IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, October 17, 2011

Contest "The Best Birthday Party Theme/Idea" For Netty's Kidz

heeluuuu tetiba rasa tertarik plak nk join contest puan nett kite tu
sbb macam aku bleh berangan konon2 nk organize party
aku kan minat benda2 gini :-)


tajuk contest ialah:






ok setelah fikir banyak kali, aku xmo buat katun2 da utk BDAY PARTY anak2 ko
aku nk buat CONSTRUCTION THEME
sebab anak2 ko pn da big boy..so kite kasi yg lasak2 sket :-)



nanti invitation card kite buat style gini..letak gambar dorg kt situ ..tp make sure dorang pakai baju overall utk posing gambar kad tu


mcm yg bawah ni :-)
pastu utk deco plak, kite lapik meja pakai plastik sampah yg besar & tebal tu
pastu guna la soletape kaler puth utk buat garisan tu..ala2 mcm jalan raya
jimat pn jimat..abis party, guna plastik tu utk bungkus sume sampah














ni antara deco2 yg bleh diguna pakai




yang ni kite buat sdiri jek..pakai manila kad kaler kuning & merah



pastu nanti kt pintu msk umah ko tu letak deco gini

papan tu aku xpasti nk roger mana..tp kot terjumpa bleh kot pinjam sat..



yang ni pn bleh la kot nk letak kt penjuru tempat party tu





ok abis part deco..

lepas tu nanti buat 1 table utk guest sign..bg ucapan kt bday boys




kalo ade bajet lebih, bleh la beli topi ni..yg ni mmg ade jual khas uk bday

so buadak2 yg dtg tu bleh amik sorg 1..
so make sure mmg kena RSVP la kan nk tau brape budak yg dtg




ni antara food yg ade

candy table dia simple jek..sbb construction kan xbyk sgt hiasan..
tp kena ade la toys truck tu..bleh guna as tempat letak makanan

cr hok yg besar sket..



ni paling aku suke...biskut bentuk2 gergaji, tukul...

yg ni aku tau ko bleh buat sdiri..ade biskut ni mmg best ler..
bleh gak buat as door gift ke..


kek pn aku rse x yah meriah sgt

ko buat gini..yg mcm batu tu guna candy..kan ade candy mcm rock kan...simple2 jek


atau pun gini..tp aku rse yg atas tu lg mcm menarik..




ni antara truck dia guna utk letak food




ni cth deco utk tempat makan ...make sure ade label work zone utk tempat makan ye



CC pn simple jek..pastu di serikan dgn topper yg gini

ade gambar truck

yang main food sume tu ko buat ikut time party..kalo petang mehun pn bleh jd main dish
pastu roti jala ke..yg tu aku serah kt ko tentu kan :-)


ok part aktiviti plak, kite print banyak2 lukisan pastu letak atas meja

so buadak2 dtg bleh teros warna2..so mak2 nk sembang xde la terganggu :p






lagi 1 yg aku suke, kite buat rumah besar gini

pastu suh masing2 cat...yg rumah ni bleh pakai kadbod kot..kalo jadi kena start buat rumah ni dr skrg ler..ko kan kreatif part gini..




pastu nanti buadak2 tu mengecat ramai2

mak pak kena sporting ler..da tau tema dia construction so kena la pakai baju yg lasak2 sket
mesti budak2 enjoy sbb budak2 mana xsuke aktiviti gini kan



lagi 1 kan, kalo ade tempat kt outdoor, ko bleh letak 1 tempat pasir gini

tp make sure pasir bersih la kan

pasir kucing tu ok kot..ade jenis tu mcm ade pewangi sket

ko lambak kan situ suh budak2 main


lagi best kalo ko tabur gula2 ke or hadiah dlm tu suh dorg cari..

lagi sekali, mak pak yg dtg tu kena sporting ler

aku rse budak2 sume akan ingat party ni sbb ttibe kan dorg diberi kebenaran utk main pasir



kao tempat ko buat party tu xde outdoor, bleh jek buat dlm bekas gini

letak gak ape2 hadiah dlm tu..so depa cari

or kalo xmo dorg berebut, xyah letak ape2 pn xpe..just kasi jek dorg main pasir tu


goodies bag pn simple jek pakai jek paper bag coklat tu

sbb mmg tema ni dia simple..ko fokus kt kaler coklat & oren jek

dlm tu ko letak la cookies yg bentuk2 tukul sume tu


nak lagi gempak, ko pacak jentolak ni kt depan umah..hahaa
konfem complete tema ni :-)



ok ni jek proposal aku..kalo berjaya terpilih, xsabar nk tgk cara orang malaysia merealisasikan tema ni..sbb aku tgk byk kt oversea yg buat tema ni

so aku nk ajak 2 kawan aku utk buat cadangan:




ok sape2 nak join bleh terjah blog puan nett
eh closing date: 18/11/2011

sempat lagi ni..

18 comments:

Nana said...

gile gempak idea !

AdanyaKauUntukku said...

bestnya
sangat suka..

tapi kan cam ngeri je tau kek dia tuuuu..nak makan pun takot...huhuhu

iduraz said...

sangat kreatif..terbaekkk..hihi

watyz said...

best giler ko nye idea beb. ni ble la ushakan utk besday abg iman hadif nanti... :)

Dee said...

gempak seh..moga kau menang ye syana..

mummy_ayu said...

meanriks tu idea..good luck!!

notti netti said...

kah kah kah...gelak beso aku part yang ko suh letak jentolak depan rumah tu..kahkhakah..kalo ko menang aku kena pakat ngan pak indon yang buat construction...pinjam setengah hari jentolak dia...kahk hakhaka...

mummy darwishes said...

menarik la k.syana...dh la tgh pecah otak pk nk wat theme besday ape utk darwishes nnt ni....best ni.....leh masuk dlm theme list ni....hehehehe

MamaEma said...

tahniah

Cute MuM said...

wow.. gempaknya idea..
tak terpikir pon sampai ke sini..
gud luck..

Alycia said...

tahniah.. mmg patut menang... idea gempak.. bole kot buat besday adam camni.. tp tunggu dia bsr skitt la yer hehe..

mummy_ayu said...

tahniah!!! dpt beanbag tu.. :-)

mama_umar_maryam said...

eh aku sgt suke theme ko ni syana,nett,sile pilih syana sbg pemaenang no 1!!!

Lelord said...

tahniah2...mmg mantap

watyz said...

eh jap.. nape aku x pasan nama aku ko tag ek?? hahahhaha

Iela Fazielah said...

huh gempak..mmg patut pun menang! tahniah syana

shahdiana said...

akak dapat tahu syana menang..salute la..memang canggih idea syana..nanti tolong akak pulak ye...salam perkenalan...

Nur said...

No wonder Syana menang.. Great idea!