IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, September 19, 2011

Hasil Tanaman

hahaaa..poyo jek kan..mcm la kebun seluas mata memandang :p
tp ok la ade la jugak hasil dr xde kan
positif ni :-)

ni hasil yg aku kutip utk masak2 weken lepas
daun kunyit utk rendang ayam perak aku tu
ok la pokok kunyit ni pn ala2 baby lg *ke aku yg xreti jaga so pokok bantut*
hahaaa

cili yg makan ngan nasi putih panas2 letak kicap
pedas ok!!!
pokok cili aku ade 3
sume pn tgh meriah berbunga..dijangka hasil akan lebih lg lepas ni
heheee
Alhamdulillah...merasa gak makan hasil tanaman abah ni
ye pak metua aku yg tanam..aku tukang siram2 jek..
pak metua dtg sini, dia check2 la tgk pokok2 ni
sayang abah!!!
:-)

at least bleh gak buat penjimatan kan
kena pikir nak tanam ape lagi ni

-pasni nk kena msk asam pedas, sbb pokok daun kelsom da merimbun

6 comments:

Nana said...

ko tanam bunga kantan wei
klw time raya2 mahai bunga kantan tu kt pasar sebatang singgit

Afne said...

bestnya rmh ada tanah kan? aku klu tanam kt balkoni mau haziq cabut2 daun dia hehe

♥cikmOt♥ said...

jeles aku ngan orang yang berumah ada tanah...leh tanam2 gini...leh merasa hasil...aku???

Pn. Zana said...

masak laksa wei ade daun kesum.

gee ryder said...

good job! hehehe...
aku coming soon nak tanam cili padi tu jugak

Iela Fazielah said...

bagus syana.. aku tanam pokok serai dr 4 btg tinggal sebatang tu pun mcm hidup xmau..mati pun xmau... jeles aku