IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, September 7, 2011

Rumahku Syurgaku

Ttibe rse mood nk share gambar umah
bleh la kot kata deco umah utk raya..hahaha *poyo*

ala, tp bukan la beria benor tukar sume benda
lampu pn still kalimantang ngan mentol xde penutup..hahaha

tambah2 bunga ngan table runner sket kasi seri jek

ni dining hall yg comel lote..
nampak tu lampu pn guna mentol bodoh jek..hahaa
xde cover2 pny lantak la ko situ mentol..janji ko memberi cahaya dlm hidup ku
hahahaaa
xde bajet nk beli meja makan 6 kerusi :p

ni ruang TV ngan ruang formal..eceh cehhh
dulu kalo tak sofa tu aku letak ngadap TV
tp mcm kosong jek ruang dpn tu, so bile da pusing sofa ni ttibe tercipta la 2 ruang yg berbeza..hahahaa
so bile sape2 dok sini bleh la fokus borak2..idok la mata tu nk tgk TV jek kan
ttibe rse cermin xcukup besaarrr
kalo besar sket lg, lebih molek aku rse
*xcukup bajet*



ni pn ruang baru yg aku cipta..

kalo tak kosong jek, bile letak meja konsol tu teros naik seri
so jadi la ia ala2 lobi laluan masuk ke dlm umah :p *pandai2 ko jek syana ooii*



gigih balik tepeng ari tu paksa noni (SIL) bawak aku gi kedai bunga

mcm KL xde kedai bunga..hahaa
cantik plak bunga ni..tp murah2 jek so nampak kepalsuan nye di situ

hahahaa

ni ruang nonton...
agak sepah sbb si kenit xtido lagi
ko tgk tu jari jemari kenit berusaha nk mencabut bunga2 yg ade

bunga tu pn gigih usung dr tepeng..hahahaa
plan nk letak bantal2 besar, tp bajet xcukup :( *sedey*
pastu nk beli stool murah2 yg jual kt TESCO tu buat letak kaki kalo dok kt kerusi hitam tu
lenguh wei tgk TV duduk kt kusi tu

time ni kenit buat keje lain plak
di tinggalnye car mcm tu jek

kaler cat dinding agak carca merba sbb beli2 mmg udah tuan umah dulu cat gitu
sbbkan modal ngak ade, kami tutup mata jek la
later2 pn nk reno gak kan..so sekali harung la nanti

skrg ni bagi mata aku, sume da perfect!!! *ewahh perasan*

bleh da aku terima tetamu dgn selesa di hari raya ni


-meh dtg umah aku meh-

16 comments:

♥cikmOt♥ said...

ok, sok aku datang...lalala...

PUANSTOBERI said...

wah...mmg leh dtg beraya dah ni. hihi.. besnyer la hai leh deco deco umah ni.bila la nak deco umah ne.. huhu :D

Jiejah @ Iza said...

tungguuuu ..aku datanggggg . jgn tutup pintu tawwww hahaha

mama tisya said...

best deco2 umh sendiri ek..aku berangan je la..ntah bila dpt deco..sian aku

CikPuanMiera said...

aku nak datang!!!

POSH76 said...

santek ur house....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ok jer syana .. sweet jer aku nengok ... sama ler meja konsol tue .. from cavenzi ;-)

Nana said...

hehehe kemas umah ko pandai hias
aku mmg xreti la
situ dia duduk situ la sampai bila2 heheee

Afne said...

rajinnya ko hias rmh. aku nan ado! hahaa

MRS. K said...

kasi alamat besar-besar.. hahaha

syariza09 said...

jgn bunga tu tinggal ranting dikerjakan dak tenit tu udah ler...hehehe

pnsusu said...

nak datang..nak datang

[-suziey-] said...

waaa cantik umah ko..kemas jek..xkisah besar ke kecik ke..yg penting umah sdiri..umahku syurgaku..hehe..
ok jmput aku dtg kena masak wei..hehe..
ko pn meh ler dtg umah aku..

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

sW33tdARLiNG said...

wahhhh...ada ribena tak?
ahahahaha

gee ryder said...

okla tu...kemas jer.

selamat hari raya syana. maaf zahir batin.
jemput dtg umah tau :)