IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, October 5, 2012

Dia jatuh cinta sebab 99 missed calls

Hallooooo
happy sangat sbb syarul sudah pulang :-)
nge ngeeee...

sapa2 yang da lama baca blog aku & setia & ingat ape aku story, dia tau la perjalanan cinta aku ngan syarul
ewahh

tapi kan..aku rasa aku tak cerita lagi kan, kenapa syarul boleh ubah fikiran terima aku
pada reader baru tu, Yes aku yg ngorat dia dulu..hahaa
tp BANYAK kali kot kena reject
*pasrah redha*

ade la dulu lepas da dia terima aku tu, dia btau kt aku salah 1 sbb dia bukak pintu hati dia utk aku
pada org len agak mcm kelakar kot sebab ni


YES!!! sebab kan 99 missed calls SETIAP HARI yang dia dpt time bujang dulu
macam gambar bawah ni..aku pinjam gambar dr http://kakitanganmengarut.blogspot.com/2012/06/salam-semua.html


gini cerita dia..hehee best plak imbas kenangan lalu..buat cinta kite makin mekar2 plak
hahahaa

dulu after kenal dia, da rapat sume kan tp rapat just a friend la..dia selalu sms aku b4 tido ckp "esk tolong kejut kul 12..nak gi keje"
contoh la..sbb dulu dia keje msk kul 2ptg gitu

ntah nape dia bg job tu kat aku kan..tidak kt aweks dia yg lain..so aku pn baik hati beria la call
huwaaaa stress ok, jenis tido letak bom pn xsedar diri
tapi aku gigih gak ni call hari2...ye la kan, kot tak bgn terus terbabas tak gi keje plak kan
sambil dlm kelas lecturer kt depan jenuh la dok mendail..

kadang tu xde kredit HP tu jenuh la berdiri kt public phone dok dail..kadang tu 1/2 jam terpacak kt public phone tu *gigih tak gigih*
dan aku x pasti camne dia bangun b4 kenal aku..hahaha adoiyaiiii

so itu la mendapatnye 99 missed calls tu..tu pn sbb nokia 3310 limit dia akan tunjuk 99 jek..aku rasa lebih kot 99..huwaaaa

cut short, dia ckp sbb tu salah 1 sbb dia terima aku..kegigihan aku tu..hahaa
*bangga*

-ok pastu kawen-

penyakit tu tak hilang lagi..masih gak kena call kejut dia awal2 kawen dulu
dia keje ptg, aku keje opis hour kan
so jenuh la tgn mak ni mendial sambil buat keje..hahaa
tp ok la tak la smp 99..lebih alert mungkin lepas kawen tu

pernah tau, aku time tu ngajar kt skolah rendah guru ganti, abis keje tghari
dia janji 1 ari tu nk amik aku kt skolah b4 dia gi keje
sekali tu, aku try call dia dr kul 11 gitu la, smp la ke sudah sume cikgu da balik dia x angkat

last2 aku tahan teksi balik umah naik teksi
-dari ampang ke gombak-
dlm teksi aku da nangis2 call mama...hahaa mama cuak kot aku ngamuk ke umah kan
suh la aku bersabar..

pastu smp umah, kunci umah takde..ketuk tingkap bilik, dia bukak dn muka terkejut siap jerit "SAYANG!!"
hahaha tau takut
aku masuk umah terus baring kt katil xmo cakap..sbb kalo cakap kang aku marah..baik aku tido
hahahaa...

*kenangan sume tu*

DAN semalam jadi lagi benda yang sama
punya lah aku tggu kepulangan dia kan..ku sangka dia da gerak nk pulang
6 jam aku call tak angkat..last2 kul 9 malam dia call rupenye dia tertido
huwaaa aku da nangis2 risau da
rupenye dia TERtido b4 nak gerak pulang tu

mula marah jek rasa, tp fikir balik kelakar la plak
alhamdulillah da selamat kembali da dia..


#alah bisa tegal biasa#

*bukan niat nk aibkan ke ye..ni sume kenangan saya..sbb saya rasa benda missed calls2 ni serasi dgn hubungan percintaan kitorg..kire tak sah la takde missed calls dlm hidup kami*

 

16 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Hehe....dasyat sunggoh kalo syarul tertido. Mimpi apa laa agaknya setiap kali dia tido, ye??
Abes ler syarul terbongkar rahsia hang, hahahaha..

mama tisya said...

kalo cal tk angkat bila p jauh2 mula la pk mcm2 kn...nasibaik tkde apa2 dh slamat pulang syarul ye...

MRS. K said...

macam adik aku la.. hiroshima kena bom pon belum tentu bangun.. muahahah.. tu bini orang tu.. sian laki die.. hahahaha

watyz said...

adoyai... sakit perut aku gelak sakan ni... hahahhahahha

Saleha said...

sngguh kegigihan

SURIA AMANDA said...

wakakakakaakakakaka....teurs aku gelak x hengat..eh eh...sorry nok..cara penyampaian ko buat aku gelak..aku siap leh byg ni...

cik helena said...

kite ikuti cerita cinta kakak!hehee

masa baca cerita akak la berkobar rasa nak mengorat je laki.payah nak tunggu laki ngorat nih,haaha tp mcm akak jugaj kecewa.sob sob..

tp sekarang dah bahagia.kan kan..

syg kakak banyak banyak,miss u :(

AdanyaKauUntukku said...

baru jumpa dia tadi....collect wrist band....sempat kaco dia tau

♥cikmOt♥ said...

adeh, lawak pulak aku rasa citer ko ni...

aku pun kira aku ngorat laki aku kut...ke dia...erkk tetiba ilang ingatan kut

Mya said...

ni kalau telan pil tidur mau berhari2 tak bangun ni.
coi coi.. :D

ieda said...

aduhaiii dikk
kita nie org perempuan kalau x disiksa jiwa raga macam nie x sah kan ..

anak lahh , hal2 rumah lahh .. lagi jugak ! .. ;))

zulkarnai is an Army Personel.( Aree Bihunsup Ex Service ) said...

huhuhu best bercinta kan kan

Falsya said...

betul gigih ko dulu..bile dh suke kan, mcm2 boleh buat..hehehe

Zura@Iwan said...

beb...aku pon dulu tukang gerak si iwan tu...hahaha...tp x le smpi miss call mcm ko gerak shahrul tu....hahaha....

skrg ni still tukang gerak gak....tp jarang dh le..sbb dh tukar pangai kut..haha..

Nory Zoulkefle said...

untonglah dpt bini/awek cmni....gigih betul...hehe

Myra Jay said...

Kenangan lalu membuatkan kita tersenyum :)

Tp dasat tu tu sampai 99Missed Call ;)