IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, November 21, 2012

Bila terpaksa merempit

Morning....
syukur da 2 hari aku gi keje merempit ngan syarul
lama oo x naik motor jauh2 gini
ketaq pungkoq
hahahaa

sejak pindah puncak alam ni, rasa mcm duit minyak tol kuar mcm air
adoi perit gak rasa..da setahun da gini..nk saving pn payah
#soping bleh plak kan#

so syarul pn buat decision utk beli motor
ada la motor kt umah tu skuter karat..tp takut 1/2 way ke KL barai motor tu..hahaa
xpe la..ade rezeki lebih ni, kita angkat motor siap2...investment gak ni
duit minyak tol yg selalu guna tu bleh simpan 

ewahhhh gaya harus lebih
jaket pink..muncung mulut nk jugak pink
hahaha last2 jaket aku lagi mahal dr jaket rider


inilah motor terbaru suami saya
jadilah kan..ni je yg termampu
kalo ikut idaman dia nak yang lagi mahal
hehee ni pn jadi lah kan...

yang penting montot aku muat dok seat blkg tu
hahaa risau ok kot tak muat 
mmg badan kena menten 
kalo naik sket mau x muat jaket aku tu pastu kang mau terkuar lebihan lemak kt seat tu..hahahaa

alhamdulillah 2 hari ni cuaca cerah
setiap kali lalu tol rasa nk nari2 kat situ sbb x yah bayar tol
kekekee

aku rasa sekali dulu jek aku naik motor ber2 ngan syarul gi KL
tu 1st & last
sbb aku tido atas motor..terus syarul xberani bwk aku
da ngantuk tido je la kan..hahaa

harap kami dapat berjimat dgn adanya motor ni
pastu smp umah pn awal..
smlm 6.30 da amik Iman
suka kenit tu dpt jalan naik motor
tersepit dia tgh2 tu..hahaa


syarul tu cuak la tu bawak aku..
sbb aku cakap kalo aku jatuh, aku saman dia..hahahaa
#gurau manja#

15 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku kalu p kl suka merempit weii...
senang...

♥ Wina ♥ said...

me pun dah few days merempit sbb keta kat bengkel..

betul..anak² plg excited naik motor!

Rasp said...

i kalo leh nak gak merempit ke opis...
safe duit and masa kan sis....

watyz said...

wa.. best nye merempit. kalo kalo dh keje dekat ngan izhar pon harus gak merempit... :)

SURIA AMANDA said...

pesan kat syarul jgn bawak laju2 aku syg kawan2 aku weh...

Iela Fazielah said...

wei..moto baru... ni ER tu kan>>> bkn harga dia Rm30K ke?? mahal ni wei...

Iela Fazielah said...

eh..bkn ER...tp Duke200..aku dah usha...motor mahal ni wei...Rm19K...kira ok la... merasa ko merempit gi keje..aku gak dr hari pertama kawin smpai la ni...xmerasa nak merempit...bestnyer naik motor...kata Dr. Fadzilah Kamsah..naik motor nilah mengeratkan ikatan suami isteri sbb isteri sentiasa dpt peluk suami lebih sejam sehari...

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...

dah lama rasanya tak naik motor...kat jb nie banyak sangat lori kontena...x berani...

dah follow blog nie...

Atie.Rashid said...

wah.... moto mahal tu.... slmat mnjdi minah rempit... hehehehe.... syok pe naik moto.. leh polok2... hehehehehe

farikh said...

Gila ah beb, choi tak habaq pon dah ada duke, 125 kan? gempaq oiiiiii idaman kolbuuuuuuuu

Mamamanja said...

aku merempit nek kriss jerk! tapi sejak peknen ni x merempit ngan moto dah.. merempit ngan kete je sebab sakit pinggang heheheheh. dulu opis kat cp tower boleh lagi le udah 9 bulan sarat pun merempit ngan moto lagi sebab dekat je...

محمد رازيق said...

huyyo. motoq tu idaman kami. hehe. bila merempit time dah kawin ni baru ok. salam kenal.

qemaishak said...

smart ko pkai jaket tu kak..aku kalu nak merempit jenuh la bawa 2 orang budak kecik tu ekeke..ammar je pepagi rempit mtr ngan abi aku & aisya rempit ngan keta haha

Falsya said...

hoiii...nie motor mahal la nie..hahaha..untung la laki ko leh bwk motor..laki aku lesen motor pun xde..wahahahaha..

ehhh, merempit leh merapatkan lagi hubungan..jgn shahrul asyik nak brek2 je nnt..wakakakakkaakka

Zura@Iwan said...

best tu rempit..kalau motor cm ni..mmg best...