IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, October 3, 2011

Stok makanan untuk percutian bajet

ok ade yg bertanya pasal resort ni
yg ni opis syarul pny..so utk staff jek yg bleh sewa...harga dia plak kalo aku kabo, mmg xmasuk akal..hahahaa
apartment 1 room tu hanya RM20..sbb tu even tgh sesak poket, mampu la jugak nk gi holiday :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

aku ni jenis mana suke angkut makanan kalo gi holiday
paling2 pn aku bawak megi je la kot

tapi ari tu gi PD hahaha segala yg bleh angkot kt umah tu aku angkot
sbb tau, cuti kali ni xmo spend banyak duit
selalu kalo holiday mmg perot asyik lapar jek..pastu duit mmg akan abis spend kt kedai makan je kan..

sbb tau kt resort bnm tu disediakan dapur yg lengkap bleh masak2
so aku pn angkot le brg2 ni
mula tu nk bwk megi + telur + cili api jek
sekali tu teros capai BERAS + kicap + planta +roti + penut butter & jajan2

pastu singgah beli sardin..hahaaa

so menu kami:
LUNCH = Nasi + tapau asam pedas ikan pari (RM8) + telur masin
TEA TIME= goreng pisang (RM2) + tauhu sumbat (RM1)
DINNER= Nasi + sardin + telur dadar + cili potong kicap
BFAST= roti bakar + cicah kuah sardin

*iman makan nasi + planta + telur je*

Jimat kan..hahhaa janji perot kenyang..pastu tak letih kejap2 nk kuar cr kedai makan
kite mkn je ape yg ado..

LUNCH otw nk balik tu singgah kedai nasi kukus ayam panggang COWBOY kt tepi jalan tu
sedapp....

-bercuti tak semestinye spend mahal2..janji dpt spend time together ngan family, relax2..mmg cuti kali ni sgt best sbb mmg totally REST!!!
kalo kt umah, mmg bleh je rest kt umah..tapiiii, kalo 1 hari xkuar umah pn , blom tentu rest
ade je kang keje nk kena buat..laundry la, basuh toilet la, nk gantung frame la..hahaa
so bile dok berkurung dlm bilik hotel gini, kepala x kalut nk pikir keje2 umah tu
dok jek terbongkang tgk TV, tido pastu bgn makan, pastu golek2 ngan anak & suami..
tu makna relax bg aku :-)

lepas ni nak gi mana ye???

7 comments:

myaishahhafiz said...

memang best bila dpt habiskan masa dgn familykan....

baca celoteh awk rasa mcm nak pi bercuti plak, tp myhubby nie asyik bz jer dgn keja.. :)

mama tisya said...

mmg jimat sebab dh disediakan dapur...aku aritu pn bw makanan tisya mcm nugget,maggie & spaghetti..mmg murah la resort BNM..bernas dlu ada gk rm30 tp now dh tkde...

♥cikmOt♥ said...

aku pun suka resort yang ada dapur segala...senang...tak perlu nak bazir wang yang banyak weii

PUANSTOBERI said...

wah..beras trus beli sekampit tu. hihi :D

Nana said...

bagus nye ko...
siap masak2 lagi
aku ni lg la pemalas
nak bawa apa2
bawa kain baju je
kdg2 tu stok air pon xbawa hehee

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bestnya .... next time leh kami ikutttt .. reramai meriah sket .. aku pun bwk makanan kita masak sama2 bleh ;-)

AdanyaKauUntukku said...

best kann Syana
jom ajak syarul gi Langkawi jom........morah giler kannnnn...huhuhu

dulu pd tu kan Syana RM8 je semalam....