IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, September 15, 2011

Nak buat apa dengan duit raya anak ek???

Morning!!!
hari ni rse xde feel jek nk koje kan...sbb esk start cuti ujung minggu yg panjang
xsabar plak...
tp sbbkan ari ni kena start buat gaji, makanye agak rajin bekeje la aku ..hahhaa
pokai jek aku rse tgh2 bulan ni :p
tp idok ler aku gaji awal..gaji mcm biasa nxtweek..tp buat awal sbb bos xde kang mau sign matik gue kang..

pokai2 ni agak2 aci tak pakai duit raya Iman??
hahahaa agak x senonoh perangai

ari tu aku gigih bawak sume duit raya Iman ke opis
ni la br sempat kire wei..kalo kt umah tu mmg xsempatnye
kang balik keje nk tidokan Iman, ngan aku2 sekali hanyut..subuh tu kang br jaga
mmg letih sgt skrg ni :(
faktor usia mangkali

ok ni duit Iman..tq pada yg memberi...
syukur murah rezeki anak aku tu
adekah aku cukai duit raya dia???
hahhaaa tidak....aku senonoh lg perangai

aku gigih bwk dia ke opis bkn ape
sbb lunch time ari tu aku mau pegi ke Maybank
nk tambah pelaburan :-)

aku baru berjinak2 saving beli emas..
harga emas skrg ni mahal..mmg 1 pelaburan yg bijak kot aku rse
ntah aku bukan pakar kewangan kan
tp ok la kan try masuk sket mana tau untung..
nak beli emas buat pakai kt badan, anak aku jantan..
so beli emas pakai buku je la..

sape2 nk tau psl gold saving ni pegi la maybank yg berhampiran ek
aku nk explain pn xreti..hahaa
aku tau masuk duit dpt untung.tu je..hahaa

10 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku baru nak p menabung duit raya anak ni...ishh...ko lagi awal ek...

Pepel BoNda AmaNi said...

amani nyer collection raya taun lepas aku bukakan dia tabung haji..so tahun nie menyimpan dalam TH jerk la....

mama tisya said...

wah saving emas...aku pn ada bli emas tp yg jongkong tu...nanti kalo ko berminat leh contact aku ye...

rezeki ank kn dpt duit ry..aku pn tk sempt lg p simpan duit ry tisya

~diAhOntHeblOg~ said...

syana, melabur kt aku pon ok gak..:P

watyz said...

anak aku share 1 akaun. tabung haji jer. nak bukak 2 nanti nampak duit ckit kalo satu byk ler. hehehe

ieda said...

waa banyak tuu
akak dah selamatkan duit anak2 ke TH :)

AdanyaKauUntukku said...

akak tingin nak buat gold savings
tapi sabo dulu......tengah nak kompol speed tuk mengikot jejak

btw..syana....kalau berkesudian...jemput datang umaha kak esokkkk

Afne said...

msh blm berkesempatan nk bank in. hana msh collect duit raya. maklum le ddk kg ikut maktok dia meround marhaban.

wida said...

ada jugak saving cam ni yer..
nak bukak akaun tu kena byr berapa yer sis?

syariza09 said...

tringin gak..nk nabung mas