IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, September 28, 2011

Tukar kad pengenalan guna online je

sekarang ni mmg mudah sungguh la hidup kite kan
dulu nk soping pn da xyah kuar2 gi mall..online shop berlambak

sekarang ni, ko nk tukar I/C pn xyah la jenuh2 nk gi tggu turn kt JPN
sume pn bleh buat online sajok..

ko bukak la website ni: http://mykadganti.jpn.gov.my
ikut la step2 dlm tu...mmg senang jek..


da settle :-)
bayar pn RM10 jek..

pastu ko print la surat tu nnt
pastu ikut step yg dia bg tu utk cek i/c ko da siap ke blom

mcm aku nnt kena collect kt Kota Damansara..tak pasti bile siap..


nanti da siap, aku gi amik, aku btau korg senang ke susah nk ngambiknye ye..tp senang la kan, dr kite nk gi kaunter buat pastu siapnye ntah bile..kena dtg balik..


ni kire dtg JPN nnt utk collect je la..


-nnt aku buat entry pasal aku renew lesen online plak ek-

6 comments:

watyz said...

senang la hai idop kan... :)

POSH76 said...

bagusla camni tak yah susah2 nak beratur & amik cuti bagai...good info

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

erk.. satu soklan.. ngape renew ic yang ? :D

syanasaid said...

sbb I/C aku da buruk
kadang xbleh detect cip dia tu

gee ryder said...

senang hidup! haha

Nana said...

senang kan
xyah q2 bagai
ko tukor apa?address ke