IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, October 10, 2012

Baru aku paham susah kalau jadi artis kan....

Morning!!!

hehee tajuk propa sgt kan...
tapi mmg betul pn, kesian plak aku kt artis2 tu
sbb aku yg bukan artis ni pun ttibe rasa susah nye la haiii ada blog
hahahaa

ok gini kesah nye
kenal tak baju hijau aku pakai kt bawah ni???
cun ke tidok????
bagi aku biasa2 jek baju ni...tidak la cun melatop sgt kan
kesah sebalik baju ni, kain aku beli kt Bukittinggi Indonesia awal tahun aritu
harga dalam 100K rupiah (rm35 gitu)
murah kannnn

tapi, bile da menjadi sepasang baju, kos dia mak aiiii ke main mahal
ye la ce kire ek:
Kain Sulam: RM35 
Kain Lining: RM24 (4 meter)
Upah jahit: RM120
Upah Alter: RM80
Total: RM259 gitu

kenapa alter??? sbb tailor yg 1st tu sengal ok, dia buat baju ni besar gabak, pastu kedut2 abis kt tempat jahitan cantum antara kain tu
sakit ati aku...

makanye masa kenduri adik sedara aku tu, terpaksa la aku alter sbb nak kasi lawa la kan & kasi selesa pakai
kain ni beli mmg khas utk kenduri dia


pastu selang seminggu adik sedara aku pny kenduri, adik aku plak bertunang
tema nye kaler hijau..
aku pun ulang tayang la baju ni lagi
hahaa padahal selang seminggu jek


pendek cerita...aku nak ulang tayang lagi baju ni this coming saturday 
hehee kenduri adik sedara aku lagi sorg
tema hijau...

so korang jgn la ckp ape2 nnt aku update gambar dia kawen ek
hahahaa segan gak kan ulang tayang baju sama dlm masa x smp sebulan ni
senyap2 udah la ye korang

#kepada family aku pun, senyap2 udah la ye..x yah tegor2 tau nanti kt dewan tu# :p

dgn kos aku bayar utk tempah sume RM259 tu aku rasa ini lah baju aku paling mahal ko
hahaha so aku akan pastikan berbaloi aku kuar duit banyak tu 
aku nk pakai smp hancur baju tu..hehehee

#kalau aku artis rasa da kuar segala jenis majalah kutuk pasal baju ulang tayang ni..nasib aku bukan artis# 


10 comments:

Izza - Jiejah said...

hahahaha lawak la ko syana.
nasib baik bkn artis yer ,kalau x muka depan keluar baju ulangtayang muahahaha

watyz said...

klakar la ko.. aku pon biasa je pakai baju ulang tayang ni. kadang2 tu bj keje tu jugak bj g kenduri kawin sbb baju tu aku rasa paling cantik n paling best pakai.. eh mahal nye upah jahit tu... :)

Gieyana said...

cantik bj ko..camour kos buat sume jd mahal kan..tp x per psl aslkan selesa..:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

tp baju tu mmg cantik jer tgk syana pakai..nampak syana kuruih sket dari gambar2 biasa, hahahaha..jgn marahh

Zura@Iwan said...

cantik la....x per la nk buat cm mn kan...yg penting ko selesa....ala beb....pakai ulang tayang pun x per la...

aku pn mcm tu..kalau suka pakai satu2 bj tu..aku suka ulang tyg..haha

♥ Wina ♥ said...

hahahhh ingatkan apelah kaitan dengan tajuk tue..

aku jenis x peduli beb..banyak kali gak aku repeat pakai baju yg sama hehehehee

Iela Fazielah said...

kakak ila ada blkan ila bj yg macm ko pakai ni syana...lom tempah lagi... mmg pakai lining mmg mahal la

ilia said...

mahal benor upah jahit tuh..kat mane ko tempah syana?

SURIA AMANDA said...

kadang2 kain kita mahal tp upah lagi mahal kan..masalahnya x eti nak menjahit..kehendak pelanggan x menepati citarasa kan...hampeh tau dpt tailor mcm ni...

qemaishak said...

lantak la kak pakai baju sama pun tapi serius cantik weh baju tu, color pun lembut je