu nasi masak tu, aku pun solat la kan..
time management tu :p *sgt tak bagus lewatkan solat*

so inilah hasilnye :-)
bile da tak cukup masa nk siapkan lauk, gini la yg paling senang
ko campak jek sume dlm 1 kuali
itu la lauk, itu la sayur..hahahaa

sebab lama korg xtgk aku msk, meh kasi posing lebih sket :p

ok tp lauk smlm ade tawar sket
adekah sbb lama xmsk, skill nak bajet garam udah tumpul???
aku rasa mmg skill da tumpul la..seram ok!!!

kena kerap lg memasak..kang msk utk MIL malu jek lauk tawar
tp aku prefer tawar dari terlebih masin..
kicap kan ade :-)


tadi lunch turun market bwh beli pasta & sos pasta (Cheese & herbs)
adekah menu malam ni pasta???

utk anak mungkin ya..tp utk laki tidak kot..
laki aku mana main pasta2 ni..dia lagi rela makan nasi + telor mata

-pening nak masak ape *poyo sgt* ttibe kang beli kt kedai jek-

8 comments:

POSH76 said...

apa saja yang berkaitan dgn goreng kunyit mmg fav ku nyum2

MRS. K said...

laki aku pulak tak makan sotong

~diAhOntHeblOg~ said...

fuyooo..sedap ni..meh bg aku skit..ko msk la lelebey skit ye..

mama tisya said...

suka sotong...yum2...hubbyku mkn apa aja aku msk (mcm la slalu aku msk..sekali sekala).....hehehe

Iela Fazielah said...

mmg.. kalau jarang2 masak.. smapi leh lupa resepi...

AdanyaKauUntukku said...

dah lama tak makan sotong
mmg feveret akak sotong dan udang
tapi bila en suami dah tak boleh amik seafood..sume ni dah tidak ada dalam peti ais di rumah..sob sob

PUANSTOBERI said...

lama giler da tak masak ni.
Lps raya aji sok la. Ni fridge tgh kosong sbb nak balik beraya kan. ngeee :D

mama_umar_maryam said...

aku cume mkn sotong bila digoreng tepung dan dimasak ungkep oleh aku,hahaha