IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, November 1, 2012

Kitchen Design

hahaha jom korang sambung berangan smlm tu
layan kan je la ek..
sejak2 dok sembang laki bini psl nk reno umah, aku lebih teruja bab dapur

part umah lain, aku malas nk amik port sgt
dapur kan bakal jadi opis aku 
soon...insya Allah :-)

jom jom sama2 berangan
kalo menjadi, alhamdulillah..kalo tak jd mcm dlm gambar ni tak kesah pun
janji selesa ye dak???

ok 1st aku nk buat dapur kaler putih hijau
sbb aku rasa kaler hijau ni fresh sgt
sesuai la utk dapur

tapi x mo la hijau tu yg banyak
biar hijau tu highlight2 jek


pastu aku suke ade island 
kalo tak island pun x kesah janji ade ruang nk buat keje potong2
Ruang yang BESAR!!!

kalo L shape mcm bawah ni pun ok
janji ketinggian kaunter tu sesuai la utk paras2 aku berdiri
hahaa x suke kalo jenis bar tinggi tu
hakak kan pendek..x sesuaiiii

lawa la bawah ni
kaler hijau gitu..seksiiiii
pastu island dia cute jek..

bawah ni pn comel jugak

pastu, part storage tu biar maksimum mungkin
sbb tak kemas la letak brg sume atas kaunter tu
kite sorok2 la dlm kabinet tu..
mcm bawah ni :-)

yang ni pn idaman hati ni
pantry jenis gini sgt praktikal
nak buat bilik pantry takde ruang..dpt pantry gini pn da hepi sgt :-)

konon berangan nk tukar washing machine la
nk amik front look gini..pastu bleh attached sekali kt KC tu
hahaha best nye la berangan..hahaha
*gelak paling besar* 

dapat island comel gini pn ok
tak yah besar2 ade sink bagai
simple gini pn cukup utk aku buat keje :-)

kalo dapur aku buat gini pn ok
U shape..eermmm
bleh dipertimbangkan
jimat sket ruang tgh tu..

ni comel sgt size nye
tak best la

camni pn aku suke
lebar kaunter dia 

eh mana nk cr benda ni??
tapi nk kaler hijau
da puas tgk online xde org jual
kot sape ternampak btau ek..nak sgt!!!

best kan berangan..hahaa
ade duit sume bleh jadi
duit..mana ko duit??????

*sambung berangan* 

11 comments:

watyz said...

wa.. sume2 tu best... aku suka kaler merah itam bebs.. hahhaha... jom aku tumpang skali berangan... :)

Alycia said...

berangan itu indah kan ehhe..

SURIA AMANDA said...

aku dah berjangkit berangan dah ha,aduyaii....tp betul la..,berangan mmg indah..duitnya mana nak carik..bonus malakoff 5 bulan pun lom tentu aku dpt kitchen kabinet ini macam....pinjam loan?nehi..nehi...

ALoNa CintamaniszLite said...

akak pun tolong syana sama berangan, boleh??? hahaha..

Falsya said...

aku pun tgh berangan kitchen kabinet..hahaha..gaya berangan mcm aku nie rajin masak je kan..hahaha

Iela Fazielah said...

syana....hijau mmgcantik...ada jiran ila buat dapur kaler hijau...sejuk je mata memandang...

AdanyaKauUntukku said...

akak pun suka berangan...
huhuhu...

akak pun plan nak buat dapur kaler ijo apple tuu..tapi ntah bila nak dapat umah kannn
adoiiii

qemaishak said...

turut berangan haha

aku pun suka hijau kak, hijau epal tu cantik sangat..

nadia said...

salam kak, harap entry nadia ni sikit sebanyak dapat membantu akak dalam menganggarkan kos renovate dapur ye. :))
http://www.nadiafarahida.com/2012/09/kitchen-kabinet-dan-kos-pengubahsuaian.html

yatie said...

melompat ke bumbung bila dapat dapur idaman sendiri kan..dapur tu ada tempat segala ilham dan ketenangan...

Zura@Iwan said...

aku x de la sgt dapur idaman..asalkan simple n luas...

dah buat pon KC kt umah aku kt SP, tp x duk pn..huhu...ingt nk buat island..tp buat bar utk partion between dining n kitchen..hehe...

puas hati dh le..hikss..