IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, October 5, 2011

Rumah aku dimasuki Musang..cerita betol bukan tipu

betol korang, tak tipu wei
ade 1 pagi tu last week la...aku nk cerita da lama tp xreti camne nk cerita..hahaa


aku tgh iron baju pagi2 subuh tu..lepas tu aku dgr bunyi bising tau dlm bilik air atas
bunyi segala botol jatuh atas lantai
aku da suspen, tp mcm cerita dlm TV la tgh takut pn gatal tangan nk bukak pintu toilet nk check kan


sekali tu aku bukak pintu tgk sue botol jatuh ke lantai..pastu sgt2 kotor toilet tu
ade kesan2 hitam..aku da suspen da
ingat kot tikus ke kan


sekali tu aku pandang atas siling tgk benda ni terbeliak mata dia tgk aku sambil pelok tiang air dlm toilet






aku mula tak jerit lagi..lagi dia beliak mata dia, lagi aku beliak mata aku
sbb aku tgh amati ape kebenda tu..kucing kah???


bile aku rse mmg sah bukan kucing, aku pn ape lagi..jerit la panggil syarul yg sedang syiok tido
aku jerit ckp "abang..abang..cepat..ade benda pelik dlm bilik air kite.."

dia pn kelam kabut la bangun..dia tgk2 dia "eh..tu musang tu..."


Ya Allah..suspen gile aku..
gile ko..da nama Musang, yg aku tau Musang ni makan daging
hahaha mau dia baham kitorg kang

pastu syarul cepat2 tutup pintu..ok abis la cerita utk ari tu
lepas tu gi keje...so mmg xde la kata nk halau ke ape kan
biar je dia kt situ


pastu balik malam tu, syarul call brader sebelah *bekas askar* ckp ade musang dlm umah
brader tu pn penakut gak even bekas askar..haahaa
tp brader tu kabo, mmg area tu banyak MUSANG PANDAN ni..*br ku tahu nama sebenarnye*

dia ckp xpe dia ade pukat..nnt kite tangkap sama2..
sekali kami balik umah, syarul jengok musang xde da

tapi lewat2 malam tu bising lagi

so maknanye mmg dia sembunyi kt bumbung la kot kan..cuak aku kot tgh tido dia terjatuh dr siling bilik..hahaa


pendek cerita smp skrg syarul xbuat ape2 pn kt musang tu
sbb kejap2 ade..kejap2 kang hilang


pastu di suruhnye aku gugel pasal musang pandan..





weii baru ku tahu, orang buat bela ek musang pandan ni
mcm bela kucing je aku tgk..hahahaa
siap ade yg buat jual ko...



abang, moh le kite tangkap pastu jual..haahaa
ke nak kasi jadi kawan Iman?? ntah bile nye dia nk tangkap natang tu
aku siap suh dia call bomba lagi..hahaha
buat malu jek wei..beria je dia kabo, da namanye musang, mmg akan makan daging ler
pandai2 jek kamo suami..musang hok ni jinak ler

-eh laki mak bukan penakut..dia cuma tak tau musang pandan ni jinak..kalo dia tau konpem dia da tangkap mcm tangkap kucing..kan abang kan...hahahaa

21 comments:

Iela Fazielah said...

memacam...kelakor pun ada.. abis tu biarkan jelah?

POSH76 said...

comella cam kucing ....

pnsusu said...

musang pandan??adakah bau macam pandan juga

iduraz said...

memang ada pon musang pandan nih, ada jiran mak kita bela..n satu rumah dia bau daun pandan..huhuhu

♥cikmOt♥ said...

ko jadikanlah haiwan peliharaan

Manjakusayang Collection said...

hehehe...
Kimm pernah bela musang pandan nie...
kimm bela 3 ekor. agak2 dah besar kita orang lepaskan... Siap bawa balik kampung! hahahaha
kuat makan dia nie...

wida said...

seram jugak yer kalau terserempak dgn musang ni.rumah sy pon byk..rasanya ada 1 family duduk kat atas bumbung tu.tp x pernah jumpa lagi..hik

Shuhaida Subri said...

comeynya.. nak bela!

e.l.i.z.@ said...

mmg saspen bunyi tu hihiih
comel la musang tu..betul ke musang? musang bukan ke muka ganas je

++eden|essey++ said...

ako tau ko x tipu...hihiihi..sbb area umah MIL ako pon byk gak...lebih² lg kalo ade pokok besau² pastu lak dahan² pokok tuh dah mencapai yard umah..lg la senang die nk lompat masuk kn..kdg² die ikot paip panjat naik...family MIL ako mmg dah biasa..tp bg ako ni mmg seriau gak la...musang tuh weh...ako penah gak slalu bertembung ngan musang ni...time mlm..ingat kucing skali ekor punye la panjang..jalan² lak slow motion mcm mengendap jek...skali hubby ako bg taw...tuh musang la...hihihi...kdg² ade gak bomba dtg sbb nk tangkap musang yg masuk lam umah.....

mama_umar_maryam said...

okeyyy,klu aku pon pengsan dulu,hahahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ha.ha... kt opis aku nie pernah gak jadi kes musang masuk library .. haishh kecoh gak ler ... kalau aku dah larik cabot dulu .. ko berani main tenung2 dgn musang tu yer ;-)

Mya said...

makkk takutnya.
aku kucing masuk rumah pun dah menggelupur, inikan pulak musang.
ah tidakkk...

Anonymous said...

haha.. teringat cite kwn sy.. dia letak burger mcd dlm perangkap tikus tuk tangkap musang ni..

SURIA AMANDA said...

hahahaha..kelakar la u olls...i follow....

watyz said...

kelakor la korang ni.. tangkap la wat iman main2..

AdanyaKauUntukku said...

bela Syana...

pastu ...
sembelih
potong dagingnya
buat sate...ha ha ha

[-suziey-] said...

mcm cite dongeng jek..ekekekek:D hmm xpasal2 bole jadi hobi ni..hahahahaha..ade x hobi bela musang:p

sall said...

nasib la musang pandan, buatnya musang berjanggut mcm cite Pramle cam ne?

Kongsi Apa2 Aje said...

salam perkenalan
sudah 4low kamu..4low kongsi jgk yer

haha..nasib bek musang. kalau bintg len cm ular k..lagi bahaya...huhu

jom singgah2 sini jgk yer
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/

mekasih (^_^)

torsanis said...

Apakah maklumat yang diperlukan ketika membuat laporan kepada Jabatan PERHILITAN berkenaan gangguan hidupan liar?

Pihak Jabatan memerlukan nama pengadu, no. telefon pengadu (telefon rumah atau bimbit ), lokasi kejadian dan alamat, spesies yang mengganggu dan masa kejadian (jika berkenaan).


Berapa cepatkah tindakan akan diambil setelah aduan diterima oleh Jabatan PERHILITAN?

Setelah aduan diterima, pihak Jabatan PERHILITAN akan menjalankan siasatan dalam tempoh kurang dari tiga (3) hari manakala bagi kes kecemasan aduan akan diambil dengan segera setelah maklumat diterima.


Adakah saya dikenakan bayaran di atas semua perkhidmatan dan bantuan yang telah diberikan oleh Jabatan PERHILITAN?

Tiada sebarang bayaran dikenakan atas apa jua bantuan atau perkhidmatan yang diberikan oleh Jabatan PERHILITAN