IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, September 25, 2012

Shopping barang dari USA

morning!!!
jarang sgt da kan update blog skrg ni..nak BW umah korg pun tak sempat wei
aku harap xde la yg merajuk aku tak BW umah dia
merajuk yg smp terus xmo dtg blog aku da

nanti aku free, aku buat marathon hari melawat blog org ye

ok ni aku nk share pasal beli brg dr US
ada gak yg bertanya kan..

aku ni tidak la pandai nk guna website direct dr US tu
paypal pun tak reti guna..hehee
tapi xpe..kite suh jek member2 yg reti tolong belikan...

bleh jek nak beli sdiri, so takde la mahal
da katanye beli dr org, harus lah ade upah yg perlu dibayar kan..
tapi atleast kite tak yah pening kepala nk pk pasal barang kite tu
tau2 barang da smp kt depan mata :-)

ok sini aku listkan antara yang aku pernah beli barang dr dorg ye..insya Allah services tip top
sbb setakat hari ini, barang2 yg sampai original ye..takde cetak2 rompak

1) https://www.facebook.com/EsBPersonalShopper
- dia hanya buat pre order..takde ready stock in hand..barang2 yg ada (GAP, OshKosh, Coach, Ralph Lauren) caranye, korg pegi FB dia tu, nnt nampak ape website yg tgh buat sales, mcm skrg ni Oshkosh tgh sales tu..so sila la terjah ek..nnt kasi jek link brg yg korg nak tu kat tokey..pastu nnt dia akan kasi harga RM..kalo korg mampu nk bayar, terus jek bg deposit..senangkannnn

2) https://www.facebook.com/WanaIzz
- dia ni jual Coach..kadang tu bile Coach Factory Outlet buat sales, dia akan amik order..
mcm skrg ni dia open order utk LV..siap ada instalment lagi sbb dorg akan beli LV tu kt butik paris sana tahun depan..so bleh bayar ansur2 dulu

3) https://www.facebook.com/zanalis.closet?ref=ts
- dia ni mmg stay kt US sana..sume brg dia beli sdiri..ada mcm2 brand dr sana
mcm Coach, DKNY..macam2 la..
jam Fossil aku tu beli kt dia la..

4) https://www.facebook.com/brandedlifestyle.couture
-yang ni jual Coach..banyak ready stock..so kalo korg jenis tak tahan nk tggu, bleh usha page dia..byk gak yg cun2..harga mmg murah..berbaloi beli

ok tu jek list aku..harap list ni membantu la korg nk shopping brg branded US
yg aku kasi ni, maknanye aku pernah beli dgn dorg..so aku rasa dorg ni bagus services nye..harga pn bleh tahan mampu..

yang penting kalo beli cara gini, kite takyah bayar sekali rap..sbb kalo jenis pre order tu, ko letak deposit selalu 50%..pastu balance time brg da smp mesia..
so tak la terasa sgt..selalu ETA tu dalam sebulan gitu..sempat la nk tggu next gaji

cuma ko kena sabar menanti la...mmg kadang tu smp angau la hari2 tgk gambar barang bile la nak sampai brg aku ni..hahaa

harga pulak, mmg lagi murah dr butik malaysia ni..so dapat gak la kite merasa kan

happy shopping!!!!!



8 comments:

SURIA AMANDA said...

ko bab nak suruh aku ngabih kan duit laju2 la ni kan...hahahaha...aku busy giler beb..x dpt nak bw umah kengkawan secara maraton lagi..

Gieyana said...

menarik gak nie..aku dok aim coach but mcm mahal sgt le rplak..ekekeke..:-)

Rasp said...

takut nak gi click2 and tengok link tu...
takut ter-berkenan and ter-beli hehehehe

Zura@Iwan said...

rajin gk ko beli brg US on9 yer...aku x penah ag beli...kalau tingin bleh la refer kt link ko kasi tu....

#hmmm..aku majuk ngan ko sbb x mai blog aku...hahaha..

Iela Fazielah said...

syana..tq sesanagt...bagus ko share kat kitaorg ni...

Zura Rahman Novelis said...

thanks...

Zura Rahman Novelis said...

thanks...

Jouhari Ali said...

Boleh nak beli segalanya dah sekarang. kalau tempat macam amazon taknak hantar, guna service macam viabox. lepas punya.