IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, September 6, 2012

Umi.....Iman nak eskem....boleh??

1 petang di tesco, sesambil tgh beli brg rumah:

anak: paaaaa....nk esykem...
papa: mana boleh..doktor kan x kasi iman makan eskem...nanti doktor marah

*anak muka sedey cebik2 sambil tgk umi*

anak: miiiii....nak esykem...
umi: ok nnt kite beli ye..sian anak umi nk eskem ye..tapi sket je ok..

*muka anak kembali riang dgn mata bulat bersinar2*

tak de maknanye sket jek..
dia buat rete dia eskem tu..aku ngan syarul nak dia marah

hamboiiii anak..kemain ko ye

tak pe la..sekali sekala kan
saja nk tgk dia hepi..kesian tak macam budak lain yg bebas makan itu ini

eskem, buah2 mmg makanan larangan la
part buah tu sbb kan aku was2 buah ini bleh makan, buah tu xbleh makan, last2 aku haramkan sume buah  utk iman
*takut*

sementara dia nk besar ni, kite jaga beria la..nnt da besar pandai la dia kan
bukan apa, risau sejuk2 tu dia flu pastu kang batuk, pastu kang jenuh kalo jd asma..


balik rumah sapu vicks banyak2 kt dada kasi panas
hehee
alhamdulillah Iman sehat sejahtera :-)

10 comments:

Lyz ^ EroL said...

mmg kak..kita nk halang n control sgt pon xble...nnti badan ank da terbiasa ngn sume menda xboleh, once dia amik nnti lg teruk efek...

sy kalo amil ok je,cuaca ok,semua ok..sy bg gk mknanan yg dia 'dilarang' mkn...eskem sy bg jek...tp vanilla la...lain2 xberani...lg2 kalo coklat...

p/s : tomei je cara iman mintak ngn papa n umi yea...sama cara cm amil...selagi xjwb tu selagi tu pertanyaan sama...

mama nk eskem...mama nk eskem....ahaha....

watyz said...

alahai.. sweet nye mintak eskrem...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hhuhu...ym pun mmg particular dgn food consumption yayan.tp, sumtimes ym longgarkn jugak la.cuma rules, no sweet after 7 tu, mmg takleh lggr, huhu.

SURIA AMANDA said...

Kesian Iman..aku pun kalau tgok budak2 besar Iman ni ada asthma aku mmg kesian...sbb banyak benda dia x leh mkn kan...

Rasp said...

i pun slalu gak pantangkan anak2 i masa kecik2 tu....
dah besar skit baru leh makan itu ini...
tapi memang rasa kesian kat dorang bila minta kita cakap 'no' kannn...
tapi utk kebaikkan dorang terpaksa gak ler sis....

hepi tul dia dpt makan eskrem tu :D

Rasp said...

i pun slalu gak pantangkan anak2 i masa kecik2 tu....
dah besar skit baru leh makan itu ini...
tapi memang rasa kesian kat dorang bila minta kita cakap 'no' kannn...
tapi utk kebaikkan dorang terpaksa gak ler sis....

hepi tul dia dpt makan eskrem tu :D

Nana said...

heheh comei iman
mia klw ngan aku seme tak bole esp kopok jajan, chingam, air gas
tapi klw ngan amrul seme dia kasi

Afne said...

nana, mesti iman suka dpt mkn aiskrim tu. jgn kata bdk, kita yg tua pn terliur tgk aiskrim.

eddy mmg jaga bab mkn anak2 terutamanya manis2, air batu. kdg2 aku cilok juga sbb kesian diorg dh nmpk. pd aku pada2 lah jdn sampai keterlaluan klu nk bg.

ALoNa CintamaniszLite said...

tgk gambar ni terserlah iman byk amek rupa syarul..hehe..

Zura@Iwan said...

ya la kan...kena la kita care betui2 noh....

mcm ank saudara aku yg ada asma tu..mmg dia x leh mkn buah, mende yg sejuk2....tp la ni dh bsr sket...ok dh la...