IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, November 2, 2012

Bila anak da banyak akal

dulu anak kecik baby lagi sebok x sabar nk tggu dia besar bleh pandai cakap
skrg ni da pandai cakap, da banyak akal huwaaa tak terlayan ko

sembang2 anak beranak ptg smlm

Iman: nak gi ane??
Umi: nak balik rumah la..nape?
Papa: Iman nak makan ape? 
Iman: Nak ayam
Umi: okey nnt umi goreng kat rumah ye
Iman: amauuu..nak ayam, makan kedai

hamboiii....terus2 cakap nk makan kt kedai

pandai sgt plak skrg ni nk makan kt kedai
makan kt umah xmo...hamboiiii

terus apaknye ckp lepas ni xmo da tanya Iman nk makan ape
hahahaa seram nk dgr anak dia mintak macam2 kang 

besar da anak umi..kalo sembang tu bersungguh
hahaa hilang boring kalo sembang ngan dia

tak kesah la Iman, awk nak makan ape pun
janji awk makan ye..dia ni ikut mood jugak kalo bab makan
kadang tu langsung xmo makan..tapi susu mmg kuat

kalo datang time dia malas nk makan, aku buat bubur nasi jek
so dia makan main telan2 jek
kadang tu tgk dia ni jenis malas kunyah makanan
tu yg makan ikut mood.dtg time dia malas, mmg aku kasi bubur jek

pastu Iman ni tak adventurous sgt part makan
dia ade nasi + telur ikan goreng pn jalan
kalo bubur tu, aku pecah telur dlm tu je pn dia ok jek
tak yah la nk msk beria utk dia
yang penting nasi tu je la..lauk2 sume tu mmg dia kurang

paling suke fishball, cheese, telur rebus, kentang goreng, keropok goreng
kuih muih ni mmg tak suke..
biskut2, roti2 mmg jarang la dia makan
tu la kalo berjlan, susah gak ..sbb snek2 mcm biskut roti, dia kureng kan..nak jugak nasi..

mmg anak syarul sungguh :-) 

7 comments:

LizHairi said...

janji iman sihat dah alhamdulillah.....

nak nasi tu yang best tu.

x padan ngan kecik :P

qemaishak said...

Budak2 ni memang suka ayam goreng kan, ke pengaruh cite upin ipin ek hihi ammar gitu gak sekarang ni nampak kfc laju je cakap 'kfc'..ayam mi hihi

SURIA AMANDA said...

Iman dah besar...leh geng umi...eh..hahahahaha

Zura@Iwan said...

sm mcm Irfan la..jenis nk mkn nasi x brp sgt...aku still buat dia bubur nasi lembik tu..stgh bdk sthn dh leh mkn kunyah nasi cm kita kan..tp ss dia minum ok la...hehe

anak kalau dh bsr..leh ckp..mmg byk tnya kan...hehe

Falsya said...

Aloh alon dak hensem nie..geram jer...

cik helena said...

mcm anak cina iman ne.makin besar makin hensem!comel sangat!!muah muah!

mama_umar_maryam said...

baru nk ckp..camne blh chinese looked nih?hehehe