IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, October 31, 2012

Shopping barang dapur murah dari UK

ok before terus kan pembacaan, nak btau tuan blog tgh dalam mode BERANGAN
entry ni bukan entry show off
hanya berangan semata..hahaha

*berangan itu free* 

ok ok meh sini kite start berangan sama2
:p

insya Allah dlm tahun depan, ade rezeki syarul nk renovate umah
so sekali la dgn dapur
ade rezeki lebih, dpt la dapur impian aku..kalo rezeki tak lebih, cukup la sekadar ade
hahahaaa

so skrg ni aku bukan berangan bentuk dapur aku rupe mana
aku lebih suke berangan barang ape aku nk beli 
nk ganti la barang2 kuali lama tu
hahaha berangan sungguh ko kan :p

1st aku tgk set kuali ni da lap air liur
brand Viners ..aku kurang arif psl brand ni
tp ade yg ckp brand ni kalo kt malaysia mau RM2ribu gitu 1 set ni
maakkk aaaiiiii...
tapi tapi...kt website barang murahUK tu dorg jual x smp RM500 pun
best best...

pastu konon kalo beli set periuk atas tu kaler hijau, aku nk la matching kan ngan cerek kaler hijau bawah  tu
lawa kan..kilat2...
ni mau aku simpan jd deco atas cabinet ni..sayang mau pakai
kilat sgt ko 


pastu pastu..berangan nk beli benda alah ni
actifry..katanye kalo masak goreng2 tu just pakai 1 sudu minyak jek
sgt sehat kan...bleh goreng kentang, chicken wings
steak pun bleh masak dlm ni..huwaaaaa nak sgt!!!
kalo kt malaysia ni mau ribu2 kan
tp kat website tu tak smp seribu pun dorg jual
ade harapan lagi nk nk beli :-)

nak sgt!!!!
korang try google tgk youtube actifry ni..mesti korang pn jatuh chenta :-)

ni set pisau yang sgt cute!!!
perlu ade utk mencantikkan dapur
hahaha tp kalo nk guna, kite pakai pisau beli kt kedai 2 hengget tu je ek
yang ni buat deco atas kaunter :p


ni sape tak suke mmg buta mata
hahaha comel kotttt
even mak xreti nk baking2 ni, tp kena ade benda ni
mana tau ttibe anak balik dr skolah merengek hentak2 kaki nk makan cookies air tangan ibu kan
kite kasi on jek pastu bakar :-)
ni aku rasa power dia juta2 kali ganda dr mixer yg aku beli kt tesco tu
ni kalo buat biskut pejam mata jek da siap adunan 


wah wah..ni pn perlu kew???
hahaha saje nk melawakan dapur kan
tapi best ape..dalam botol tu sume da siap rempah2 tu
so kalo abis kite refill jek la
cuma aku ni kalo masak, mana ade guna rempah2 ni
bayang rempah pn aku x kenal wei...
tapi kalo ade label senang la kan..bleh buat2 terer dpn mak mertua..hehehee


ni periuk nasi pn kena beli baru ni
hahahaa hey kan aku tgh berangan ni..layan kan je la
ni kalo beli periuk gini, time hidang kt tetamu tu, aku hangkot sekali periuk ni letak atas meja
kata lawa sgt gojes kan..kena la show off
hahahaa

adoi ko...best gile berangan..
sambil lap air liur aku

kot sape nk tumpang berangan jom la usha FB BarangMurahUK

sempat lagi nk kalo nk kejar trip 16 shipment dijangka tiba malaysia awal Feb 2013
yang best nye, just bayar 40% deposit utk lock brg korang tu
balance nye kena abiskan bayar b4 brg smp sini
so ade lg brape bulan tu nk tiba feb kan..so ansuran 0% interest la gayanye :-)

jom jom sambung berangan :-)

11 comments:

qemaishak said...

aku pun turut berangan gak nih tgk brg dapo cantik2 gini weh...syg nak guna kalau beli pun haha

watyz said...

best la brg2 yg ko angan2 kan.. aku pon x pernah berangan cam tu skali. hebat!!! hehehe... moga angan2 ko jd kenyataan yer... :)

SURIA AMANDA said...

nok...ko buat aku terjebak berangan sekali la...

Falsya said...

ko mmg kan..ngan aku2 pun dh terbayang dh skali nie..hahaha

Gieyana said...

Perggg...mmg best berangan kan...:-)

ilia said...

aku dah lama teringin bekas2 rempah gtu..nti masuk umah sendiri itu benda wajib yg aku cr dulu even aku pon sama mcm ko xkenal rempah ratus..hahah..gara2 tgk dapur dr fazli dlm tv ler nih

Gadis said...

bestnyer dpt beli periuk yg kalering tu...suke sgt kalau buat hiasan...

ieda said...

wah !
tempat isi rempah tuu menawan hatiku ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

berangan mmg best...tak kena bayar..hehe..tp kekadang mendera perasaan, kahkah..

Zura@Iwan said...

berangan x per...tp best gk berangan ko tu...brg2 UK tu..hehe

misa-misa said...

Kat sini pun boleh beli barang dari uk gak. bagitau je nak beli apa :D

https://www.facebook.com/UKShoppingHub