IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, September 10, 2012

Petua tak mau anak kacau time mak masak

morning!!!
meh sini nk turunkan petua tak mo anak kaco time kite masak
Iman ni kadang time aku masak la dia nk ajak main la, ajak tgk TV la
nk dukung la..hoiii kalo aku ni banyaakkkk sgt masa kt umah takpe la kan
aku bleh jek hadap dia jek, buat keje umah later2 time dia tido ke kan

tapi da katanye wanita berkerjaya *podah* kena la pandai2 bahagi masa time kt umah tu

so dari Iman dok kaco aku masak..baik aku kasi dia keje
hahahaa

ini lah cara nk kasi dia ralit tak kaco aku
letak sume2 tu kt bawah, ckp kt dia "Iman tolong umi potong bawang ek.."

aku kasi la pisau makan tu..sah2 la tak tajam kan
nanti la aku korek mana aku beli pisau plastik IKEA tu

diam la dia dok bersimpuh gitu..hahahaa
potong bawang putih..kasi bawang merah kang, nangis2 plak dia pedih 

nanti la nk try buat biskut sesama Iman
sbb nampak dia mcm suke masak2 ni..hahaa
ala Chef2 glemer kan sume lelaki..so ok la kalo Iman minat masak2
bapaknye pun kan suke masak...



12 comments:

Zura@Iwan said...

hahaha...bagus gk idea ko...

tp irfan kecik ag...kdg2 tu aku amik tuperware ,botol letak kt dpn tv...

tp bila boring dia mai gk kacau aku..haha

♥cikmOt♥ said...

huhuhu, anak aku kasi gini tak bleh..
derang terlampau rajin...bikin amarah aku jek nanti

Sidratul Muntaha said...

hohoh..
aku praktikkan jugak tuk dak ara..
tpi klu time aqil dah msuk campo..
aku jugak yg jdi hulk hogan!

Nana said...

hahaha
klw kecik gini xpaham lg pisau tu tak tajm
klw besar mia xleh dah la
mama ni tipu je kan kasi pisau tipu haaaha

MRS. K said...

takat ni anak aku tak mengacau kat dapo.. dah besar kot paham dah aku kata panas. bahaya bagai

Gieyana said...

depanyer curiosity tue..tue yg nk kacau tue kan..aku selalunya biarkan jer mcm ko buat kt Iman nie..at least diaorg leh belajar..:-)

Cik Rongoks said...

kakak ika pon buat cmtu jugak kt rumah.hihi

AdanyaKauUntukku said...

nanti kalau jumpa pisau budak2 tu.......bgtau akak yek....ke beli kan tuk akak dulu nanti akak bayar tau....

nak harap pegi IKEA tu haremmmmmm
Si Alieyah ngan Fahim suka no nak potong2.....tolong ibu gamaknya

Falsya said...

hahahahaha..pandai ko nyeah..cer kalau dpt anak mulut mcm mak nenek mcm si nana tuh..xterjawab ko..mia mia..rindu plak ngan org tua tuh..hahaha..

sarah m said...

Tengah cari idea lain nak bagi apa kat anak time saya tengah masak. Jupa blog ni. Boleh asah skill masak anak juga kan...

sarah m said...

Tengah cari idea lain nak bagi apa kat anak time saya tengah masak. Jupa blog ni. Boleh asah skill masak anak juga kan...

sarah m said...

Tengah cari idea lain nak bagi apa kat anak time saya tengah masak. Jupa blog ni. Boleh asah skill masak anak juga kan...