IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, September 23, 2011

Budak busyuk

Morning!!!
best nye da jumaat..xsabar nk spend time ngan Iman weken ni
sejak2 syarul da start keje, kitorg amik Iman lambat
kesian dia kul 7.30 tu dia tinggal sorg2 ngan budak jaga tu
kawan2 dia sume da balik :(

mesti dia dok tggu mana umi ngan papa ni
lambat nau amik NIMAN..huhu
tu kire awal la tu 7.30..kadang tu kul 8 lebih pn ade
sile bertabah la ye anak..

rindu budak busyuk basyam ni



yang xbestnye, amik dia kul 7.30 gitu, aku mandi2 elok nak main2 ngan dia kul 8.30 dia da start ngantok


kul 9 mmg teros masuk bilik tidokan niman
mmg xpuas nk golek2 main ngan dia..


ade gak try xkasi dia tido..kitorg ajak dia main toys sume
mcm smlm, tgh2 main tu bleh plak dia jatuh berdentum kepala
dia ni kalo da ngantok sgt mmg x center...kejap2 kang jatuh
so baik la dia tido dr cedera diri sdiri..haha


skrg ni pandai la sket bile tanya pasal

body parts..

kalo kite suh pejam mata or tanya mana mata????

nanti dia buat la gini


alolooooo...
hahaha smp penyek2 muke pejam mata..

pasal NIMAN:

1) gigi da ade 8 batang..

2) boleh la skrg ni nk paham ckp org..

3) tp mmg nampak gaya peramah ..makcik2 kt umah tu sume kabo iman mcm bapaknye..peramah..hahaha *maknye pemalu* :p

4) words ang selalu kite dgr dr mulut iman: tak, nak, dah, papa,
mey mey *umi* tp da gaya mcm bunyi memey plak..
ade la kadang tu dgt ttibe kuar words yg spontan..mcm mlm td aku suh dia tulis2..pastu da amik doodle, dia ckp "lish.."

5) tgh mood mau makan..bg ape sume dia ngap..alhamdulillah

6) even makan, tp susu still mcm dulu ON TIME!!! 4 jam sekali (6 oz)
jgn la ko lambat, mmg meragam ler..

7) da kenal org ni payah sket la kalo org xkenal nk dukung...
tp kalo just say hi2, xpe..pegang xbleh..jina2 merpati..hahaha

8) yg aku pasan, ngan pompuan dia susah sket..*bagus*

9) sape2 nanti jumpa aku, maafkan la iman ni ye
dia suke jerit..jerit yg kasi telinge ko bingit...bukan sbb dia meragam
ntah ler..kadang dia excited pn dia jerit..huhu..
esk hari aku spendtime ber2 ngan Iman tanpa papa di sisi *ewah*
kite gi soping ye niman :-)


10 comments:

watyz said...

awal nye niman sleep. yg kat rumah tu slalu nye tido kul 11 ke atas.

psssttt... pemalu ke ibu niman tu??? hehehhehe

meklin said...

aku suke la bace blog ko syana.. slalu citer psl anak ko.. 1 juta like!
p/s: aku mmg suka kalo citer psl telatah bdk2.. hehe

Nana said...

heheheh comei je tang mana mata tu
ala iman susah skit ngan pompuan ek
klw gini aunty nk dokong xmo la ek

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comei muka pejam2 mata dia ... syana aku la yg pening ... maid dah takder skrg .... huk..hukk ;-(

Ami said...

moh jadi stay at home mama jugak,boleh golek anak doplah pat jam.tapi nak gi toilet pon ade budak sebok nak ikut ler hehe.boleh paham,hubby aku yg sampai rumah kul 6 pon ckp tak puas main dgn anak,pagi die nak gi keje puas budak kecik tue kene cium dgn bapak die kadang sampai terjage tido.

AdanyaKauUntukku said...

sanagt seronok dapat spent time ngan anak2 kan

penat pun penatlah

bila ibu jadi hulk tu lah saat paling indah bila dikenang2kan..huhuhu......

happy weekends syana...

~diAhOntHeblOg~ said...

beso da anak ko...syukur...

Iela Fazielah said...

kejap je kan dah beso... tp nape ko panggil dia niman... kan nama iman tu dah sedap...... panggil iman je...

POSH76 said...

cumil...suka tengok baby gelak...

mama_umar_maryam said...

alolo kiut okeh buat mate camtu,adoi,mmg xpuaslah klu kol 9 iman dah ngantok,hahaha