IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, September 28, 2012

Gasing alaf baru

Morning!!!
dulu kecik2 aku terer gak tau main gasing..dok pacak gasing org..
hahaa..rindu nye zaman tu..

malam rabu tu kitorg gi pasar malam, sekali nampak plak gasing moden ni
Iman pn gedik la nak..sbb selama ni dok tgk abang sedara nye main
tak padan ngan kenit lagi kan

mula tu, jenuh gak la..ye la dia mana reti kan
aku ngan bapaknye la kena dok main sekali..
lama2 aku pn fedap kan..hahaa
atenye aku tgh basuh pinggan jenuh suh aku letak gasing tu dia nk main

lama2 tu papa nye ajar, alhamdulillah makin pandai la

ni gambar pagi tadi..
big sgt da budak ni..toys sume nk budak besar pny



da pandai letak sdiri gasing tu..masukkan wayar nk tarik tu
sume buat sdiri la..

pastu kemain tarik tu
hahaha 

muka hepi gasing pusing laju & lama
kalo aku bising ke dia suh senyap suh tgk gasing tu


oh rindu Iman :(

lepas beli gasing tu the next day tu kiorg xbagi la dia bwk gasing gi school
takut gaduh kan..
tadi kasi chan la dia bwk..pesan ngan dia main sama friends
dia pn mcm terkejut 
"ha?? boleh bawak? bawak??..."
"boleh...tp iman jgn kedekut ngan friends ye..main sama.."
*angguk*


tak tau la gaduh ke tak tu nnt
budak2 kt school dia tu len mcm sket
dorg ni kalo gado main geget2..aku tak tau la sape kena geget sat lagi
Iman ke kawan dia..hahaa

tp da pesan kt cikgu, kalo dorg berebut, sorok dlm bag
jgn bagi main da...

aku tak tau la Iman ni kedekut ikut sapa
hahaha papa dia over pemurah plak
ke uminye?? eh umi pn pemurah 
hahahaa

13 comments:

qemaishak said...

bagus iman minat mainan tradisional gini, pandai dia pusing tu kak..aku selalu pusing syiling jek tunjuk kat ammar bakat umi dia nih haha

aku up entri sofa kot ada berminat nak order:)

Zura@Iwan said...

aku x reti main gasing...batu seremban reti arr..haha...

amboi dia pndai main gasing alaf baru..hikss..

kalau bw g school takut berebut la kan...hrp2 x gaduh la ..

♥ Wina ♥ said...

aku sekarang kalo nk beli ape² pun kena beli dua..

skrg nie kat rumah tue dua² berebut nak main basikal yg kakak punya hurmmmm

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

cayalah iman..ahh kt sekolah adam & aidil.. x boleh bwk mainan, toys ..kang jadi gaduh, rebut semua ...

Rasp said...

pandai lah dia main sendiri...
memang kalo bawa skol takut jer kids berebut and gaduh2 kan...

Dee said...

wow..clevernya..tp budak2 mmg cepat belajarkan..nak2 bila dorang minat..

Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Falsya said...

owh rindunye zaman main gasing..smp terpakuk kaki sendri pun ado..sakit wooooo..